محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره مصاحبه آزمون دکتری گفت: دانشگاهها استقلال دارند و در تمام دنیا هم این گونه است که وقتی فردی قصد تحصیل دارد ابتدا استاد مد نظر خود را انتخاب می کند و با وی مکاتبه کرده و سپس پذیرفته می شود.
وی ادامه داد: اما در کشور ما دو مرحله وجود دارد. ابتدا این که در یک سنجش یکنواخت از همه آزمون گرفته می شود و افرادی که حداقل امتیاز را برای ورود به مصاحبه دارند به دانشگاهها معرفی می شوند. طبعا در مرحله بعد طبیعی است سطح سواد بررسی شود و امتیاز مصاحبه با نمره وی جمع می شود و مد نظر قرار می گیرد. بنابراین عدالت تا سطح خوبی لحاظ می شود.
زلفی گل افزود: البته بدیهی است که در برخی موارد اعتراضاتی وجود دارد که این هم در مسیر قانونی خود قابل پیگیری است.
طوری که رتبه ۴ کشوری رد میکنند و رتبه ۴۷ برمیدارن! طوری که نخبه را رد میکنند و کسی که پارتی دارد حرف نزده برمیدارن! کشورای خارجی اساتید انصاف دارن و مورد لایق برمیدارن اما تو ایران ....! کاش نظارتی هم بود هر چند که البته خود وزیران بهتر از بقیه میدانند در دانشگاه ها حق چطور ناحق میشود !
با کمال تاسف میان عمل تا حرف فرسنگ ها فاصله هست ،بنده خودم از قربانیان بی عدالتی در مصاحبه هستم که طی چند سال مکرر به خاطر ناداوری اساتید مصاحبه کننده از ادامه تحصیل در مقطع دکتری با وجود ۳ بار رتبه تک رقمی باز ماندم.
و آزمون سنجش متاسفانه فقط وفقط شرط حضور در مصاحبه هست و برای تیم مصاحبه کننده فاقد هر گونه امتیاز هست.
دو سال پیش رفتم دانشگاه ارومیه برا مصاحبه
نتیجه رو که در سایت دیدم نوشته بود غایب
در صورتی که من رفته بودم برای مصاحبه
آنسوی ایران، مرزها و مناطق محروم را ببینید.
هر کسی که برای آزمون گیرنده منفعت داشته باشد ، قبول است و لاغیر