سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعیین سقف اجاره بهای مسکن به کمک مستاجران آمد

سقف اجاره بهای مسکن به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد که با اجرای آن شاهد قانونی شدن کامل سقف اجاره بهای مسکن خواهیم بود.

 پیش از شروع فصل اجاره مسکن  بسیاری از مستاجران چشم انتظار تعیین سقف اجاره مسکن بودند چرا که  همزمان با اعلام قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره خبر از تعیین سقف اجاره مسکن و نقره داغ شدن مالکانی که این قانون را رعایت نمی‌کنند و همچنین مشاوران املاک متخلف داده شده بود.

براساس این گزارش روز گذشته سقف اجاره مسکن در ۳۱ استان کشور ابلاغ شد و بیشترین سقف اجاره بهای مسکن در استان یزد با ۲۵.۲ درصد و کم ترین آن در استان زاهدان با ۲۲ درصد اعلام شده است.

جدول نرخ اجاره مسکن به تمامی استان ها ابلاغ شد

در همین رابطه هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: جدول سقف نرخ اجاره بهای تمامی استان ها  آماده و به ۳۱ مرکز استان ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه  در تهران این رقم ۲۵ درصد تعیین شده است گفت: حداقل افزایش هم برای زاهدان اعمال شده که ۲۲ درصد است. حداکثر رقم نیز در یزد خواهد بود که افزایش مجاز مبلغ اجاره بها ۲۵.۲ درصد خواهد بود.

عباسی با بیان اینکه قانون به صراحت می گوید مجاز هستیم به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ رقم تورم عمومی، سقف اجاره بها را تعیین کنیم گفت:  در صورتی که‌  نرخ تورم ۴۰ درصد باشد وزارت راه وشهرسازی  مکلف است بین ۲۰ تا ۴۰ درصد برای اجاره بها سقف تعیین کند رقم ۲۲ تا ۲۵ درصد نیز بر اساس تورم مرکز آمار و رعایت قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجاره بها تعیین و ابلاغ خواهد شد.

بررسی های میدانی هم حاکی از آن است که مستاجران از این تعیین سقف اجاره بهای مسکن برای تابستان امسال خوشحال هستند و انتظار دارند که ابزارهای نظارتی که برای این بخش گذاشته شده بتواند خیال آنها را از این سقف قیمتی راحت کند.

خیال مستاجران از اجاره های نجومی راحت شد

در همین زمینه فاطمی یکی از مستاجران در منطقه ۱۲ تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه در سال های گذشته همواره با مشکل تعیین سقف اجاره مسکن روبرو بودیم و همین امر خود باعث شده بود که هرسال به مناطق پایین تر تهران کوچ کنیم گفت: تعیین سقف اجاره مسکن برای ما مستاجران بسیار دلگرم کننده بود چراکه حداقل این اقدام خود باعث نمی شود که به محلات دیگر برویم و یا هرسال نگران افزایش قیمت های نجومی اجاره‌های مسکن باشیم.

او گفت: امیدواریم با تعیین سقف اجاره مسکن حداقل مالکان و یا مشاوران املاکی که در بنگاه ها اقدام به انعقاد قرارداد می‌کنند آن را رعایت کنند و در صورت عدم رعایت بتوانیم از طریق شکایت حق خود را دریافت کنیم.

برخورد با مشاوران املاک متخلف در تهران

در همین رابطه حسین جنتی مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر روند سقف اجاره مسکن در استان تهران ۲۵ درصد تعیین شده است که اگر مالکان این سقف اجاره مسکن را رعایت نکنند با آنها برخورد شدیدی خواهد شد گفت: مالکان به ویژه مشاوران املاک استان تهران باید به این نکته توجه کنند که در صورت شکایت مستاجران مبنی بر عدم رعایت نکردن قرارداد اجاره مسکن آنها جریمه و در صورت ادامه دادن پلمب می شوند.

