سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشست صلح اوکراین در سوئیس با صدور بیانیه مشترک پایان یافت

نشست صلح اوکراین با بیانیه‌ای در خصوص ایمنی هسته‌ای و غذایی و تاکید بر حضور روسیه در مذاکرات صلح احتمالی در آینده پایان یافت.

نشست دو روزه صلح اوکراین به میزبانی سوئیس با صدور یک بیانیه نهایی پایان یافت. در حالی که بیش از ۹۰ کشور در این نشست شرکت کرده بودند، بیانیه مشترک مورد حمایت ۸۰ کشور و سازمان قرار گرفت و ۱۶ کشور از جمله امارات، عربستان، هند، مکزیک و برزیل به آن رای ممتنع دادند. 

ایمنی هسته‌ای

در این اجلاس از اوکراین خواسته شد تا نیروگاه اتمی زاپوریژیا را که بزرگ‌ترین سایت انرژی اتمی اروپا بوده و تحت کنترل نیرو‌های روسیه است، تحت کنترل حاکمیت خود قرار دهد. هرچند نحوه انجام این کار در بیانیه مشخص نشده است. این کشور‌ها همچنین نسبت به احتمال هسته‌ای شدن درگیری ابراز نگرانی کرده و احتمال استفاده از سلاح هسته‌ای را محکوم کردند. این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اخیرا تاکید کرده مسکو هرگز لفاظی درباره تشدید تنش‌های هسته‌ای را آغاز نکرده و اگرچه برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای آماده است، اما در حال حاضر نیازی به آن ندارد.

امنیت غذایی

در این بیانیه آمده است که امنیت غذایی هرگز نباید تهدید شود و محصولات کشاورزی اوکراین باید به صورت امن و آزادانه در اختیار کشور‌های ثالث قرار گیرد. در ادامه بیانیه آمده است: «دریانوردی تجاری رایگان، کامل و ایمن و همچنین دسترسی به بنادر دریایی در دریای سیاه و آزوف بسیار مهم است». 

لزوم حضور روسیه در مذاکرات صلح

این سند همچنین پیشنهاد می‌کند که مذاکرات آتی درباره چارچوبی برای صلح باید شامل روسیه نیز باشد، زیرا «رسیدن به صلح مستلزم مشارکت و گفتگو بین همه است». 
در ادامه بیانیه آمده است: «نمایندگان تصمیم گرفتند تا با مشارکت بیشتر همه طرف‌ها، گام‌های ملموسی را در آینده در زمینه‌های فوق‌الذکر بردارند». 

تمامیت ارضی اوکراین

کشور‌هایی که بیانیه پایانی را امضا کرده‌اند می‌گویند به «اصول حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی همه کشور‌ها از جمله اوکراین در مرز‌های شناخته شده بین‌المللی» پایبند هستند. 
گفتنی است، روسیه در حال حاضر حدود یک پنجم خاک اوکراین را تحت کنترل دارد و می‌گوید هرگونه مذاکره با این کشور باید با در نظر گرفتن «واقعیت‌های جدید» انجام شود. 

نشست صلح اوکراین از روز گذشته در کشور سوئیس آغاز شده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از ۱۵۰ کشور برای شرکت در نشست دعوت کرده و در این میان حدود ۹۰ کشور و سازمان بین‌المللی در آن حضور یافتند. غیبت روسیه به عنوان یکی از کشور‌های درگیر در جنگ و چین به عنوان یکی از کشور‌های تعیین‌کننده و کلیدی سوالات بسیاری را در خصوص اعتبار این نشست برانگیخت. 

مترجم: زهرا نجفی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.