سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گستردگی چتر عدالت آموزشی دولت سیزدهم در لرستان/۱۹۶ طرح مدرسه سازی در حال انجام است

گسترش چتر عدالت آموزشی در نقاط مختلف ایران و تعلیم و تعلم فرزندان این مرز و بوم از آرمان‌های نظام پربرکت جمهوری اسلامی است که در سایه اقدامات جهادی دولت سیزدهم در سرتاسر این سرزمین از جمله لرستان محقق شده است.

نهضت مدرسه سازی و ایجاد زمینه‌های تعلیم و تربیت هر چه بیشتر در دولت سیزدهم نور امیدی است که با گسترش چتر عدالت آموزشی در کوی و برزن ایران اسلامی شروع به تابش کرده و فرزندان این مروز و بوم را در سایه دستاورد‌های با برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در فضا‌های آموزشی گرد هم آورده است.

توجه به تعلیم و تربیت علاوه بر اینکه در دین مقدس اسلام همواره مورد تاکید و اهتمام بزرگان است، به عنوان یکی از شاخص‌های رفاه در جوامع بشری نیز همواره مورد توجه بوده تا حدی که در هر جامعه‌ای توجه به این امر و ایجاد زیرساخت‌های آموزشی بیشتر شده توانمندی سرمایه اجتماعی و نیروی انسانی در آن جامعه به وضوح قابل رویت است.

تاکید بر ایجاد عدالت آموزشی در نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی از اصول غیرقابل انکار است که در دولت سیزدهم علاوه بر اینکه تحقق طرح تحول بنیادین به جدیت در حال پیگیری شد امر مقدس مدرسه سازی نیز مورد توجه قرار گرفته است و تلاش شد تمامی فرزندان این مرز و بوم تعلیم و تربیت شوند.

امروز حتی در دورافتاده‌ترین مناطق پرچم افتخار ایران اسلامی بر فراز مدارس و فضا‌های آموزشی برافراشته شده و فرزندان و آینده سازان این مرز و بوم در سایه انقلاب به تعلیم و تربیت می‌پردازند و از برکت این اصل مهم تا حد زیادی بهره‌مند شده اند.

لرستان نیز به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و پراکندگی مناطق یکی از استان‌هایی است که در دولت سیزدهم مورد توجه نهضت مدرسه سازی قرار گرفته و طی سال‌های اخیر اقدامات باارزشی در راستای ایجاد فضا‌های استاندارد تعیلم و تربیت در این منطقه انجام شده است.

لرستان به دلیل پراکندگی مناطق روستایی و عشایری یکی از استان‌های نیازمند مدرسه سازی و توجه ویژه مسوولان به حوزه تعلیم و تربیت است، سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این زمینه خدمات ارزنده‌ای شکل گرفته تا حدی که امروز چهار هزار و ۵۵۷ مدرسه در لرستان وجود دارد و از این مجموع سه هزار و ۸۸۷ مدرسه دولتی و ۶۸۰ مدرسه غیردولتی را پذیرای ۳۴۸ هزار و ۹۶۵ دانش آموز کرده است، اما همچنان مناطقی در این استان وجود دارد که نیازمند مدرسه سازی و یا بازسازی و نوسازی مدارس هستند.

به برکت خدمات جمهوری اسلامی، نرخ باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله در مرکز استان و شهرستان بروجرد بالاتر از میانگین کشوری است، اما با توجه به محرومیت و همچنین ضعف عملکرد در برخی از مناطق، نرخ باسوادی ۱۰ تا ۴۹ سال استان در ابتدای دولت سیزدهم ۹۴.۷۲ درصد بوده که اکنون با اقدامات جهادی به ۹۶.۷۶ درصد رسیده است.

اکنون ساخت مدارس در این استان رشد ۱۴ درصدی داشته است، اما همچنان به گفته مسوولان بیش از یک هزار مدرسه نیازمند تخریب و بازسازی در استان وجود دارد که شتاب مدرسه‌سازی و حضور پررنگ‌تر خیران را در این میان ضروری‌تر می‌کند.