وی تاکید کرد: سقف اجاره مسکن در تمامی شهرهای استان تهران ۲۵ درصد تعیین شده و اگر فردی این قانون را رعایت نکند حق شکایت تا ۵سال برای مستاجر محفوظ است و فرد می‌تواند به شورای حل اختلاف شکایت و افزایش مبلغ سقف اجاره بها را دریافت کند همچنین مستاجران می توانند در صورت توافق با مالک خود حتی بدون مراجعه به مشاوران املاک از طریق سامانه خودنویس اقدام به ثبت قرارداد خود کنند و بدون پرداخت هیچ هزینه ای به راحتی کد رهگیری را دریافت و از طریق آن هم اقدام به ثبت قراردادهای خود کنند.

ثبت رایگان قراردادهای اجاره مسکن در سامانه خودنویس

 در همین زمينه هم محمد مهدی ساسانی مدیرعامل سامانه خودنویس به باشگاه خبرنگاران گفت: تعداد قراردادهای اجاره ای که در سامانه خودنویس ثبت شده به بیش از ۶۰۰ هزار فقره رسیده است که این میزان قرارداد روز به روز در حال افزایش است.

وی افزود: مستاجران می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای اقدام به ثبت قرارداد کرده و کد رهگیری خود را برای وام ودیعه مسکن و یا استفاده در سایر بخش ها  دریافت کنند در صورت توافق بین مالک و مستأجر هر دو می توانند با رعایت سقف اجاره مسکن در این سامانه اقدام به ثبت قراردادهای خود کنند.

همچنین داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:  به تمامی مشاوران املاک تهران توصیه می کنم که سقف اجاره بهای مسکن در تهران که ۲۵ درصد است را رعایت کنند چراکه این سقف اجاره بهای مسکن ابلاغ شده و در صورت عدم رعایت مشمول جرائم سنگین خواهند شد.

بر اساس این گزارش حال با توجه به تعیین سقف اجاره بهای مسکن که به تمامی استان‌های کشور هم ابلاغ شد امیدواریم در پایان فصل تابستان مستاجران از اجرای درست و دقیق این قانون رضایت داشته باشند و شاهد کاهشی شدن گزارشات و شکایات مستاجران به شورای حل اختلاف باشیم.

