سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک میلیون سازه فولادی در کشور برای پروژه‌های مسکونی تامین شد

معاون مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی از ساخت نخستین پروژه‌های نهضت ملی مسکن با استفاده از سازه‌ها و فناوری‌های نوین خبر داد.

احمد کرمی راد نایب رئیس هیئت مدیره انجمن سازه های فولادی ایران در همایش سازه های فولادی که در مرکز تحقیقات راه و شهرسازی برگزار شد گفت: در ساخت و سازها نیازمند آن هستیم که از سازه هایی استفاده کنیم که از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

وی افزود: هم اکنون یک میلیون تن ظرفیت سازه فولادی نوین برای ساخت پروژه های مسکونی ایجاد شده است اما یک مشکلی که در این بخش وجود دارد مربوط به اداره شهرک های صنعتی و برخی از ارگان ها است که آیین نامه و ضوابطی را برای خود در نظر گرفته اند که استاندارد های خاص دارد. 

کرمی راد بیان کرد: متوسط عمر ساختمان‌ها در حال حاضر بین ۲۰تا ۲۵ سال است و در حال حاضر زباله‌های ساختمان‌های فرسوده در صورتی که از سازه‌های فولادی استفاده شود قابلیت بازیافت دارد.

وی افزود: ایران یک کشور فولادی هست و به زودی وارد زمره کشور‌های دارای تکنولوژی فولاد می‌شود.

کرمی راد با بیان اینکه ایران دارای معادن غنی خدادادی از جمله آب، برق و گاز است و در شمال و جنوب کشور دارای منابع غنی هستیم بنابراین باید به سمت سرمایه گذاری در بخش فولاد برویم گفت: فرهنگ سازی برای استفاده از ساختمان‌های فولادی خود نقش بسیار موثری برای حفظ ساختمان‌ها در برابر زلزله و حفظ منافع در کشور دارد.

او گفت: بیش از ۹۰ درصد از پروانه‌های ساختمانی ۴تا ۷ طبقه است و استفاده از سازه‌های فولادی در حوزه قیمتی برابری می‌کند با سازه‌های بتنی و اگر در حوزه ساخت وساز از گریت‌های بالاتر فولادی استفاده کنیم از لحاظ مقاومت بسیار بهتر از بتن است.

 او اظهار کرد: یارانه‌هایی که در اختیار فولاد سازان قرار می‌گیرد و سنگ آهن و دلاری که در اختیار آنها قرار می‌گیرد باید با اطمینان به سمت قیمت تمام شده سازه فولادی هدایت شود.

کرمی راد گفت: در بورس کالا مالکان اصلی خود فولادی‌ها هستند بنابراین باید حداکثر نظارت بر آنها شود چراکه هر ورق یارانه بورس ۲۱ تا ۲۲ تومان است و برخی از شرکت‌های بورسی با کاغذ بازی قیمت را به ۴۰ هزار تومان می‌رسانند که در این بین سود‌های کلانی جابه جا می‌شود در صورتی که اگر به سود ۲۰ تا ۳۰ درصدی قانع باشند قیمت ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان هم برای آنها صرفه دارد.

در ادامه فرهنگ فرحبد رئیس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید ارتباط صنعت و به ویژه صنعت ساختمان با دانشگاهیان تقویت شود گفت: دولت در طرح نهضت ملی مسکن در جایگاه حاکمیتی خود همواره بر استفاده از فناوری ها و سازه های نوین در ساخت وساز این طرح کلان تاکید داشته است.

وی افزود: بهره مندی از فناوری‌های و سازه های نوین در ساخت وساز مسکن اهداف این طرح را که شامل استاندارد سازی ، سرعت در ساخت و کیفی سازی و صرفه جویی اقتصادی است تامین می‌کند. 

وی همچنین تصریح کرد: صرفه جویی در مصرف انرژی و صدابندی جداره های داخلی ساختمان مقاومت ساختمان در برابر آتش از جمله اهدافی است که در بهره مندی از سازه های فولادی در ساخت وساز واحدهای مسکونی محقق می شود‌.

فرحبد گفت: ساختمان های قالب بتنی در پروژه های سازمان ملی زمين و مسکن و همچنين در استان ها در حال انجام است همچنين پروژه مهرگان از جمله پروژه هایی است که با بهره مندی از سازه های نوین ساخت احداث شده است.

نداشتن شاخص‌های کیفیت ساز‌های فولادی معضل اصلی در صنعت فولاد کشور است

سیامک ایپکچی رئیس هیئت مدیره انجمن ساز‌های فولادی ایران با اشاره به نقش موثر انجمن سازه‌های فولادی در حل معضلات نامبرده گفت: ایجاد حلقه ارتباطی موثر بین انجمن صنفی تولیدکنندگان با ذوب آهن، فولاد مبارکه و پیمانکاران و ارگان‌های دولتی و خصوصی ساخت سازه‌های فولادی به منظور صنعتی سازی و اصلاح الگوی مصرف سازه‌های فولادی، انجام پروژه‌های پژوهشی پشتیبان بازنگری یا امتیازدهی به اجرای ساختمان که می‌تواند در مواردی همچون هزینه بیمه ساختمان از جمله معضلات این صنعت باشد.

وی افزود: امکان سنجی و تسهیل ورود فناوری‌های نوین کمک به مرکزتحقیقات راه و مسکن برای جلوگیری از صف‌های طولانی متقاضیان تست و پژوهش‌های علمی سازه‌های فولادی، بررسی سازگاری فناوری‌های نوین وارداتی از کشور‌های پیشرفته با شرایط کشور ما به لحاظ زیرساختی و اقلیمی و لرزه خیزی توسط انجمن سازه‌های فولادی، بازنگری در تعرفه‌های حق الزحمه ناظرین و انجام پیشنهادات سازنده و مشوق در این خصوص، همکاری در بازنگری جرایم تخلف ناظرین توسط انجمن و مسابقه یا فراخوان دعوت مهندسان به ارائه راهکار‌های اجرایی جهت کنترل ساخت و ساز از جمله پیشنهاداتی بود که در این نشست ارائه شد.

وی تصریح کرد: هدف از این نشست را تعامل و هم‌افزایی اساتید و پژوهشگران سازه‌های فولادی و بررسی چالش‌های موجود در صنعت فولاد به ویژه در حوزه ساخت مسکن بود که ما از نظرات اساتید در مورد مهمترین چالش‌ها و معضلاتی که در سازه‌های فولادی در کشور مواجه هستیم اطلاع پیدا کرده تا راه حلی برای رفع این معضلات بیندیشیم. 

ایپکچی به مهمترین نتایج این نشست اشاره کرد و گفت: مشکلات اجرای ساز‌های فولادی مسائلی که در حوزه تولید و کیفیت مصالح فولاد در کشور با آن روبروهستیم و نیز نداشتن یک شاخص‌های کیفیت ساز‌های فولادی و مسائلی که در طراحی با آنها مواجه هستیم می‌توان اشاره کرد.

خبرنگار: محبوبه کباری 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.