رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد او تلویحا از وعدههای شیرین و بجا مانده از گذشته هم گلایه کرده است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی زرندخطاب به قاسمی قائم مقام وزیر کشاورزی گفت: امروز در خانهی تاریخی ارجمندِخیراباد مشکلات و پیشنهاداتِ کشاورزان را در ۱۰ بند نوشته است. ۱_ سرمای بی سابقه طی سه نوبت در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ بیش از ۳ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی خصوصا پسته این محصول استراتژیک وارد نموده است؛ که این امر زندگی ۱۷ هزار نفر بهرهبردار بخش کشاورزی که افرادی آبرومند و اکثرا جزء خیرین شهرستان بوده اند را تحت تاثیر قرار داده است.
بعد از بازدید کارشناسان، مدیریت جهاد استان در مصاحبهای تلویزیونی اعلام نمود تصویب شده مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره ۴ درصد برای هر هکتار باغ پسته پرداخت و وامهای کشاورزی در تمام بانک امهال میشودمتاسفانه تسهیلاتی به کشاورزان پرداخت نشد و وامی امهال نشد.
وی افزود: متاسفانه در فروردین ماه ۱۴۰۲ نیز مجدداً سرمای زدگی طی دو نوبت ۴ هزار میلیارد تومان خسارت وارد نمود و با توجه به این که بزرگترین چالش خسارت بخش کشاورزی و تسهیلات آن بود متاسفانه گرهای از کار کشاورزان باز نشد.
پوررنجبرتصریح کرد: در حال حاضر هم بانکها اقدام به برگه نمودن چکهای کشاورزان و مسدود نمودن حساب آنها را کرده اند.
وی بیان داشت: ضمناً مصوبه شده بود بانکها نسبت به اجرای بند دال تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ و بند ض تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اقدام نمایند که متاسفانه اقدام نکردند.
وی افزود: در بحث ترویج و آموزش کشاورزان همایش توجیهی داشتیم؛ واقعا مفید بود با توجه به عدم بودجه در صورت امکان بودجهای اختصاص یابد تا کلاسها و همایشهای توجیهی بیشتر برگزار شود تا کشاورزان با روشهای نوین آشنا شوند
و با توجه به اینکه استفاده از بعضی سموم مثل استامینی پراید ممنوع شده است سمی به عنوان جایگزین اعلام شود.
وی بیان کرد: هنگام جابجایی چاههای کشاورزی پروانههای را ۲۵ درصد تعدیل میکنند.
وی گفت:چاه موتوری که برای ۲۰ لیتر در ثانیه ۶۰ هکتار زیر کشت داشته با تعدیل مقدار زیادی از سطح زیر کشت بلاتکلیف میماند و این خسارت غیر قابل جبران هست.
رئیس اتاق اصناف زرندبیان داشت:اخیراً رئیس شرکت توزیع برق شمال استان طی نامه ۱۴۰۳/۰۱/۲۶ و شماره ۱۰/۰۳/۹۰۷ موظف به خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از اول خرداد تا اول شهریورماه روزانه به مدت ۵ ساعت از ساعت ۱۱ الی۱۸ نموده است .
اولاً: با توجه به اینکه دو سال پسته نداشته آیم امسال هم اگر قرار باشد در فصل تابستان که نیاز آبی درختان بشتر هست موتور خاموش شود قطعا باعث کاهش محصول میشود .
وثانیاً: خاموشی متناوب چاه موتور باعث خسارت به چاه و پمپ میشود و در سال قبل تعداد زیادی از پلمپها سوخت و هزینههای زیادی را به کشاورزی وارد شد.
وی پیشنهادکرد:در استان خراسان جنوبی بیش از ۱۰۰۰ موتور پمپ به وسیله سلولهای خورشیدی تولید برق میکنندو اگر تسهیلات در اختیار گذاشته شود از این روش استفاده کنند.
وی افزود:با توجه به اینکه در طول سال جاری چند نوبت به پیشنهاد مدیریت برق چاه موتورها خاموش شده، پیشنهاد داده بودیم حداقل هزینه مازاد الگوی مصرف از مالکین دریافت نشود ، ولی متاسفانه هزینه مازاد الگوی مصرف را نیز دریافت میکنند.
پوررنجبراظهارکرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی هنوز غرامت ناشی از سرمازدگی را به تعدادی از کشاورزان پرداخت نکرده است، لذا باید هر چه سریعتر خسارت باغهای بیمه شده را پرداخت کنند تا کشاورزان در سالهای آینده هم به موقع باغات خود را بیمه کنند و فرهنگ بیمه از بین نرود.
وی گفت:ضمناً عدم توازن و برابری حق بیمه و حداکثر تعهد صندوق با ارزش محصول و پوششهای بیمهای محصولات مختلف باغی زراعی و دامی باعث نارضایتی کشاورزان و دامداران شده است لذا این حداقل پوشش بیمهای جوابگوی زیان وارده نیست.
وی گفت: لازم است شرکتهای دانش بنیان جهت مقابله با سرمازدگی و کاهش خسارات احتمالی ناشی از سرمازدگی راهکارهای عملی مناسب را به کشاورزان پیشنهاد نمایند.
وی بیان داشت: با توجه به بند چهار برنامه ششم توسعه تمام معادن باید گردش مالی خود را به شهرستان محل فعالیت بیاورند، این امر باعث افزایش نقدینگی در بانکها باعث خدمات بیشتر به مردم شریف زرندمیشود و در بند پنجم برنامه ششم توسعه آمده است که کلیه صنایع باید یک درصد از فروش خود را به حساب خزانهداری کل بریزند بعد در جاهایی که صنایع در شهرستان خسارت وارد نمودند هزینه شود.
وی افزود: با توجه به سرمازدگی پی در پی و هزینههای سرسامآور بخش کشاورزی شرکت آب منطقهای فعلا حق النظاره را از چاه موتورها دریافت نکنند.