خبرنگار : محبوبه کباری 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۰
احسان
۱۹:۲۳ ۲۰ تير ۱۴۰۳
این قانون اصلن رعایت نمیشه ، صاحبخونه من خیلی شیک گفت ۱۵ تومن و بکن ۲۵ ، گفتم قربان شما اخر قرار داد پا میشم ، یکخوابه غرب تهران
ناشناس
۱۹:۱۳ ۲۰ تير ۱۴۰۳
:هزینه های سرویس کولر و خرابی های جزئی مثل پوشال تسمه شلنگ از سال اول به بعد بر عهده مستاجر می باشد بعد از تحویل دادن در صورت سوختن موتور کولر پمپ آب خرابی هود پکیج و روشنایی. در صورتی که مالک سالم تحویل داده باشد بر عهده مستاجر می باشد
همچنین هزینه های نظافت مشاعات ساختمان از پشت بام تا راه پله و آسانسور و حیاط حتی کوچه جز شارژ ساختمان هست حتی باتری آسانسور و کلیه کالاهای مصرفی و بر عهده مستاجر می باشد هزینه پسماند مسکونی یا تجاری ( زباله های شهری)
و شارژ شهرک و گرفتگی لوله های فاضلاب جزی از شارژ هست و پای مستاجر هست
و هزینه آبانمان تلفن ثابت حتی در صورت عدم استفاده (در صورت ذکر تلفن ثابت در قرارداد بر عهده مستاجر هست)
قاسم
۱۵:۵۶ ۱۹ تير ۱۴۰۳
ما ملت خون خودمون رو میمکیم. ما چرا خونآشام همشهری‌هامون در قالب مستاجر و اجاره‌کننده شده‌ایم؟ طرف ی آلونک رو به قیمت کاخ سفید به هموطن و هم شهری‌اش فرو میکنه و دریغ از ی ذره‌ای شرافت و وجدان کاسبی. اون وقت میگیم ژاپن . مطمینا کشورهایی که ملت هاشون مانند ماها دست تو جیب و پستوی هم میکنن و خون و جون هم رو می‌مکند، همیشه جهان سومی و عقب‌مونده و مورد بهره‌کشی خواهند موند.
ناشناس
۱۹:۱۴ ۲۰ تير ۱۴۰۳
متاسفانه فقط کرایه خونه پایین هست که با دلار بالا نرفته اون موقع که دلار هزار تومان بود ۵۰۰اجاره دادم میشد ماهی ۵۰۰دلار بعد شد ۳۰۰دلار الان ماهی ۷اجاره دادم میشه حدود ۱۲۰مستاجر ها ناشکر هستن اگر بکن کرایه خونه بالاست
عباسی
۲۱:۳۶ ۱۸ تير ۱۴۰۳
اینا همش چرت وپرته ما تو یه آپارتمان میشینیم که پارسال ۱۳میلیون پرداخت میکردیم ولی امسال پا پس وپیش گذاشته و۷۰درصد اضافه کرده قولنامه هم نمینویسه کی نظارت بکنه یارو میگه اگر نمیخوای بلند شو مالش هست این قانون چه فایده داره باید اجاره توسط دولت قیمت گذاری بشه اینکه ۲۵درصد اضافه کنه یه چیز نشدنی هست یارو میگه بلند شو یکی دیگه را میاره با قیمت بالا نظارت کجا بود
رزاقی
۱۲:۰۳ ۱۸ تير ۱۴۰۳
سلام من مستاجرم صاحب خانه امسال ۱۰۰ پیش ۲تومان کرایه اضافه کرد۵۰ درصد اضافه کرد کسی فکر مستاجر نیست وام گذاشتن اول اگر موفق بشی بگیری باید ۵۰ در صد بهره بدی با ۵سال پرداخت صاحب خانه هم قانون ندار میگه هر قیمتی که می خواهد اگر تونستی پرداخت کنی می شینیاگر نه باید بلند شی
مستاجر
۱۰:۲۸ ۱۸ تير ۱۴۰۳
سلام اگه دولت کاری کنه که تمام بنگاه های معاملاتی جمع کنه که مستاجر دیگه برای اجاره نره بنگاه چون بعضی از بنگاه دارا ذاتشون خرابه همیشه حق میده به صاحب خونه به خاطر اینکه صاحب خونه سنار بیشتر بهش بده یا حق
امید