طی دولت سیزدهم با ایجاد طرح "شهید پناهی" لزوم برچیده شدن مدارس سنگی و کپری فوریت گرفت که لرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی با دارا بودن تعداد بیشتری از این مدارس پس از سیستان و بلوچستان در اولویت بود و بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده ۱۶۸ مدرسه در قالب این طرح در استان احداث شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان گفت: امسال به منظور مهارت افزایی و تجهیز مدارس و هنرستان‌های استان ۷۵۰ میلیارد ریال به نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اختصاص یافت.

یونس بهاروند ایرانیا بیان کرد: یکی از راهبرد‌های دولت سیزدهم اهمیت به رشته‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای و کار و دانش و در این راستا پنج هنرستان در حال احداث است که یکی از این هنرستان‌ها با کمک خیر مدرسه ساز در شهرستان دورود تکمیل می‌شود.

وی اظهار داشت: یک طرح بزرگ در شهرستان الیگودرز با مساحت سه هزار و ۸۰۰ متر مربع با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در حال احداث است که با تامین اعتبارات سال جاری بهره برداری خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان با بیان اینکه هنرستان الشتر نیز با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی امسال بهره برداری خواهد شد، ادامه داد: هنرستان بزرگ نورآباد نیز با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.

بهاروند ایرانیا با بیان اینکه سال گذشته حدود ۲۲۰ میلیارد ریال از اعتبارات سازمان نوسازی مدارس کشور برای تجهیزات مدارس لرستان تامین شد، عنوان کرد: این رقم برای هنرستان‌ها و سایر مدارس جهت تجهیزات کلاسی و غیرکلاسی هزینه شده است.

وی اضافه کرد: امسال ۷۵۰ میلیارد ریال به نوسازی مدارس لرستان تخصیص یافت که از این میزان ۱۴۰ میلیارد ریال برای تجهیزات هنرستان‌ها در راستای مهارت افزایی دانش آموزان هزینه خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان اظهار داشت: ۱۰۰ میلیارد ریال امسال برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی ۳ پژوهش سرا در سطح استان تعیین شده درحالیکه طی سال‌های گذشته تجهیزات آزمایشگاهی برای مدارس استان تامین نشده است.

بهاروند ایرانیا گفت: ۵۰ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز این استان در قالب طرح "شهید رضا پناهی" جایگزین شد همچنین در قالب این طرح مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر جایگزین خواهند شد که در این راستا ۱۶۷ مدرسه برای این استان در حال احداث است.

وی گفت: براساس برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان سال بیش از ۴۰ طرح نیز در این قالب بهره برداری خواهد شد و تلاش می‌شود تعداد طرح‌های تکمیل شده شهید پناهی تا پایان سال جاری در استان به ۱۰۰ مدرسه برسد.

بهاروند ایرانیا با اشاره به همکاری گسترده بنیاد برکت لرستان در خصوص اجرای طرح شهید پناهی افزود: حدود ۴۰ درصد اعتبارات این طرح توسط بنیاد برکت تامین شده و انقلاب خوبی در مدرسه سازی روستایی و مناطق کمتر برخوردار شکل گرفته است.

وی همچنین با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۱۶ فضای آموزشی در این استان احداث و بهره برداری شده است اظهار داشت: این تعداد فضای آموزشی دارای ۶۹۰ کلاس درس هستند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان تصریح کرد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۲۰۳ طرح آموزشی با ظرفیت ۹۲۶ کلاس درس در لرستان احداث شده که مقایسه این عملکردها، بیانگر توجه دولت سیزدهم به عدالت آموزشی و توسعه مدارس در مناطق محروم و روستایی است.

