سردار محمدباقر سلیمی با اشاره به قانون رسیدگی به تخلفات اظهار کرد: برابر ماده ۷ قانون رسیدگی به تخلفات، تعداد ۲۰ تخلف رانندگی که ارتباط مستقیم با وقوع و تشدید تصادف و در نتیجه گسترش خسارات، ضایعات، صدمات و کشتههای ناشی از تصادفات دارند به عنوان تخلف حادثهساز تعیین شدهاند.
وی ادامه داد: از جمله این تخلفات میتوان به تجاوز از سرعت مجاز، سبقت غیر مجاز در راههای دو طرفه، عبور از چراغ قرمز، حرکت به طور مارپیچ، عبور از محل ممنوع، عدم رعایت حق تقدم، استفاده از تلفن همراه و نقص فنی موثر وسیله نقلیه اشاره کرد.
سردار سلیمی گفت: با توجه به اهمیت این تخلفات، علاوه بر اینکه قانونگذار، نمره منفی برای رانندگان مرتکب چنین تخلفاتی پیش بینی کرده است در صورتی که رانندهای مرتکب دو تخلف از این تخلفات حادثه ساز به صورت همزمان شود، علاوه بر جریمه و نمره منفی، مجازات توقیف وسیله نقلیه نیز در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: بنابراین کنترل اینگونه تخلفات، چه با استفاده از سامانههای هوشمند، چه به صورت کنترلی توسط تیمهای گشت و یا مامورین استقراری پلیس راهور به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.
معاون عملیات پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که با استفاده از ظرفیتهای قانونی که در آن توقیف ساعتی نیز پیش بینی شده است، ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی با هدف ارتقاء بازدارندگی، اصلاح رفتار ترافیکی، توسعه انضباط ترافیکی در معابر و پیشگیری از بروز سوانح رانندگی، درصورت مشاهده ارتکاب دو تخلف همزمان، نسبت به توقیف وسیله نقلیه در محل به صورت ساعتی نیز اقدام مینمایند.