۱۴:۴۱ ۱۸ تير ۱۴۰۳
احسن
ایران من
۰۶:۲۰ ۱۸ تير ۱۴۰۳
هیچ وقت یه بنگاه دوست نداره.قیمت خونه گرون تر بشه....چون در صورت گرونی به کمیسیونش دیر تر یا شاید نرسه..الان صاحب خونه ها از صد تا املاکی حرفه ای تر و پول دوست ترن....به املاک ربطی نداره.....صاحب خونه من میگه یا این قیمت یا تخلیه کن..گذاشته دیوار هر روز مشتری میاره .بنکاهم نسپرده
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۷ تير ۱۴۰۳
با سلام خدمت شما عرض بشه که صاحب خانه ما امسال کرایه خانه رو چنان بالا برده که فکر کنم از 50 درصد هم بیشتر 300 ملیون رهن گفته من سال قبل 160 ملیون رهن با 1500 اجاره میدادم ولی امسال کرده 300 ملیون رهن خدا رو خوش میاد شما بگین میشه چند درصد
مهدی
۱۶:۰۶ ۱۷ تير ۱۴۰۳
دولت فکر میکنه خانه های شخصی مردم ملک پدریش،قیمتدتایین میکنن
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۷ تير ۱۴۰۳
اینها همه بازی است . تا وقتی اجاره بها متناسب با حداقل حقوق و درآمد مستأجران ( و نه قیمت ملک ) نباشد و قانون حامی قشر ضعیف و مستأجران و حاوی قوانین سختگیرانه علیه تخلف موجران و صاحبان سرمایه نباشد هر روز فشار بیشتری بر دوش اقشار ضعیف و مستاجران و کارگران و قشر زحمتکش جامعه وارد میشه و روز به روز پولدارها پولدارتر
م.ن
۱۷:۰۱ ۱۶ تير ۱۴۰۳
مالک آپارتمان ما حاضر به پر کردن سامانه خود نویس املاک نیست و در نتیجه کد رهگیری هم ما امسال نداریم بنگاهی هم میگه خودتان انجام دهید. من قسمت مربوط به مستاجر را در سامانه خودنویس املاک را انجام داده ام اما موجر انجام نمیدهد. چاره چیه. مشکلی نداره ۸۵۰ میلیون تومان رهن و اجاره گرفته از ما و بنگاهی هم میخنده و میگه ارزون است و شانس آوردید.
ناشناس
۰۴:۱۷ ۱۶ تير ۱۴۰۳
به نظر بنده هم درست نمیشه اینجوری اگه طرف بگه باید انقدر اجاره بدی ندی خالی کن میدم کسی دیگه، اونوقت من بدبخت جز اینکه قبول کنم کاری دیگه نمیتونم بکنم جز این که آواره خیابون بشم،تو رو به قرآن یه فکر اساسی بکنید تا ما آواره نشدیم
ناشناس
۰۸:۱۶ ۱۷ تير ۱۴۰۳
موجر ما طبق قانون ۲۰درصد افزایش داد اما توی قولنامه نوشت مالیات خونه رو باید مستاجر پرداخت کنه . قوانین هیچ حمایتی از مستاجر نمیکنه . بنگاهی می‌گفت من قانون رو رعایت نکنم نهایتا چکارم میکنن ۳روز مغازه ام رو میبندن در بدترین حالتش . می‌گفت ۲۰درصد تا مجازات سنگینی برای موجر و بنگاهی نداشته باشه عدم رعایتش و متناسب با حداقل حقوق و مشخص نباشه میزان عادلانه و سقف حداکثرش وضع همینه . اجاره آپارتمان در منطقه متوسط شهر که همین الان هم ۱۲میلیون است با تعیین سقف افزایش ۲۰درصدی قرار است چه معجزه ای اتفاق بیافتد برای کسی که حقوقش همون ۱۲میلیون است ؟.
سعید
۰۳:۲۷ ۱۶ تير ۱۴۰۳
ایشالا که خیر بشه مستاجر ها الان واقعا تحت فشار هستن
حمید
۰۰:۱۵ ۱۶ تير ۱۴۰۳
