سردار سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: در سفری که ما در راس هیئتی به عراق داشتیم برروی مجموعا بیش از ۵۰ محور از مسائل مشترک اربعین توافق کردیم و باید از دولت عراق تشکر کنیم.
وی اظهار کرد: یک مسئله عبور آسان زائران از مرزهاست، چون در سنوات گذشته این مشکل بود، اما سال قبل شاهد تحول مثبتی بودیم و امسال طرح سجاد که تبادل برخط زائران از ایران به پلیس عراق صورت بگیرد و مرحله ثبت پلیس عراق حذف میشود که قرار شده در ایام غیراربعینی هم باشد.
دبیر ستاد اربعین بیان کرد: عراق عمده خروجی مرزها را به کنترل الکترونیک مجهز کرده که این امر سرعت انتقال زائران را افزایش میدهد و کنترل دستی حذف میشود.
میراحمدی گفت: بر سر اسناد رسمی پذیرش زائران توافق شد و مبنا این شد که همان مدارک سال گذشته استفاده شود و زائران ما با خیال راحت گذرنامه خود را تهیه کنند.
وی گفت: در خصوص زائران غیرایرانی توافقات خوبی شد. در مورد زائران پاکستانی دولت عراق ملاحظاتی داشت و قرار شد در سفری که وزیر کشور عراق به ایران دارد پیشنهاد خود را نسبت به زایران پاکستانیها اعلام کند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: در مورد اتباعی که از مرز ما عبور میکنند طبق سند خادم اقدام میشود همچنین پایانههای نذری عراق و گاراژهایی که هست ساماندهی شود و اقدامات خوبی را عراق برای ساماندهی انجام داده است.
میراحمدی اظهار کرد: مسئله دیگر ما بیشترین آمار فوتیهایمان است که مربوط به تصادفات جادهای است و قرار شد کمیته مشترکی با عراق تشکیل شود و عراق جادههای عبور و مرور زائران را به دوربین کنترل سرعت مجهز کرده همچنین بر استفاده از کمربندهای اتومبیل و استفاده از موبایل تاکید کرد، چون کنترل سرعت رانندههای عراقی اقدام مهمی است که میزان تلفات را کاهش میدهد.
دبیر ستاد اربعین بیان کرد: در حوزه زمینی، ریلی، دریایی و هوایی توافق شد. از طریق دریا از شلمچه به بصره روزانه ۱۵۰۰ زائر را منتقل کنیم و میتوانیم حمل و نقل زائران پاکستانی را از دریا دنبال کنیم همچنین در خصوص تخفیف به ایرلاینها توافق شد.
وی گفت: توافق شد فرودگاه نجف ۲۴ ساعته شود. در مورد ورود خودرهای شخصی توافق شد تا از اول صفر تا ۱۰ صفر وارد خاک عراق شوند که قرار است پاسخ دهند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: در زمینههای مختلفی که سفر اربعین را تسهیل کند مثل رایگان شدن اینترنت و رایگان شدن شمارهای سه شمارهای و امکان پرواز هلی کوپترها و عبور و مرور آمبولانسهای ایرانی و تسهیل انتقال موکبهای عراقی توافق شد و موکب ایرانی از بیستم محرم تا ۱۵ سفر امکانات خود رامنتقل کنند.
میراحمدی اظهار کرد: در جلسه امروز ستاد اربعین یکی از بحثهای ما تغییر در جریان خدمت رسانی به زائران است. چون مواکب عراقی ار ۱۲ صفر به بعد فعال میشوند و خدماتی در عراق مطرح نمیشود و سال قبل یک میلیون و چهارصد هزار زائر ما قبل از ۱۲ صفر برگشتند.
دبیر ستاد اربعین تصریح کرد: قرار شد خدمات عزتمندانه به زائران بدهند، چون عزتمندی زائران ما هدف ماست و پنج اصل امنیت، سهولت، سلامت، عزت و معنویت را داریم که بر اساس اصل عزت زائران ما با عزتمندی بروند و برگردند و دولت عراق به این موضوع توجه دارد، اما زمانی که فعال نیستند وظیفه خود میدانیم این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: درخصوص خدمات درمانی با طرف عراقی توافق کردیم خدمات تا بازگشت زائران انجام شود.
میراحمدی بیان کرد: تنها موردی که با آن توافق نشده در مورد اتوبوسهاست و گفتند تمام ظرفیت حمل و نقل خود را برای انتقال زائران انجام میدهیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: استانداران باید پارکینگهای شخصی را توسعه دهند. شرایط را برای عیور و مرور با خودروهای شخصی مهیا کنند. و پارسال سیصد هزار زائر با تاکسی اینترنتی جابجا شدند. بحثهایی برای استفاده از ظرفیتهای کشورهای دیگر هم وجود دارد که وزارت راه آن را دنبال میکند.
دبیر ستاد اربعین گفت: یکی از خواستههای دستاندرکاران ایام اربعین هم از ایران و هم عراق این است که به دیدار رهبری شرفیاب شوند. یکبار این اتفاق در دوره شهید سلیماتی افتاد و این درخواست داریم امکان ملاقات با ایشان فراهم شود.
وی افزود: ستاد مرکزی اربعین و بانک مرکزی پیشبینی ارز مسافرتی به صورت دینار را پیشبینی کرده و بانک مرکزی موافقت کرد و میزان ارز زائران حداقل به اندازه سال قبل است و اگر نیاز باشد افزایش میدهیم. موافقت اولیه برای تامین ارز موکبها صورت گرفته است.
میراحمدی گفت: توصیه ما این است که همه دستگاهها که فعالیتی در خدماتدهی به زائران دارند اوج کار خود را باید در اربعین قرار دهند و هیچ سازمانی نباید خود را مستثنی کند و همه دستگاهها باید خود را مکلف به خدماترسانی کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور اظهار کرد: توافقی با عراق داشتیم که شهرکهای زائری را احداث کنیم. موافقت اولیه را صورت دادند، اما عراقیها گفتند از اختیارات نخستوزیر است و او باید تصمیم بگیرد.
دبیر ستاد اربعین گفت: بیست و چند روز دیگر و بعد از سفر رئیسجمهور کشورمان به عراق، وزیر کشور عراق به ایران میآید.
میراحمدی بیان کرد: قطعا استقبال میکنیم تا عزیزان پاکستانی توفیق زیارت داشته باشند. تنها خواسته ما این است که زائران پاکستانی شرط ورودشان این است که با اتوبوس خود تا مرز عراق بروند البته پارسال کمک نیروهای مسلح باعث شد در این امر موفق باشیم با اینکه فرمان اتوبسهای پاکستانی سمت راست است لذا قرار شد با تمهیداتی به ایران بیایند.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: امسال گذرنامه برای اتباع خارجی در خوزستان صادر نمیشود و اتباع باید در شهر خود گذرنانه را تهیه کنند.
مواظب باشین آمریکا و اسرائیل خبردار نشوند، عراقیها رو پشیمان کنند یه وقت