اولین مدرسه سلولهای بنیادی کرمان با همکاری مرکز سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه در محل سالن اجتماعات دانشکده دندان پزشکی آغاز به کار کرد.
مراسم افتتاحیه این مدرسه، با حضور دکتر مهدی احمدی نژاد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دکتر عارفیان رییس ستاد توسعه علوم فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
دانشجویان شرکت کننده در اولین مدرسه سلولهای بنیادی دانشگاه که به مدت دو روز برگزار میشود با حضور درکارگاههای تئوری و عملی مطالبی را شامل: آشنایی با سلولهای بنیادی، نانوفناوری در پزشکی بازساختی، ژن تراپی سلولهای سوماتیک، ثبت اختراع و ثبت شرکت تجاری سازی، کاربرد سلولهای بنیادی در بالین، کشت سلولی، مهندسی بافت، فلوسایتومتری و نانوفناوری فرا میگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مراسم آغاز به کار این مدرسه گفت: سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی از موضوعات مطرح در جهان است و با وجود اینکه علم جوانی است، اما خوشبختانه در کشور ما و به ویژه در دانشگاه علوم پزشکی کرمان فعالیتهای خوبی انجام شده است.
مهدی احمدی نژاد ضمن قدردانی از بسیج دانشجویی و مرکز سلولهای بنیادی دانشگاه در راه اندازی این مدرسه، افزود: من به نتایج این مدرسه خوش بین هستم و امیدوارم شما دانشجویان از این مدرسه نهایت استفاده و بهره را ببرید.
رئیس ستاد توسعه علوم فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز در مراسم آغاز به کار این مدرسه گفت: آینده سلامت دنیا و کشور با کمک فناوریهای نوین دگرگون شده است.
احسان عارفیان با اشاره به شاخههای مختلف علم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، افزود: محصولات بسیاری از این علم برای درمان بیماریها تولید شده است و این علم آینده خوبی پیش رو دارد.
وی به رتبه دوازدهم ایران در حوزه پژوهش در سال ۲۰۲۳ اشاره کرد و گفت: این رتبه نشان میدهد که با توجه به تحریمها و مشکلات کارهای تحقیقاتی تولیدات ما در زمینه تحقیقات و پژوهش خوب است.
به گفته وی در حال حاضر بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در ایران فعال است که ۲۰ درصد این تعداد در زمینه سلولهای بنیادی فعالیت دارد.