سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سطح زیر کشت دانه‌های روغنی در قم افزایش یافت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با توجه به تاکید دولت سیزدهم در موضوع تامین امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی مورد نیاز مردم، سطح زیر کشت دانه‌های روغنی در مزارع استان طی سه‌سال گذشته افزایش یافت.

محمد رضا حاجی رضا گفت: در دولت سیزدهم سطح زیر کشت دانه‌های روغنی کلزا در قم به بیش از ۲ هزار هکتار رسید که این مساله نشان دهنده اهتمام دولت برای خودکفایی در تامین روغن خوراکی مورد نیاز کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به این که امنیت غذایی مهمترین رویکرد بخش کشاورزی است، افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم مطابق سیاست‌های دولت، طی سه سال گذشته ارتقا بهره‌وری و افزایش میزان برداشت محصول در واحد سطح را دنبال کرد و با همکاری بهره‌برداران توانست به موفقیت‌های قابل توجهی در این رابطه دست یابد.

گفتنی است سالانه در این استان بیش از سه‌هزار و ۵۰۰ تن کلزا تولید می‌شود که این میزان با در نظر گرفتن وضعیت آب‌وهوایی قم، قابل توجه‌است. با توجه به این میزان تولید کلزا در استان می‌توان گفت برای هر شهروند قمی به طور میانگین سالانه ۲ لیتر روغن بدست می‌آید که با توجه به مصرف جهانی سالانه ۳ لیتر روغن برای هر فرد، عدد قابل قبولی‌است.

کشت کلزا درقم بر اساس تحقق راهبرد تغییر الگوی کشت و در راستای کمک به خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی مورد نیاز کشور صورت می‌گیرد و این استان با وجود محدودیت در منابع آبی و شرایط خاص جغرافیایی، تاکنون توانسته نقش موثری در تامین امنیت غذایی مردم داشته باشد.

کشاورزان قمی نیز در زمینه گسترش کشت کلزا در این استان برای کمک به خودکفایی کشور در تولید محصول‌های غذایی، نهایت همکاری را با سازمان جهاد کشاورزی قم دارند و هر سال بخش قابل توجهی از مزارع خود را به کشت این محصول راهبردی اختصاص می‌دهند.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.