تورم هر درصد باشد آنها که زور دارند قیمت را بالا می برند و اصلا قیمت جهانی قیمت اصلی است دولت با زور می خواهد از جیب مردم بخشش کند مثل بقیه دنیا ارزش پول ملی را ثابت کنید
فریبا فاضلی پور
۲۲:۴۲ ۱۵ تير ۱۴۰۳
باسلام مالکان انصاف ندارند من خودم به شخصه توان اجاره دادن ندارم یا پول پیش اضافه کنم هدفم این بود که وام مستاجر ی که اعلام کردن بگیرم صاحاب خونه بنده گفتند که من نمیتونم کد رهگیری بهتون بدم به دلیل اینکه ایشون مالیات پرداخت نکنند گفتند فکرتون رو بکنید خونم رو تخلیه کنید حالا تکلیف چیه چیکار باید کرد هر مالکی هرنرخی بخواد تعیین میکنه باید به کجا شکایت کرد
ناشناس
۰۸:۱۷ ۱۷ تير ۱۴۰۳
موجر ما هم دقیقا همین رو گفت .
ناشناس
۲۲:۲۰ ۱۵ تير ۱۴۰۳
خدا وکیل ۴ تا کارشناس وجود نداشت یک قانون درست حسابی با کار کارشناسی و پشتوانه اجرائی بذارند!!!!
ناشناس
۲۲:۱۳ ۱۵ تير ۱۴۰۳
بنده نه بنگاه دارم ؛ نه موجر؛ نه مستاجر ؛ در سالیان گذشته با افزایش قیمت مصالح ساختمانی مثل تیر آهن میل گرد ؛ فوم سقفی ؛ سیمان ؛ دستمزد و .... طبیعی است که قیمت اجاره بها افزایش پیدا کند کنسرو ماهی تن از قیمت اول سال ۱۴۰۲ و مبلغ ۲۰ هزار تومان به قیمتی در حدود ۹۰ هزار تومان رسیده گوشت گوسفندی از کیلوئی ۱۶۰ هزار تومان به حدود ۷۰۰ هزار تومان رسیده اکثر اجناس حدود ۴ تا ۶ برابر شده اند خب مسکن هم از این قاعده مستثنی نیست منتهی چونکه مبلغ اجاره زیاد است طبیعتاً فشار زیادی از لحاظ مالی به خانواده های مستاجر وارد میکند انشالله دولت و مجلس با تدبیر هوشمندانه بتواند مستاجر ها را صاحب خانه کند.
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۵ تير ۱۴۰۳
اولن باید اول از املاک ها شروع کرد چون بنگاه ها سعی دارن مبلغ ودیعه و اجاره رو بیشتر کنن تا سهم بیشتری رو دریافت کنند از اجاره نامه دومن خونه صاحب ها هم در این مثله شریک هستن چرا چون اونا هم به متخلف املاک بلی میگویند یعنی در وسط بیچاره اجاره ظلم میبیند باید اتحادیه و دولت خودش مستقیمن وارد مثله شود از سال 95 تا امروز بلکه بیست برابر شده اجاره ها ودیعه ها اما حقوق کارگران در واقع دو سه برابر شده از یه طرف هم توروم ها بیشتر
ابوالفضل
۲۰:۳۰ ۱۵ تير ۱۴۰۳
الان هر کسی داخل یک محله یا خیابون ۳تا مغازه یا خونه داشته باشه مبلغ رهن و اجاره رو اون تعیین میکنه،تا اعتراض میکنی میگه برو بپرس بگرد تا ارزونتر پیدا کنی،سال قبل پنجاه میلیون رهن دادم با ۳تومن کرایه،امسال مالک میگه ۲۵۰ میلیون رهن بده با ۶میلیون کرایه،قبول نداری برو بگرد،حرف اضافه بزنی باید تخلیه کنی???
ناشناس
۱۷:۴۴ ۱۵ تير ۱۴۰۳
تا تورم هست وحقوقها از تورم عقبند وضع این است زیرا اجاره متناسب با قیمت مسکن‌ است وقیمت مسکن متناسب‌ با هزینه ساخت وهزینه ساخت تابع هزاران آیتم که با تورم‌ گران‌تر می شوند لذا افزایش اجاره بها هیچ وقت از دستورات تبعیت نخواهد کرد مگر فکری به حال کاهش ارزش پول بشود که آنهم تابع یک سياست عاقلانه و حکیمانه است
