سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی شدید در زاهدان به ۴۱ سال

باتلاش‌های موثر کادر درمان، طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی شدید (ماژور) در شهر‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ۴۱ سال افزایش یافت.

 محمدکاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: خوشبختانه با انجام مراقبت‌های منظم تحت نظر فوق تخصصین خون و چکاپ دوره‌ای توسط متخصصین قلب وعروق و غدد و همچنین آموزش موارد مهمی مانند تغذیه خاص بیماران تالاسمی، مراقبت‌های مرتبط با سلامت روان، ارتقاء سطح کیفی زندگی، تزریق به موقع خون، از جمله موارد مهمی است که به افزایش طول عمر این بیماران کمک کرده است.

وی با بیان اینکه در یک دهه قبل بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور تنها به میزان ۱۰ تا ۱۲ سال زنده می‌ماندند ادامه داد: در حال حاضر هزار و ۶۱۱ بیمار مبتلا به تالاسمی نوع شدید در شهر‌های زاهدان، خاش، سراوان، میرجاوه و سیب و سوران زندگی می‌کنند که علت شمار بالای مبتلایان، افزایش طول عمر این عزیزان است که از بابت خداوند را شاکریم.

وی همچنین گفت: میزان تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور از سال ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته به میزان ۵۰ درصد کاهش داشته است که این امر ثمره آموزش‌های گسترده به خانواده‌ها در خصوص عوارض روحی و جسمی این بیماری بر فرد مبتلاست.

مومنی گفت: افراد مبتلا به این نوع تالاسمی تا پایان عمرمجبورند هر ماه چندین نوبت در بیمارستان بستری شده و خون تزریق کنند و در چنین شرایطی، تحصیل، اشتغال به کار و انجام امور روزمره برای فرد مبتلا بسیار مشکل است.

وی با اشاره به اینکه در صورت ازدواج دو فرد مبتلا به تالاسمی خفیف با یکدیگر، فرزند مبتلا به تالاسمی شدید متولد می‌شود ادامه داد: در صورتی که دو فرد مبتلا به تالاسمی خفیف با یکدیگر ازدواج کنند پیش از اقدام به بارداری و در ماه‌های اول بارداری باید برای تشخیص احتمال ابتلاء جنین به تالاسمی شدید، به آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان علی اصغر (ع) زاهدان مراجعه کنند.

معاون درمان دانشگاه گفت: انجام آزمایشات پیش از تولد برای تشخیص ابتلا به تالاسمی، بصورت رایگان انجام می‌شود.

برچسب ها: علوم پزشکی ، تالاسمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.