سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس ستاد انتخابات کشور خبر داد؛

۶۰ درصد شعب رأی‌گیری دور دوم انتخابات مجلس تمام الکترونیک هستند

شاهچراغی گفت: ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رأی در مرحله دوم انتخابات پیش بینی شده است که ۶۰ درصد آن تمام الکترونیک هستند.

سید محمد تقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول درباره برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به سوابق گذشته، پیش بینی می‌شد که بعضی از حوزه‌های انتخابی به مرحله دوم کشیده شود لذا یک سری آمادگی‌های عمومی در این خصوص صورت گرفت.

 وی با بیان اینکه در ۲۲ حوزه انتخابیه ۴۵ نماینده از بین ۹۰ نماینده باید مشخص کنیم، گفت؛ ما در مرحله اول انتخابات برابر قانون در چهار حوزه انتخابیه، انتخابات الکترونیک را داشتیم نتیجه و بازخوردی که به وجود آمد سبب شد که در دور دوم هم در ۸ حوزه انتخابیه، انتخابات را به صورت تمام الکترونیکی برگزار کنیم.

 رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: ۱۱ هزار ۵۰۰ شعبه اخذ رأی در مرحله دوم انتخابات پیش بینی شده است که ۶۰ درصد آن تمام الکترونیک است.

 شاهچراغی با بیان اینکه تمامی فرامین اجرایی انتخابات انجام شده و ما آماده برگزاری انتخابات هستیم، گفت: مرحله اول انتخابات بدون هیچ حادثه و مشکلی برگزار شد و شرایط برای سهولت انتخابات در مراحل بعدی در نظر گرفته و در حال اجرا هستیم.

 وی درباره برگزاری انتخابات الکترونیک، گفت: انتخابات الکترونیک مزیت‌هایی از جمله سهولت رای دادن، شمارش سریع آرا و ... دارد همچنین دستگاه اخذ رأی به هیچ سامانه و شبکه‌ای متصل نبوده و لذا قطع ارتباط مفهومی ندارد مگر اینکه اشکال فنی رخ دهد.

رئیس ستاد انتخابات کشور، گفت: در انتخابات الکترونیک نیازی به نوشتن نبوده و فرد رأی دهنده با لمس اسم نماینده مورد نظر به او رأی می‌دهد و دستگاه تا ۱۶ نماینده در تهران را اجازه انتخاب می‌دهد، در استان‌های دیگر با توجه به ظرفیت دستگاه، عکس داوطلب، مشخصات و کد انتخاباتی او نشان داده می‌شود و رأی دهنده به سادگی رأی می‌دهد.

شاهچراغی ادامه داد: ما برای مجموع حوزه‌های انتخابیه الکترونیک ۲۵ هزار و ۷۰۰ دستگاه اخذ رأی برای ۶ هزار و ۹۲۷ شعبه در نظر گرفته‌ایم.

 وی با بیان اینکه این ظرفیت در وزارت کشور آماده است تا انتخابات الکترونیک را در دوره‌های بعد در کل کشور اجرایی کنیم، اظهار کرد: با توجه به بازخورد‌هایی که دیده شده و با توجه به فراهم شدم شرایط آمادگی داریم انتخابات بعدی را به صورت الکترونیک برگزار کنیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره اعلام نتیجه آرا و شمارش آن، بیان کرد: ما در ۴ حوزه‌ای که انتخابات الکترونیک را برگزار کردیم در یکی از حوزه‌ها نتیجه انتخابات ظرف ۲ ساعت مشخص شد لذا با این وجود در تهران هم نتیجه انتخابات به نظر نمی‌آید که دو ساعت بیشتر طول بکشد، زیرا تجمیع کار توسط دستگاه است.

شاهچراغی درباره اینکه چرا اعلام نتیجه ۲ ساعت زمان می‌برد، گفت: با توجه به اینکه تأیید رأی‌ها در شعبه توسط ناظر و مجری باید صورت گیرد و صورت جلسه آن تنظیم شود لذا این زمان گفته شده برای این امر در نظر گرفته شده است.