بهاروند ایرانیا با اشاره به اینکه مدارس غیرانتفاعی برای نوسازی، توسعه و تجهیز در مواردی تبدیل به چالش شده اند گفت: فضای آموزشی باید مطابق با ضوابط باشد و تلاش می‌شود فضا‌های آموزشی این مدارس منطبق بر استاندارد‌های لازم ایجاد شود.

وی افزود: بنابراین این مدارس باید توسط کارشناسان مورد تایید قرار گیرند که در این راستا سال گذشته تعداد این مدارس ۵۰ درصد کاهش داشت و مابقی فضا‌های مدارس غیرانتفاعی دارای مشکل نیز باید در مهلت مقرر استاندارد‌های مورد نظر را ایجاد و نسبت به رفع نواقص اقدام کنند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان گفت: ۱۹۶ طرح مدرسه سازی با ظرفیت ۶۸۰ کلاس درس در این استان در حال انجام است.

بهاروند ایرنیا با بیان اینکه در سال جاری ۱۰۴ طرح با ظرفیت ۳۰۰ کلاس درس در استان آماده شده است افزود: در بحث تعمیرات و احداث سرویس‌های مدارس تاکنون بیش از ۵۰ درصد انجام شده است و مابقی با تامین اعتبارات تکمیل می‌شود که در مجموع تاکنون بیش از آمار ابلاغی کار شده است.

وی با اشاره به تعمیر و احداث سرویس‌های بهداشتی عنوان کرد: ۸۰ مورد در دست اقدام است و به دلیل ابلاغ اعتبارات، اصل کار در سال آینده انجام خواهد شد.

بهاروند ایرانیا با اشاره به مطالبات ۸۰۰ میلیارد ریالی پیمانکاران از ۱۰۴ طرح آموزشی در حال انجام ادامه داد: سال گذشته ۵۲ هزار مترمربع آسفالت با ۱۹۳ هزار مترمربع ایزوگام در مدارس انجام شد و امسال نیز ۶۳ هزار مترمربع آسفالت و ۹۸ هزار مترمربع ایزوگام اجرا شده است.

بهاروند ایرانیا بیان کرد: امسال ۲۲ طرح آموزشی در قالب ۸۳ کلاس درس همزمان با سراسر کشور با حضور آیت الله رییسی، رییس جمهور شهید در لرستان افتتاح شد که برای تکمیل و بهره برداری این طرح‌ها یک هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان با تاکید بر ضرورت آگاهی رساندن به نسل جوان در مورد خدمات انقلاب اظهار داشت: باتوجه به اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به مناطق محروم و دارای سرانه پایین فضای آموزشی دارد ۲۱۶ پروژه طی ۳۰ ماه گذشته در این استان تکمیل شد.

بهاروند ایرانیا همچنین با اشاره به استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی گفت: در سال جاری توانستیم با مدیریت تجهیزات دپو شده، اعتباراتی را در اختیار استانداردسازی قرار دهیم که این رقم از ۲۰ به ۴۰میلیارد ریال رسید و مدارس قابل توجهی را تحت پوشش داد.

وی با بیان اینکه اعتبار امسال طرح‌های آموزشی استان ۶ هزار میلیارد ریال بوده و از محل منابع ملی، استانی و خیران تامین شده است خاطر نشان کرد: با شروع سال تحصیلی جاری ۶۰ طرح آموزشی با ظرفیت ۱۵۰ کلاس درس در این استان افتتاح و بهره برداری شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان گفت: تعهد این اداره کل در سال جاری برای استانداردسازی ۱۳۰ مدرسه استان بود، اما با اقدامات صورت گرفته، ۳۳۰ آموزشگاه از سامانه‌های گرمایشی استاندارد بهره‌مند شدند.

بهاروند ایرانیا بیان کرد: امسال ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی به استان تخصیص یافت که با این اعتبار، استانداردسازی ۱۳۰ مدرسه امکان پذیر بود، اما با مدیریت اعتبار اختصاص یافته و استفاده از تجهیزات موجود در انبار این اداره کل، سیستم گرمایشی ۳۳۰ مدرسه استاندارد سازی شد.