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۵ تير ۱۴۰۳
بخدابقران‌من‌خودم‌شاهدبودم‌تواملاکی‌بودم‌موجرآمدخونش‌بزارتواملاک.برای‌اجاره‌یک‌قیمتی‌دادبخدااملاکی‌گفت‌خیلی‌قیمت‌بالاهست‌خدامیدونه‌موجربااملاکی‌دعواکردرفت‌جایدیگه‌گذاشتخونش‌برای‌اجاره‌املاکی‌ها‌هیچ‌گناهی‌ندارن‌من‌نه‌املاک‌دارم‌نه‌چیزی‌یک‌کارگرساده‌عستم‌خودم‌شاهدبودم.املاکی.گناهی‌نداره‌موجرهاخودشون‌قیمت‌میزارن‌الکی‌گناه‌املاکی‌ها وپاک.نکنید‌‌
ناشناس
۱۶:۱۲ ۱۵ تير ۱۴۰۳
من هزاران بار تو نظر خواهی نوشتم این درصد و این کارا بدرد ما مستآجرا نمیخوره دردی رو دوا نمیکنه تنها کارش اینه برا ی هر ملکی چه خرید چه فروش چه اجاره یه تعدای بازرس بذارن تا این بازرسین طبق اون محله و استهلاک اون خونه قیمت ملک رو تعین کنن و ثبت بشه که ارزش این ملک برای مثلا اجاره این مقداره صاحبخانه دیگه جایی برای بهانه اوردن نداشته باشه تنها راهش همینه که یرای هر منطقه چند تا ازین مهندسان معماری بطور بازرس قرار بدن تا قیمت ملک رو تعین کنه والسلام
علی
۱۶:۰۴ ۱۵ تير ۱۴۰۳
خدا خیرتون بده کجا خیال مستآجرا راحت شد ،الان میدونید صاحب خونه ها دارن چکار میکنن مستاجر قبلی رو جواب میکنن میکن تخلیه کن تا با قیمت جدید خونه رو کرایه بدن میگن اگه مستاجر بمونه میگه طبق قانون جدید کرایه رو اضافه کن وصاحبخانه برای اینکه از قانون در بره به بهانه ای میگه خالی کن و با نرخ جدید و نجومی خونه رو اجاره میده ،،،،بازم مشکل ما مستآجرا حل نشد
یعقوب غفاری
۱۰:۲۸ ۱۵ تير ۱۴۰۳
ولله به پیر به پیغمبر املاکیها اصلا مقصر نیستند خود موجرها قیمت تعیین می کنند
مهدی
۰۸:۱۷ ۱۵ تير ۱۴۰۳
باسلام
هیچ کجا کمک نمیکنه سال ۱۴۰۰ اجاره ۵۰۰ هزار تومان میدادم پارسال اجاره رو کرد ۱۲۰۰۰۰۰ یک میلیون و دویست هزار تومان و اول خرداد که اجاره رو تمدید کردم با هزار جنگ و دعوا که اجاره رو ۸ میلیون میگفت و التماس شدید و گریه و زاری قبول کرد و با ۶ میلیون تومان تمدید کردیم و مجبور شدم پول پیش که ۵۰ میلیون داده بودم صد میلیونش کرد و مجبور شدیم طلای خانمم رو بفروشیم.چاره ای هم ندارم دیگر مناطق هم گشتیم همینجور بود
ناشناس
۰۶:۵۲ ۱۶ تير ۱۴۰۳
برگرد شهرت
کریم
۰۰:۳۶ ۱۵ تير ۱۴۰۳
هیچ موجری 25درصد قبول نمیکند و به مستاجر فشار می‌آورد که خانه را تخلیه کن باید طوری باشد که موجر نتواند به مستاجر بدبخت فشار تخلیه وارد کند
ناشناس
۰۰:۲۵ ۱۵ تير ۱۴۰۳
مستاجر نیستی حال مارو بفهمی
جاسم
۲۳:۵۷ ۱۴ تير ۱۴۰۳
خوب مالک میگه خودم میخام بیام بعد بنگاه دار به یکی دیگه میده با قیمت نجومی که میخاد
ناشناس
۲۳:۴۰ ۱۴ تير ۱۴۰۳
کسی که این حرفها عمل نمیکنه
محسن
۲۳:۱۹ ۱۴ تير ۱۴۰۳
اگه شما فکر مستاجر بودید وام ودیعه مسکن دویست میلیونی قسطش ماهی نزدیک شش میلیون نمیشد.یا وام 700میلیونی خرید مسکن تبدیل به یک میلیارد هفتصد میلیون نمیشد بس کنید دیگه
محمد سجاد
۲۱:۱۱ ۱۴ تير ۱۴۰۳
