سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وجود غار‌های شگفت انگیز و عجیب در کوهستان پرآو

یک پیشکسوت غار نوردی به وجود غار‌های شگفت انگیز و عجیب در کوهستان «پرآو» کرمانشاه اشاره کرد و گفت : هنوز غار‌های ناشناخته زیاد دیگری در این کوهستان وجود دارد.

یوسف سورنی نیا پیشکسوت غار نوردی با بیان اینکه کرمانشاه ظرفیت‌های فوق العاده‌ای برای غارنوردی دارد، گفت : پتانسیل‌های بالای غار نوردی در این استان می‌تواند در قالب توریسم ورزشی آن را به یکی از مقاصد اصلی غارنوردان دنیا تبدیل کند. 

وی افزود: چهار غار عمیق شامل غار جوجار با عمق ۱۳۰۰ متر، غار قیژه لان با عمق ۷۶۵ متر، غار پرآو با عمق ۷۵۲ متر و غار قلا با عمق ۵۶۲ متر که از عمیق‌ترین غار‌های ایران هستند که در کوهستان پرآو کرمانشاه واقع شده‌اند. 

این غارشناس با تاکید بر اینکه هنوز انتهای برخی از این غار‌ها کشف نشده، گفت: غار جوجار یکی از عمیق‌ترین غار‌های ایران است که در سال‌های گذشته تیم‌هایی برای اکتشاف آن اقدام کردند و آخرین تیم هم توانست به عمق ۱۳۰۰ متری این غار برسد، اما در این مرحله به حوضچه‌ای پر از آب برخورد کردند که برداشت آنها این بود که این حوضچه سطح آب‌های زیرزمینی و نقطه پایانی غار است، اما این احتمال وجود دارد که هنوز طول آن ادامه داشته باشد که این امر مستلزم انجام اکتشافات جدید است. 

وی اضافه کرد: از طرفی غار قلاء در این کوهستان اولین چاه عمیق ایران و دومین چاه عمیق یک تکه دنیاست که در ارتفاع ۲۸۰۰ متری از کوه پرآو واقع شده و تاکنون غارنوردان زیادی از کشور‌های مختلف دنیا در این غار پیمایش داشته اند. 

سورنی نیا با تاکید براینکه عجیب‌ترین و شگفت انگیزترین غار‌های ایران و حتی جهان را می‌توان در کوهستان پرآو دید، عنوان کرد: غار قیژه لان یکی از سرسخت‌ترین غار‌های جهان است که پیمایش آن کار بسیار دشواری است و باید از موانع بسیار سختی عبور کرد. 

وی با بیان اینکه هنوز غار‌های ناشناخته زیاد دیگری در کوه پرآو وجود دارد، افزود: در فلات پرآو و در ارتفاع ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متری منطقه‌ای چندصد هکتاری و وسیع است که احتمال می‌رود غار‌های ناشناخته زیادی در آن وجود داشته باشد که باید کشف شوند.

این غارشناس اضافه کرد: باوجود اینکه در سال‌های اخیر میزان تردد به کوهستان پرآو بسیار افزایش پیدا کرده، اما هنوز در این کوهستان مناطقی وجود دارد که به واسطه خطرناکی مسیر و صعب العبور بودن، کوهنوردان کمی به آنجا وارد شده‌اند و احتمالاً غار‌های ناشناخته زیادی در این مناطق وجود داشته باشد که هرکدام می‌توانند یک شگفتانه بزرگ برای غارنوردان دنیا باشند. 

وی اضافه کرد: یکی از موانع اصلی پیش روی غار نوردان در ایران برای انجام اکتشافات وسیع در کوهستان پرآو نداشتن تجهیزات و امکانات مناسب، کمبود تعداد نفرات متخصص، زمانبر بودن و هزینه‌های بالا است که باعث شده نتوانند هنوز به عمق برخی از غار‌های عمیق این منطقه دست پیدا کنند. 

سورنی نیا با بیان اینکه کوهستان پرآو می‌تواند در زمینه توریسم ورزشی به یکی از مقاصد اصلی در کشور تبدیل شود، گفت: هرچند در سال‌های گذشته پتانسیل‌های بالای کوه بیستون در کوهستان پرآو در زمینه سنگنوردی شناخته شده و چندین جشنواره بین المللی سنگنوردی در آن برگزار شده است، اما ظرفیت‌های این کوهستان در زمینه غارنوردی هنوز معرفی نشده و برای برگزاری جشنواره‌های بین المللی غارنوردی هم جای کار زیادی دارد. 

این غار نورد کرمانشاهی تصریح کرد: کرمانشاه می‌تواند به مقصدی برای غارنوردان مطرح دنیا تبدیل شود، اما متاسفانه در سال‌های اخیر تلاش زیادی از سوی رسانه‌های خارجی صورت گرفته که آنها را از سفر به ایران و کرمانشاه برحذر داشته که در این زمینه باید اقداماتی انجام دهیم .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.