سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نساجی بروجرد و بیم اخراجی که در بین کارگران است/ تلاش مسئولان برای حفظ شان کارگر

کارخانه نساجی بروجرد نامی آشنا در کشور و استان لرستان است، اما آنچه در ماه‌ها و روزهای اخیر پیرامون این کارخانه مورد توجه قرار می گیرد، موضوع اخراج کارگران این واحد تولیدی است.

کارگران معمولا هر از چندی پیش می آید که به صورت تجمع و اعتراض حقوق معوقه خود را مطالبه کنند، اما سال گذشته آنچه که بیش از همه موجب نگرانی کارگران نساجی بروجرد شد، حقوق معوقه که آنرا پدیرفته اند که چند ماه یکبار حقوق بگیرند، نبود ، بلکه ترس از اخراج از کارخانه و قطع همکاری بود، به طوریکه تا پایان سال گذشته بیش از ۵۰۰ کارگر از این کارخانه اخراج شدند.

کارگران دادخواهی خود را در مراجع مختلف مسوولان استان و شهرستان و امام جمعه مطرح کردند و با ورود همگانی به مسئله نساجی بروجرد دست کم از اخراج شمار بیشتری از کارگران به طور موقت جلوگیری شد، سال جدید تعطیلات کارگران این کارخانه ادامه دار تر شد بطوریکه از اواخر فروردین ماه قرار بود شروع به کار کنند و همان بیم همیشگی که اخراج بود روزها را سپری می کردند تا دعوت به کار شوند.

روزهای اخیر از برخی شیفت های کاری گارگران این کارخانه خواسته شده در محل کار حاضر شوند، ولی برخی دیگر که با وجود چندین سال سابقه کار در بخش های پرمشقت تر و سخت تر این کارخانه بوده اند در بلاتکلیفی به سر می برند و همین باعث ایجاد ناامیدی و اعتراض در بین این کارگران شده است.

هفته گذشته یک کارگر پیمانکاری شاغل در نساجی بروجرد به دلیل مشکلات ناشی از بلاتکلیفی شغلی، اقدام به خودکشی کرد، این کارگر که حدود هفت تا هشت سال سابقه کار در نساجی بروجرد دارد، با ورود به محوطه داخلی و پشت بام ساختمان اداری کارخانه قصد خودکشی داشت که در نهایت با قول مساعدت و رفع مشکلات از سوی مسوولان، از اقدام خود منصرف شد.

یکی از کارگران نساجی در خصوص این اقدام کارگر نساجی گفت: این کارگر با چند سال سابقه‌ کار موقت در نساجی بروجرد به همراه تعدادی دیگر از همکاران از سال پیش وضعیت شغلی مناسبی ندارد و بلاتکلیف هستند، از قرار معلوم او با شماری دیگر از همکاران سال گذشته به دستور کارفرما از کار بیکار شده و از محل کار کنار گذاشته می‌شوند، اما با فشار مسوولان شهرستانی مجدد بازگشت بکار می‌شوند اما با وجود اینکه قرارداد کار دارند، کارفرما اجازه ورود به محل کارشان را نمی‌دهد و بلاتکلیف هستند.

این کارگر نساجی می افزاید: وضعیت بلاتکلیف این کارگر در محیط کار مشکلات خانوادگی زیادی برای وی ایجاد کرده است.

یکی دیگر از کارگران نساجی بروجرد که در شیفت شب مشغول به کار است ،  گفت: امسال هنوز شروع به کار نکرده ایم ، اما هفته گذشته به ما گفتند در شیفت خود حاضر شویم.

این کارگر یادآور شد: هر چند به ما گفته بودند ممکن است اخراج شویم و در این روزها تکلیف ماندن یا اخراج مان مشخص نیست، ولی فعلا با همین بیم سرکار می رویم و امیدواریم مسوولان و به خصوص نمایندگانی که به ما قول داده بودند مانع از اخراج شده و به داد ما برسند.

وی گفت: در حال حاضر چند ماه حقوق معوقه داریم ، ولی همین که سرکار بمانیم و اخراج نشویم، راضی هستیم که بالاخره آن حقوق ها را چند ماه یکبار هم بدهند، خوب است.

 حدود ۳۵ درصد صنایع استان لرستان در شهرستان بروجرد واقع شده که یکی از همین صنایع مهم نساجی بروجرد است، این واحد تولیدی در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار سال‌ ۱۳۶۴ احداث و سال ۱۳۶۷ به بهره‌برداری رسید، ماشین‌آلات مورد استفاده در کارخانه نساجی بروجرد از کشورهای سوئیس و آلمان و کارخانجات ماشین سازی ایران است.

