سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مبلّغ مذهبی مطرح کرد؛

ضرورت تشکیل قرارگاه فرهنگی با محور امامزاده‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن مرادی گفت: می‌توان با پهنه‌بندی و تقسیم کشور به مناطق مختلف با محور هر امامزاده، یک قرارگاه فرهنگی تشکیل داد.

حجت الاسلام والمسلمین حسن مرادی، مبلّغ مذهبی درمورد نقش مهم وقف اظهار کرد: بسیاری از مشکلات در مناطق محروم مثل برق‌رسانی، آبرسانی و مشکلات دیگر را می‌توان با روش‌های جدید و نوآوری حل کرد.

 این مبلّغ مذهبی تصریح کرد: در واقع، این کاری نیست که جدا از وقف باشد و در دایره وسیع فعالیت‌های اوقاف و نیت واقفان بوده است؛ به طوری‌که یکی از کار‌های اساسی که در زمینه‌های مختلف می‌توان انجام داد، وقف با محوریت علم و دانش با هدف نهایی حل مشکلات جامعه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرادی مطرح کرد: در خصوص امامزاده‌ها باید این‌طور گفت که هرچند با ورود صفویه، شیعه در ایران مذهب رسمی شد ولی آن زمینه‌سازی را امامزادگان و محبان اهل بیت (ع) ایجاد کردند؛ به خاطر اختلاف در دوره عباسیه و دوره امویه که امامزادگان فرار کردند و در ایران سکنی گزیدند و محبت اهل بیت علیه السلام را در دل مردم قرار دادند و بسیاری افراد شیعه شدند.

این مبلّغ مذهبی عنوان کرد: وقتی که صفویه آمد و رسماً مذهب شیعه را اعلام کرد، این زمینه وجود داشت وگرنه این‌طور نیست که به این راحتی تغییر مذهب صورت بگیرد؛ در واقع این‌که ایران، کشور اهل بیت علیه السلام است را مدیون امامزادگان می‌دانیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرادی تصریح کرد: شاید برخی از این امامزادگان، شجره‌نامه نداشته باشند ولی حتماً بزرگانی بودند که از آن‌ها حاجت می‌گرفتند؛ آن‌ها معمولاً در زمان حیات منشأ برکاتی بودند و محل زندگی آن‌ها تکیه‌گاهی برای مردم بوده است.

این مبلّغ مذهبی یادآور شد: اگر این امامزادگان با ظرفیتی که دارند و ملجأ مردم هستند، در زمان وفاتشان هم می‌توانستند این توجه مردم را حفظ کنند و با رفع نیاز و حاجات آن‌ها از طریق بقاع متبرکه زمینه مناسبی برای دلبندی و علاقمندی آن‌ها باشند؛ این موضوع باعث می‌شدغ تا اقداماتی که در امامزادگان انجام می‌شود، تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

حجت‌الاسلام مرادی ادامه داد: در منطقه غرب تهران، امامزاده صالح فرحزاد را داریم و گروه تبلیغاتی از آن‌جا به مدارس و مساجد می‌رفتند که واقعاً تأثیرگذار بود؛ امامزادگان فضا و امکانات خوبی دارند که برای استقرار مجموعه‌های فرهنگی و آتش به اختیار خیلی مناسب است.

این مبلّغ مذهبی با اشاره به این‌که تأثیرگذاری فرهنگی از سوی گروه‌های مذکور در بقاع متبرکه برای مردم منطقه نیز خیلی بالاست، گفت: فقط یک دید باز می‌خواهد که نگاه‌ها را از مباحث اقتصادی به سمت مباحث فرهنگی ببریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرادی تصریح کرد: با این روش، اداره اوقاف می‌تواند در عرصه اجتماع تأثیرگذارتر باشد؛ اگر نگاه صرف درآمدزایی از بقاع، اصلاح و مردم غیرمتدین باشد، ارزشی ندارد ولی اگر کار اجتماعی انجام شود و جایگاه اجتماعی تقویت و مرجعیت ارتقاء پیدا کند، آن وقت تأثیرگذاری بالا می‌رود.

این مبلّغ مذهبی عنوان کرد: وقتی در حل مشکلات مثل ایام کرونا در کنار مردم باشیم که کارگاه‌های تولیدی ماسک در بقاع امامزادگان راه‌اندازی شد، آن وقت مردم با ما همکاری بیشتری دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرادی با ذکر مثالی از پهنه‌بندی کشور بر اساس بقاع متبرکه و امامزادگان یادآور شد: برای مثال؛ می‌گویند در خلیج فارس هر جزیره یک ناو هواپیمابر است و این‌ها در مواقع جنگ و بحران کمک می‌کنند؛ بنابراین می‌توان کشور را مثل همین مورد پهنه‌بندی و با محوریت امامزادگان فعالیت‌های فرهنگی انجام داده و یک قرارگاه فرهنگی تشکیل داد.

خبرنگار: فاطیما میرزایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.