سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جدیت اجرای پروژه‌های مسکونی تک طبقه‌ای در شهر و روستا‌های کشور

رئیس بنیاد مسکن گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ هزار پروژه نهضت ملی مسکن در روستا و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر در دستور کار قرار گرفته است که برای تسریع در اجرای آنها روند پرداخت تسهیلات ساخت تسریع شود.

 اجرای طرح تخصیص زمین به متقاضیان برای ساخت واحدهای مسکونی در دولت سیزدهم کلید خورد  که همین امر خود توانست زمینه را برای افزایش تولید مسکن در قالب پروژه های نهضت ملی مسکن فراهم کند به طوری که تجربه نشان داده است که تخصیص زمین باعث شده که متقاضیان بتوانند با استفاده از تسهیلات ساخت مسکن هرچه سریعتر این واحدهای مسکونی را با سرعت بیشتر و با هزینه های کمتری تهیه کنند.

طبق بررسی های صورت گرفته  برآوردها حاکی از آن است  که ساخت خانه های ویلایی برای مردم و دولت، یک معامله ی دو سر بُرد است. اصلی ترین مزیت این خانه‌ها نیز هزینه پایین ساخت و سازشان است.

در واقع اصلی ترین علت کاهش هزینه ی ساخت خانه های ویلایی این است که تجهیزات کمتری نیاز دارند و الزامات فنی و ایمنی آن ها کمتر است. مثلا برای ساخت یک خانه ی ویلایی نیازی به نصب آسانسور نیست. در حالی که برای ساخت واحدهای آپارتمانی باید چنین هزینه هایی را نیز در نظر گرفت.

همچنین نباید فراموش کرد که با افزایش تعداد طبقات، بار وارد شده به زمین و مصالح سازنده ساختمان، مقدار مصالح و …نیز بیشتر می شود و طبیعی است که هزینه ی ساخت مسکن را بالاتر می برد. به همین دلیل است که ساخت و ساز خانه های مسکونی یک طبقه و ویلایی به صرفه تر است.

هر زمانی که صحبت از ساخت خانه های ویلایی مطرح می شود، موضوع کمبود زمین وسط می آید. بسیاری از  افراد با رویکرد یک نگاه کلانشهری  وارد شده و تصور  می‌کنند که در تمام مناطق شهری، زمینی برای ساخت و ساز وجود ندارد. به همین دلیل است که بلندمرتبه سازی در قیاس با تراکم سازی افزایش پیدا کرده است. اما این موضوع در تمام شهرهای کشور صحت ندارد و کافیست سری به شهرهای کوچک بزنیم.

بر اساس آخرین بررسی هایی که توسط وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته است، حدود ۱۱.۲ میلیون نفر از مردم کشور در ۷۶.۴ هکتار از بافت فرسوده ی شهری زندگی می کنند. به این ترتیب با یک محاسبه ی کوتاه و تخصیص ۱۵۰ متر به هر واحد مسکونی، می توان چنین گفت که برای ۵ میلیون واحد مسکونی در بافت فرسوده ی شهری، زمین وجود دارد که قادر است مسئله ی تامین زمین را تا حد زیادی حل و فصل کند.همچنین لازم به ذکر است که سهم روستاهای کشور از این واحدهای مسکونی فرسوده و ناپایدار بسیار نگران کننده است

 بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که وعده ی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی تنها از طریق استفاده از پتانسیل  واحدهای تک طبقه و توسعه افقی شهرها امکان تحقق پیدا می کند. اما بر اساس گفته های مسئولین مربوطه در وزارت راه و شهرسازی، تا آخر سال ۹۹، زمین لازم برای ساخت بیشتر از ۵ میلیون واحد مسکونی در محدوده های شهری و شهرهای جدید آماده شده است. که همین میزان برای ساخت یک میلیون مسکن در سال نیز کفایت می کند.

همچنین سیاست دولت مبنی بر ویلاسازی می تواند زمینه ی مزایای دیگری مثل خود تامین شدن واحدهای مسکونی از نظر انرژی را نیز فراهم آورد.

درهمین رابطه غلامرضا صالحی رئیس  مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی  با بیان اینکه ازابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۸۱۶ هزار و ۹۸۷ واحد مسکونی روستایی و شهری توسط آن بنیاد در سراسر کشور وارد فرایند ساخت شد، گفت: از تعداد واحدهایی که در حال ساخت هستند تاکنون ۳۱۲ هزار و ۷۳۴ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و ۵۰۴ هزار و ۲۵۳ واحد در دست اجراست.

صالحی ادامه داد: از واحدهایی تکمیل و بهره برداری شده توسط بنیاد مسکن ۲۹۳ هزار و ۵۲۴ واحد روستایی و ۱۹ هزار و ۲۱۰ واحد شهری است همچنین  واحدهای در دست اجرا نیز ۲۵۲ هزار و ۱۵۳ واحد روستایی و مابقی شهری هستند.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در توضیح تامین زمین توسط آن بنیاد به میزان یک میلیون قطعه در روستاها طی دو سال گذشته و امسال گفت: بنیاد مسکن تعهد کرده است تا در دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به میزان یک میلیون قطعه زمین روستایی برای واگذاری به واجدان شرایط تامین کند که تاکنون ۸۳۸ هزار و ۲۷۹ قطعه زمین روستایی تامین شده است.

او با بیان اینکه اجرای طرح‌های تک طبقه‌ای در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های ما است که در دستور کار دستگاه‌ها در شهر‌های که اراضی در آنها وجود دارد قرار گرفته است و این در حالی است که روند پرداخت تسهیلات بهبود یابد می‌تواند شاهد تسریع اجرای پروژه‌ها شود.

وی گفت: باید هرچه سریعتر اجرای این پروژه ها در تمامی شهرهای که اراضی در آنهاوجود دارد صورت گیرد و این تجربه موفق هم باید در دولت های جدید هم اجرایی شود.

خبرنگار: محبوبه کباری

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.