وی با بیان اینکه در این راستا ۱۳ هزار قطعه تجهیزات موجود مانند مشعل و رادیاتور در اختیار پیمانکاران قرار گرفت افزود: اعتبار تخصیص یافته فقط به عنوان دستمزد پیمانکاران پرداخت شد و تجهیزات مورد نیاز توسط این اداره کل تامین شده است.

بهاروند ایرانیا عنوان کرد: از مجموع هشت هزار کلاس درس دارای سیستم گرمایشی غیر استاندارد استان حدود ۶ هزار و ۵۰۰ کلاس تاکنون استانداردسازی شده و در حال حاضر استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس در حال انجام است که تلاش می‌شود تا پایان امسال به ۳۵۰ مورد برسد.

علی محمد رضوی رییس مجمع خیرین مدرسه ساز لرستان نیز گفت:: تاکنون یکهزار و ۵۶۰ مدرسه در استان توسط خیرین احداث شده است، اما یکهزار مدرسه در استان نیاز به تخریب و بازسازی دارد.

وی تصریح کرد: یکهزار و ۵۷ خیر مدرسه ساز در لرستان فعالیت دارند که علاوه بر ساخت در تهیه نوشت افزار دانش آموزان نیازمند، تجهیز و رفع مشکلات مدارس نیز پیش قدم هستند.

وی ادامه داد: امید می‌رود با تداوم اقدامات خیرخواهانه و افزایش خیرین مدرسه ساز گام‌های استوار در راستای ایجاد فضا‌های آموزشی استاندارد و ایمن برداشته شود.

۲ هزار و ۷۵۵ بازمانده از تحصیل در لرستان شناسایی شد

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: ۲ هزار و ۷۵۵ بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی در استان شناسایی شده است که ۲۴۶ نفر از این تعداد تحت آموزش قرار گرفته اند.

علی اکبر دریکوند بیان کرد: به منظور شناسایی و بازگشت افراد بازمانده از تحصیل در استان ۷۰ نفر مسوول پیگیری، شناسایی و بازگشت این افراد به تحصیل شدند.

وی ادامه داد: همچنین در مقطع متوسطه اول استان سه هزار و ۳۶۴ بازمانده از تحصیل وجود دارد که از این تعداد تاکنون ۵۸ نفر جذب شده اند و در مقطع دوم متوسطه نیز ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر بازمانده از تحصیل شناسایی شده است که ۸۰ نفر آنها امسال مشغول به تحصیل شده اند.

دریکوند با اشاره به اجرای طرح "شهید محمودوند" مربوط به جذب کودکان بازمانده از تحصیل اظهار داشت: اقدامات شناسایی، جذب و نگهداشت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل بسیار مهم است که با فراهم شدن شرایط برای افراد بدسرپرست و بی سرپرست می‌توان بستر تحصیل این افراد را ایجاد کرد.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه "سرال" با هدف بهبود کیفیت آموزش و نظارت بیشتر کلاس‌های درس ادامه داد: سال تحصیلی جاری با راه‌اندازی این سامانه بازدید از کلاس‌ها به صورت الکترونیکی انجام شد.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان با اشاره به تحصیل ۲۰۱ هزار نفر در این مقطع گفت: این نرم‌افزار به مکان یاب متصل می‌باشد که به همین دلیل حضور راهبر آموزشی در مدرسه محل بازدید الزامی است و فعالیت وی نیز رصد می‌شود.

دریکوند تصریح کرد: این سامانه دارای گزارش‌گیری و تحلیل برخط است و تیم مدیریت می‌تواند به محض ثبت اطلاعات توسط راهبر آموزشی اطلاعات را دریافت و تجزیه و تحلیل کند.