دولت حق ندارد برای صاحب خانه که با هزار تا بدبختی خانه خریده و میخواد اجاره بده سقف بزاره از لحاظ شرع هم مشکل داره مالک با پرداخت پول خودش اختیار کامل ملک خودش را دارد مگه دولت بهش پول داده؟
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۵ تير ۱۴۰۳
نباید سر مستاجر بدبخت خالی کنه دیگه
ناشناس
۱۹:۵۸ ۱۴ تير ۱۴۰۳
برای استان مرکزی هم تصمیم بگیرید بر را اجاره بها سر به فلک کشیده با صاحب خونه های بی انصاف
محمود
۱۹:۴۰ ۱۴ تير ۱۴۰۳
باید قابلیت پیگیری داشته باشه.نه اینکه فقط یه قانون نمایشی تصویب کنن.
ناشناس
۱۷:۴۲ ۱۴ تير ۱۴۰۳
همین تعیین سقف اجاره توسط دولت از ابتدا مستاجرین بیچاره کرد .۲۵ در صد افزایش دولت با کدام منطق اجرایی شده و این چه قانونی است که افزایش حقوق مگر بر حسب تورم نیست چرا خودتان هم اعتقادی به قانون ندارید و افزایش حقوق ۲۵ درصد و افزایش اجاره بها ۲۵ درصد این افزایش واختلاف را فرزندان و خانواده های در تردتان بین ایران و اروپا و کانادا شما پرداخت می‌کنند شما با پول‌های باد آوردن خوش می‌گذرانید و هر چه بدبختی و بدبختی برای آدمها ندار و گرفتار است.
محرمعلی بچه لو
۱۷:۱۲ ۱۴ تير ۱۴۰۳
اصلا هیچ اثری نداره درشهرک اکباتان مسکن ارگ وگلها هرچی دلشون میخوادبه مالکها میگن ومن مستجر وقتی تصویب دولت رومیگم مسخره میکنن بایدچیکرکنیم تا قانون اجرابشه تواین شهرک املاکین ومالکین مستاجرهاروزجرکش میکنن یه فکری بکنیدباتشکر
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۴ تير ۱۴۰۳
متاسفانه با این کار مستاجر ها بیشتر سرگردان میشوند چون هر موجر به بهانه اینکه برای خواهرم می خوام برای برادر یا پسر یا دختر م می خوام مستاجر را بلند می کند مستاجر یک اسباب کشی و یک کرایه بالای باید بعد از چند مدت گشتن بدهد و این ظلم به مستاجرشده واقعا ظلم به مستاجر شده بگذارید مردم خودشان باهم کنار بیایند
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۴ تير ۱۴۰۳
سلام ، دلخوشیم که سقف گذاشتید ، بیایید در مناطق ۲۲ و ۵ ببینید که اصلا نه صاحبخانه ها و نه املاکیها ، هیچ توجهی به قانون ندارند و در صورت اعتراض مجبورید چند برابر هزینه را متحمل بشید تا ضمن جابجایی بتوانید یک منزل اجاره نمایید. اصلا اینها سیرمونی ندارند. بنشینید با قانونتان خودتان را راضی کنید و شادی کنید ، مردم هم به شما چه. بطی دارند،
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۴ تير ۱۴۰۳
موظف و مکلف را ول کنید
ناشناس
۰۸:۲۲ ۱۴ تير ۱۴۰۳
چه کار مهم انجا میدن
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۴ تير ۱۴۰۳
برای توی که مستاجر نیستی بی اهمیته
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۴ تير ۱۴۰۳
شما ایرانیانمک نشناسی هرکاری براتون بکنن یه بهونه میاری حقتونه مثل بعضی کشورهاولتون‌کنن به حال خودتون.بعدشم‌خودت اگه میتونی کارمهم تری بکن