سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارزبری قابل توجه با پوشش ناترازی انرژی به واسطه واردات

معاون وزیر نفت گفت: پوشش ناترازی از طریق واردات به دلیل پایین بودن نرخ حامل‌های انرژی از جمله بنزین امکان پذیر نیست و نیاز به ارز قابل توجهی دارد.

آقای فلاحتیان معاون برنامه ریزی وزیر نفت در برنامه صف اول در شبکه خبر به سوالاتی پاسخ داد.

فلاحتیان در خصوص تحقق شعار سال و جذب سرمایه‌های مردم گفت: با توجه به نقش پررنگ بخش نفت و گاز و پتروشیمی در تولید و تورم در کشور، وظایف مهمی بر عهده وزارت نفت قرار گرفته است. در سال گذشته این موفقیت کسب شد که رشد بالای ۲۰ درصد را برای بخش نفت و گاز رقم زدیم که در رشد کلان اقتصادی کشور موثر بود. در طول ۳ ساله اخیر قرارداد‌ها و تعهدات زیادی پذیرفته شد و یا بر عهده سرمایه گذاران گذاشته شد و به این ترتیب بنگاه‌های دیگر از جمله بانک‌ها به میدان آمدند.

او افزود: برای رشد تولید باید رشد مردم و ظرفیت بنگاه‌ها و بانک‌های کشور را به صحنه بیاوریم وگرنه توسعه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی با چالش مواجه خواهد شد. برنامه جامعی برای این مشارکت در نظر گرفته شده و برای مثال یک چالشی را برای آینده متصور هستیم و آن هم کاهش گاز در میادین پارس جنوبی است. اخیرا نیز قرداردادی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار با شرکت‌های داخلی مبادله شد تا عمده تجهیزات مورد نیاز تامین شود. در برنامه‌های پیشبینی شده در حوزه پتروشیمی از ۹۴ میلیارد تن کنونی در ۵ سال آینده به آستانه ۱۴۰ میلیارد تن خواهیم رسید.

فلاحتیان می‌گوید: در ظرفیت‌های پالایشگاهی هم قرار بر این است که ظرف ۲ سال آینده حداقل ۲۴۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشگاهی کشور اضافه کنیم. تلاش شده با واحد‌های جدید و افزایش بهره وری واحد‌های موجود، توان پالایش کشور را بالا ببریم. برای مدیریت مصرف در برخی موارد نیاز به اعمال سیاست‌های قیمت گذاری نیست و به عنوان مثال در بحث تاکسی‌ها و خودرو‌های اینترنتی کافی است حرکت به سمت سوخت CNG را فرهنگسازی کنیم و نیاز مصرف بنزین را کاهش دهیم.

این مقام مسئول گفت: وزارت نفت هیچگاه با زیرمجموعه خود مبادرت به امضای قرارداد برای احداث پالایشگاهی نکرده و نخواهد کرد. در حوزه توسعه میادین نفتی و گازی و احداث پالایشگاه مجموعه‌ای از بنگاه‌های اقتصادی کشور مشارکت می‌کنند؛ چرا که پروژه‌های حوزه نفت پرهزینه و ارزبر است.

معاون وزیر نفت در خصوص ناترازی‌های حوزه انرژی افزود: برای غلبه بر ناتراطی دو اقدام اساسی باید انجام دهیم. ما از جنبه مصرف انرژی در شرایط مناسبی نیستیم و نسبت به کشور‌های با جمعیت مشابه بنزین بیشتری مصرف می‌کنیم. کشوری مثل نروژ تولید کننده نفت است، اما هرچه که تولید کرده به جای اینکه به مصارف روزمره تخصیص دهد در صندوق ملی توسعه جمع آوری شده است. با کمک شورای عالی انرژی کشور در حال تعیین تاریخ هستیم تا استاندارد‌های تولید وسایلی مانند بخاری ارتقا پیدا کند.

او افزود: پوشش ناترازی هم همیشه از طریق واردات امکان پذیر نیست، چراکه واردات به قیمت ارزی است، اما فروش در داخل به صورت ریالی و مبلغ آن ناچیز است. وقتی بنزین وارد می‌شود، باید با قیمت ۷۵ سنت دلار خریداری شود که معادل ۳۵ هزار تومان به ازای هر لیتر است، اما این بنزین در داخل کشور لیتری ۱۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد که آن هم حدود ۴۰۰ تومان آن مربوط به حق العمل جایگاه هاست که بنزین را توزیع می‌کنند و عملا ۱۱۰۰ تومان به ازای هر لیتر کسب می‌شود؛ بنابراین برای تامین نیاز از طریق واردات نیاز به منابع ارزی بسیاری بالایی خواهیم داشت.

خبرنگار: امیرمحمد درویشی 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.