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان نیز گفت: ۳۳ هزار و ۱۰۴ نفر از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در دوره‌های سوادآموزی این استان شرکت کرده اند.

منصور بازگیر بیان کرد: نخستین گام برای موفقیت در زندگی فردی و همچنین توسعه پایدار و همه جانبه جامعه، گسترش و تعمیق سوادآموزی و در این راستا شایسته است همه مردم و مسوولان با رجوع به فتوای تاریخی امام خمینی (ره) در خصوص نهضت سوادآموزی به صورت جهادی همکاری کنند.

وی با اشاره به اینکه در راستای توسعه عدالت و گسترش سوادآموزی طی دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی انجام شده است اظهار داشت: این مدت آمار بی سوادی در روستا‌ها و همچنین میان زنان به قدری کاهش یافته که نمود عینی آن را می‌توان با شرکت گسترده دختران در آزمون‌های سراسری مشاهده کرد و در لرستان نیز قبولی بی نظیر بالای ۶۰ درصدی بی سوادان و کم سوادان ثبت شده است.

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان با اشاره به افزایش مراکز یادگیری محلی دولتی به تعداد سه مرکز در شهرستان‌های خرم آباد و ۲ مرکز در الشتر ادامه داد: در مجموع هفت مرکز یادگیری محلی دولتی در استان وجود دارد که سه مورد از این تعداد با فعالیت دولت سیزدهم ایجاد شد.

بازگیر عنوان کرد: همچنین آموزش‌های قالی بافی، تعمیر پکیچ، تعمیر موبایل، چرم دوزی منبت کاری، برق ساختمان با همکاری اداره کل فنی و حرفه‌ای و کمیته امداد جهت اشتغال زایی سواد آموزان ارایه شده است.

وی با اشاره به ارایه طرح‌های مختلف سوادآموزی در سطح استان افزود: در قالب طرح زنان و دختران عشایری یک هزار و ۴۰۰ نفر، طرح نماز کلید بهشت ۱۲ هزار و ۵۹۷ نفر، خواندن با خانواده ۲ هزار و ۲۷۴ نفر، ۱۵۰ حلقه کتابخوانی، مسابقات انشانویسی سه هزار و ۲۴۴ نفر و مسابقات کتابخوانی، سه هزار و ۲۵۳ نفر تحت پوشش قرار گرفتند.

بازگیر با اشاره به برگزاری دوره‌های مختلف برای آموزش دهندگان گفت: توانمندسازی آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی به تعداد چهار هزار و ۹۰۰ ساعت و تشویق سوادآموزان برتر در طرح‌ها و فعالیت‌های مختلف و اهدا جوایز از دیگر برنامه‌های سواد آموزی استان طی دولت سیزدهم بوده است.

وی اظهار داشت: طی سال تحصیلی جاری ۱۳ هزار و ۶۴۳ نفر، سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۰۸ نفر و سال تحصیلی ۱۴۰۱ -۱۴۰۰ نیز هشت هزار و ۶۵۳ نفر و در مجموع سه سال گذشته ۳۳ هزار و ۱۰۴ نفر تحت آموزش قرار گرفته است.

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه تعداد آموزش دهنده‌های سال ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ یکهزار و ۱۷۲ نفر است اظهار داشت: بالاترین نرخ باسوادی استان مربوط به خرم آباد با ۹۷ درصد و پایین‌ترین مربوط به شهرستان چگنی است که البته آمار ویسیان نیز با چگنی در نظر گرفته شده و دورافتادگی و محرومیت روستا‌های شاهیوند از عوامل اصلی پایین بودن این آمار است.

بازگیر افزود: نرخ باسوادی ۱۰ تا ۴۹ سال استان در ابتدای دولت سیزدهم ۹۴.۷۲ درصد بوده است که اکنون با اقدامات جهادی و تلاش آموزش دهنده‌ها به ۹۶.۷۶ درصد رسیده است.

منبع:ایرنا

برچسب ها: مدرسه ، لرستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.