سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اتهام‌زنی اتحادیه اروپا درباره سطح همکاری ایران با آژانس اتمی

سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی ادعا‌های سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تکرار کرد.

کارل هالگارد در سخنان خود که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد این ادعای نخ‌نما را تکرار کرد که دست نیافتن ایران به سلاح اتمی «یک اولویت امنیتی و کلیدی برای اتحادیه اروپا است. این اتحادیه همچنان به راه حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران متعهد است و ما از همه کشور‌ها می‌خواهیم که از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت کنند.»

وی با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در برجام در پی خروج یکجانبه ایالات متحده و بی‌عملی طرف‌های اروپایی در اجرای تعهدات خود ادعا کرد: «ما متاسفیم که ایران تصمیمات لازم را نگرفته و اقدامات لازم را برای بازگشت به تعهدات مرتبط هسته‌ای خود در چارچوب برجام انجام نداده است. از این جهت خطر بحران گسترش سلاح‌های هسته‌ای در منطقه در نتیجه پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران بیشتر شده است.»

این دیپلمات اروپایی مدعی شد: «اتحادیه اروپا همچنان از گسترش برنامه هسته‌ای ایران نگران است. ایران به شدت از تعهدات خود در برجام خارج شده و اتحادیه اروپا با نگرانی خاصی به ادامه انباشت اورانیوم با غنای بالا و توسعه زیرساخت‌های غنی سازی هسته‌ای ایران توجه دارد.»

سفیر اتحادیه اروپا در بخش دیگری از اظهارات ادعایی خود به تصمیم ایران برای لغو مجوز تعدادی از بازرس‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که درچارچوب حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان صورت گرفت، اشاره و ادعا کرد: «ما از ایران انتظار داریم بدون تاخیر در این زمینه تجدیدنظر کند. این امر ضروری است تا آژانس بتواند فعالیت‌های راستی آزمایی خود را در ایران به طور مؤثر انجام دهد.»

هالگارد اقدامات ایران در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) را مانع توانایی آژانس برای تضمین ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران خواند و مدعی شد: «ایران اجرای تعهدات هسته‌ای خود را در چارچوب برجام متوقف کرده است. طی بیش از سه سال گذشته، آژانس قادر به انجام چند فعالیت کلیدی راستی‌آزمایی و نظارت مرتبط با برجام نبوده است.»

وی بدون اشاره به اینکه بدعهدی و بی‌عملی کدام طرف اجرای توافق سال ۹۴ را به بن‌بست کشانده است، ادامه داد: «تصمیم ایران مبنی بر حذف تمامی تجهیزات نظارتی مرتبط با برجام، اوضاع را تشدید کرده است. آژانس تداوم دانش خود را در مورد تولید و موجودی سانتریفیوژها، آب سنگین و کنسانتره اورانیوم از دست داده و ما نگرانی جدی خود را در این زمینه تکرار می‌کنیم.»

دیپلمات اروپایی ضمن تکرار ادعا‌های سیاسی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد: «ما قویاً از ایران می‌خواهیم که مسیر فعالیت‌های هسته‌ای خود را تغییر دهد، بدون فوت وقت به تعهدات سیاسی خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای بازگردد. ما همچنین از ایران می‌خواهیم که به اجرای موقت پروتکل الحاقی بازگردد، آن را تصویب کند و اجرای کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد. این اقدامات همراه با اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان، برای کمک به ایجاد اعتماد بین المللی درباره ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران ضروری است.»

وی در پایان با تکرار ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مدعی شد: «همکاری به موقع و کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی کاملاً حیاتی است. اتحادیه اروپا به طور کامل از تلاش‌های آژانس برای ادامه اجرای ماموریت بلندمدت راستی آزمایی و نظارت مستمر در ایران حمایت می‌کند. اتحادیه اروپا همچنین از ایران می‌خواهد که بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ را اجرا کند.»

گفتنی است، ادعا‌های پادمانی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارد که با هدف امنیتی سازی پرونده هسته‌ای ایران، در اختیار رسانه‌ها و مقامات آژانس قرار گرفته است.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعا‌های مطرح شده و تاکید بر اینکه تعهدات کشور‌ها در حوزه پادمان نامحدود نیست، اسفند ۱۴۰۱ در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی به تهران، به صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان این سازمان، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد؛ توافق که بعدا بیانیه مشترک ۴ مارس شهرت یافت.

در پی این توافق جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام شده چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شد.

در واقع با همکاری و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران، اختلافات بر سر یکی از سه مکانی که آژانس ادعا می‌کند رد اورانیوم در آن پیدا شده، حل و فصل و همچنین پاسخ‌های مستدل و مستندات مربوطه درباره سایر مکان‌ها به آژانس ارائه شد.

گروسی همچنین در سفری که سه هفته پیش به ایران داشت، درباره تداوم اجرای بیانیه ۴ مارس با مقام‌های کشورمان رایزنی کرد و مقرر شد تا برای تهیه پیش‌نویس تداوم تعاملات بر مبنای بیانیه مشترک، مذاکرات معاونان سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس بین المللی انرژی اتمی آغاز شود.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که همکاری خود را با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و مسائل باقی‌مانده پادمانی نیز با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
حسنی
۰۱:۳۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
حالا دیدید کاروانی رد شود سگها همین طوری پارس میکنند ولی در رفتن کاروان هیچ تاثیر ایجاد نمیکند حالا اروپا واقع واق کردن میماند مشکل آنها همکاری این مثلث است می‌خواهند بین اینها نفاق ایجاد کنند گورخواندنذ
ناشناس
۲۲:۲۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۳
اتحادیه اروپا از خودش اختیاری ندارد و مزدور صیهونیست خونخوار و وحشی جهانی است.
کوهکمری
۱۹:۵۱ ۱۵ خرداد ۱۴۰۳
مشگل وعده صادق است نه بمب اتم