سیاوش سلیمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به عدم اصلاح ارزش پایه گمرکی توسط گمرک ناچارا هرکیلو شیرخشک را در بازارهای جهانی ۲ دلار عرضه میکنیم، درحالیکه با نرخ ۲.۶۵ دلار باید به سامانه نیما برگردانیم.
به گفته او، رفع تعهد ارزی صادرات در برابر واردات محدود شده است به طوریکه صادرات حتما در قبال واردات کالاهای کشاورزی باید باشد که دست تولیدکننده شیرخشک بسته است که همین امر منجر به رکود بازار شده است.
سلیمی با اظهار نگرانی نسبت به افزایش قیمت شیرخام افزود: اگر قیمت شیرخام افزایش غیر متعارفی داشته باشد، بدون تردید صادرات شیرخشک و کره دچار مشکل میشود و شیرخام تولیدی بدلیل عدم جذب توسط کارخانجات جذب نخواهد شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن شیرخشک ادامه داد: با افزایش قیمت شیرخام، سرانه مصرف داخل تحت تاثیر قرار میگیرد، از این رو انتظار میرود که تصمیم منطقی در خصوص اصلاح قیمت صورت بگیرد.
او با بیان اینکه سالانه ۱۱ میلیون تن شیرخام در کشور تولید میشود، افزود: بنابر آمار ماهانه ۱۸ هزارتن شیرخشک در کشور تولید میشود که با ورود به فصل گرما درصدی از تولید کاهش مییابد و مجدد در نیمه دوم سال افزایش مییابد.
سلیمی با بیان اینکه سالانه ۷۰ تا ۸۰ هزارتن شیرخشک در کشور مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: با احتساب مصرف داخل، مابقی شیرخشک تولیدی باید به بازارهای هدف صادر شود که متاسفانه در بحث اصلاح ارزش پایه گمرکی به رغم موافقت وزارت جهاد، تاکنون گمرک اصلاح نکرده است که در صورت تسهیل با نگرانی کمتری به سمت افزایش قیمت شیرخام میرویم.
او از دپوی ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات خبر داد و گفت: با اصلاح ارزش پایه گمرکی، میزان دپوی شیرخشک در کارخانجات کاهش مییابد.
ماست = دوای دردهای بی درمان