سید جمال موسویان مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان میگوید: توصیههای زیادی از سوی دادگستری و دستگاههای مرتبط، برای جلوگیری از آتش زدن مزارع به کشاورزان ارائه شده اما همچنان این اقدام از سوی برخی از آنها انجام میشود.
او افزود: در صورت ادامه این روند از سوی کشاورزان با متخلفان برخورد قضایی خواهد شد چرا که بیشترین عوامل آتشسوزی در جنگلها و مراتع به دلیل سرایت آتش از مزارع است.
آقای موسویان ادامه داد: به عنوان مثال روز گذشته به دلیل سهل انگاری یک کشاورز بر اثر آتش زدن باقی مانده محصولات یک مزرعه، کوه بدیل از توابع بخش تشان بهبهان بر اثر سرایت آتش دچار حریق شد.
بنا به گفته فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی خوزستان از ابتدای امسال تا کنون ۶۵ آتش سوزی در منابع طبیعی استان رخ داده است.
او افزود: بعد از ۱۸ ساعت آتشسوزی با کمک مردم منطقه و دستگاههای مربوطه مهار شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان اصافه کرد: بیشترین خسارت در این آتش سوزی به پوشش گیاهی منطقه وارد شد و درختان آسیب کمتری دیدند.
هر ساله با فرا رسیدن تابستان، آتش زدن کاه و کلش مزارع در کنار گرمای هوا، منجر به آتش سوزی وسیع در سطح استان میشود.
چرا امکاناتی به اداره کل منابع طبیعی وادارات شهرستان که در راس کار هستن داده نمیشه؟ چرا مدیر کل درخواست امکانات مهار آتش سوزی و نیرو نمیکنه؟ اکثر نیروهای ادارات منابع طبیعی شهرستان در اثر حجم کار زیاد و فوری دچار فرسودگی جسمی و روحی شدن، چرا مدیر کل و سایر مسوولینش فکری به حال رفاه کارمندانش نمیکنن؟ اکثر نیروها و کارمنداشون زندگی فلاکت بار و اسفناکی دارن. چرا سازمان منابع طبیعی با سازماان محیط زیست که اهدافشون در یک راستا هست ادغام نمیشن. در حالیکه هدف منابع طبیعی با جهاد کشاورزی یکی نیست، منابع طبیعی زیرمجموعه جهاد کشاورزی هست، خیلی وقت ها دست و بالش بسته هست برای حفاظت و....