 وی افزود: در موضوع مشارکت حلقه‌های میانی و سازمان‌های عمومی دعوت کننده به مشارکت در انتخابات است، در موضوع رقابت نیز درست است که ما در مرحله دوم چندان با این امر مواجه نیستیم، اما در برخی از حوزه‌ها که ۲ داوطلب وجود دارد، رقابت بسیار سنیگن است.

رئیس ستاد انتخابات کشور تأکید کرد: آنچه که در حوزه اجرا به آن توجه بسیاری داریم شامل سلامت و امنیت انتخابات است که در این امر برنامه ریزی‌ها همچون سابق پیش‌بینی شده است لذا ما ۴ راهبردی که رهبر انقلاب فرموده‌اند در این مرحله نیز در نظر گرفته‌ایم.

 رئیس ستاد انتخابات کشور تأکید کرد: آنچه که در حوزه اجرا به آن توجه بسیاری داریم شامل سلامت و امنیت انتخابات است که در این امر برنامه ریزی‌ها همچون سابق پیش‌بینی شده است لذا ما ۴ راهبردی که رهبر انقلاب فرموده‌اند در این مرحله نیز در نظر گرفته‌ایم. شاهچراغی افزود: ما یک مشکلی داریم و آن حوادث طبیعی همچون سیل و ... است که این موضوع نیز در حیطه ما نیست، اما باز هم برای این مسئله راهکار‌ها و پیش‌بینی‌ها را در نظر گرفته‌ایم.

وی درباره سلامت انتخابات و شفافیت مالی تبلیغاتی نامزد‌های انتخاباتی، گفت: در مرحله اول ملاحظه کردید که هزینه‌های تبلیغاتی نمایندگان با همکاری خودشان در سامانه شفافیت ثبت شد و به لحاظ قانون در اختیار هیأت نظارت قرار گرفت لذا شفافیت مالی در حوزه تبلیغات انتخابات که امسال برای نخستین‌بار صورت گرفت اتفاق مبارکی بود.

رئیس ستاد انتخابات کشور بیان کرد: یکی دیگر از حوزه‌های سلامت انتخابات مدیران و مجریان هستند، اگر جهت‌گیری مدیر یا مسئولی در انتخابات دیده می‌شد با آن برخورد کرده‌ایم که در مرحله اول نیز در برخی استان‌ها همچون استان فارس و لرستان به طور محدود این امر دیده شد که برخورد با آن انجام شد.

شاهچراغی اظهار کرد: اگر جایی برابر شکایات، تخلفات در سرنوشت آرا مؤثر باشد در این صورت شورای نگهبان در مورد آن تصمیم‌گیری خواهد کرد. وی گفت: برابر قانون کسانی می‌توانند در انتخابات یک حوزه شرکت کنند که در مرحله قبل نیز در همان حوزه رأی داده باشد یعنی اگر کسی مرحله اول در شیراز رأی داده است نمی‌تواند در مرحله دوم در تهران رأی دهد.

رئیس ستاد انتخابات کشور، بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد مردم در مرحله اول انتخابات با کارت ملی رأی داده‌اند، اما در این مرحله نیز همچون سابق با داشتن یکی از ۵ سند شامل پایان خدمت، شناسنامه، گذرنامه که کد ملی در آن درج شده است، رأی دهند. شاهچراغی در پایان گفت: ما از مجموع کل شعب الکترونیک و غیر الکترونیک بیش از هزار و ۹۰۰ شعبه سیار داریم که همچون سابق برنامه‌ریزی‌ها برای آن در نظر گرفته شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۱۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
باسلام و درود خدمت شما طرح ساماندهی کارکنان دولت چیشد هزاران نفر از مردم چشم انتظار تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت هستند لطف کنند سریعتر اقدام فرمایند
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
خودتون به خودتون رأی بدهید!! بلدید که از این کارها بکنید؟!!
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
کدوم انتخابات؟؟؟