فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) شامگاه شنبه در بیانیهای فاش کرد که چهار کشتی ارتش آمریکا که به مأموریت ارسال کمکهای بشردوستانه دریایی در نوار غزه ملحق شده بودند، تحت تأثیر طوفان دریایی قرار گرفته و از لنگرگاه خود جدا شدند.
کشتیها از لنگرگاههای خود رها شدند و دو کشتی اکنون در ساحل نزدیک اسکله لنگر انداختهاند. کشتیهای سوم و چهارم در سواحل اسرائیل در نزدیکی اشکلون لنگر انداختهاند. تلاشها برای بازگرداندن کشتیها به اسکله موقت با کمک نیروی دریایی اسرائیل در حال انجام است.
پیش از این اعلام شد در پی وقوع طوفان سنگین بخشی از اسکله موقت آمریکا جدا شده بود.
سنتکام همچنین تاکید کرد که هیچ نیروی آمریکایی وارد غزه نخواهد شد. در این بیانیه آمده است: هیچ آسیبی گزارش نشده است و اسکله موقت کاملاً فعال است.
سنتکام اخیرا مدعی شد تاکنون ۵۶۹ تن کمک از طریق اسکله موقت به غزه ارسال شده است. قبلا یک مقام دفاعی آمریکا و یک منبع آگاه به رویترز گفت که برآورد هزینه ارتش آمریکا برای ساخت اسکله موقت در غزه جهت آنچه ارسال کمکهای بشردوستانه ادعا میشود به ۳۲۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
به گفته یک مقام دفاعی آمریکا اسکله موقت غزه برای مالیات دهندگان آمریکایی حداقل ۳۲۰ میلیون دلار هزینه دارد. این رقم مقیاس عظیم یک ساختوساز را نشان میدهد که به گفته پنتاگون حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی، عمدتاً از ارتش و نیروی دریایی برای ساخت آن به خدمت گرفته شدند.
با این حال، به گفته یکی از افراد آشنا با این موضوع، این هزینه نسبت به برآوردهای اولیه در اوایل سال جاری تقریباً دو برابر شده است.
جو بایدن، در ماه مارس و در حالی که مقامات امدادی از اسرائیل خواستند دسترسی به تجهیزات کمکی ارسالی به غزه را از طریق مسیرهای زمینی تسهیل کند، ساخت این اسکله را اعلام کرد. بایدن به جای فشار آوردن به اسرائیل برای باز کردن مرزهای زمینی با غزه، مسیر دریایی را برای ارسال کمک انتخاب کرد.
برخی از قانونگذاران آمریکایی این سوال را مطرح کردهاند که آیا این اسکله تلاش ارزشمندی است؟ به ویژه با توجه به خطری که پرسنل نظامی ایالات متحده در صورت هدف قرار گرفتن در طول جنگ با آن مواجه خواهند شد.
مترجم: اعظم پورکند