نساجی بروجرد از واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ لرستان محسوب می شود که اکنون با سه بخش ریسندگی، بافندگی و دوزندگی در سه شیفت در حال فعالیت است.

این واحد تولیدی سالانه بیش از ۲۰ میلیون متر پارچه خام و تکمیل شده و انواع نخ پنبه و پلی استر و ویسکوز تولید می کند، همچنین بخش دوزندگی نساجی بروجرد که در برگیرنده کالای خواب، پوشاک، البسه و تولید انواع لباس است نیز در دولت سیزدهم راه اندازی شد.

طرح توسعه نساجی بروجرد بنا بر رویکرد دولت سیزدهم برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه ها در مجموع حدود ۸۰۰ فرصت شغلی جدید ایجاد کرد که ۵۰ درصد نیروهای جذب شده در این واحد تولیدی زنان سرپرست خانوار هستند، اما این روزها آنچه که باعث نگرانی کارگران این کارخانه شده اخراج و تعدیل نیرو است.

هفته گذشته نیز مدیرعامل و اعضای هیات مدیره نساجی بروجرد با استاندار لرستان دیدار داشتند که در این دیدار گزارشی از عملکرد این واحد تولیدی، موفقیت ها و مشکلات این مجموعه بیان شد.

استاندار لرستان در این دیدار ضمن حمایت از صنعت نساجی بروجرد بیان کرد: جایگاه صنعت نساجی بروجرد باید ارتقاء یابد، محصولات کارخانه نساجی بروجرد یک برند شناخته شده و بزرگی است که باید ضمن حفظ این جایگاه در مسیر رشد و گسترش آن تلاش کرد.

ابوطالب شفقت اضافه کرد: مسوولان استانی نیز تلاش خواهند کرد تا صنعت نساجی بروجرد ارتقاء یابد.

وی اظهار کرد: برای توسعه و پیشرفت این صنعت باید ضمن توجه به نیاز جامعه و به روز بودن، به مولفه های مختلف توجه کرد.

بنا بر گفته و تایید مسوولان شهرستان سال گذشته بیش از ۵۰۰ کارگر این کارخانه اخراج شده اند، اخراج نیروهای این کارخانه به یکی از مشکلات و ایجاد نارضایتی در بین مردم شهرستان تبدیل شده است.

فرماندار بروجرد در خصوص اخراج ۵۰۰ کارگر نساجی بروجرد در بهمن ماه ۱۴۰۲ خواهان ورود دستگاه قضایی استان برای حل مشکل این واحد صنعتی شد و تاکید کرد: باید به صورت ویژه حسابرسی این کارخانه صورت گیرد تا مشخص شود ، چرا با وجود اینکه امکانات و حمایت های دولتی بسیاری از این واحد تولیدی شده باز هم نیروهای این کارخانه اخراج می شوند.

امام جمعه بروجرد نیز در خطبه های این هفته نماز جمعه بروجرد از مسوولان استانی خواست به مسئله اخراج کارگران نساجی بروجرد توجه و نگذارند کارگران زحمتکش این کارخانه از کار بیکار شوند.

حجت الاسلام سید علی حسینی با تاکید بر حل مشکل کارخانه نساجی بروجرد گفت: برخی از مدیران دستگاه های دولتی و مدیران نساجی بروجرد به حقوق کارگران بی توجهی می کنند که باید مورد رسیدگی قرار گیرد، باید تلاش کنیم مشکلی از مشکلات کارگران رفع کنیم نه اینکه با اخراج بر مشکلات آنها اضافه کنیم.

به گفته رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد تعداد کارگران شاغل در کارخانجات یک هزار و ۴۵۰ نفر و تعداد کارگران شاغل در دفتر مرکزی و ۵۰ فروشگاه کشور ۴۰۰ نفر است.

عبدالعلی گیوه کی با بیان اینکه تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری مربوط به نساجی اکنون ۱۳۲ نفر است، افزود: نساجی بروجرد از واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ لرستان محسوب می شود که اکنون با سه بخش ریسندگی، بافندگی و دوزندگی در سه شیفت در حال فعالیت است.

 امسال نیز حدود ۸۰ کارگر که جدید استخدام شده بودند از نساجی بروجرد اخراج شدند و تعداد ۲۰ نفر از کارگران هم بلاتکلیف بودند که از ورود آنها به کارخانه ممانعت می شد که در روز گذشته با این افراد نیز قرارداد همکاری بسته شد، از جمله این افراد همان کارگری بود که اقدام به خودکشی کرده بود که پس از ممانعت از این اقدام او به کار بازگردانده شد.

منبع:ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.