منصور نیک پناه رئیس مجتمع آموزش عالی سراوان در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: مجتمع آموزش عالی سراوان تقریباً از سال ۱۳۸۴ بهعنوان دانشکده زیر مجموعه دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز به کارکرد و از سال ۱۳۹۱ بهعنوان مجتمع آموزش عالی سراوان استقرار پیدا کرد و از حوزه دانشگاه سیستان و بلوچستان منفک شد.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اولین گام تبدیل مجتمع به دانشگاه را برداشتهایم، افزود: این مجموعه شامل دو حوزه اداری میشود که مکان فعلی که بیشترین امورات اداری در آن صورت میپذیرد از سالیان گذشته بهصورت امانی در اختیار داشتیم و سایت جدید در حومه شهر به مساحت ۱۰۰ هکتار است که در تلاشیم بتوانیم این حوزه را بهعنوان یک مرکز فرهنگی در ورودی شهر خوشامدگویی مهمانان باشد.
رئیس مجتمع آموزش عالی سراوان ادامه: پس از تکمیلشدن سایت جدید به دنبال بینالمللی شدن دانشگاه هستیم و باتوجهبه ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان بتوانیم امکان تبادل دانشجو، استاد و تبادلات علمی را فراهم سازیم.
نیک پناه ادامه داد: از دیگر برنامه راهاندازی و توسعه مرکز رشد دانشگاه، ترمیم جذب هیئتعلمی در رشتههای موردنیاز با رویکرد نگاه ویژه به صاحبنظران و فارغالتحصیلان منطقه، توسعه رشتهها در حوزههای غیرکشاورزی است و رشتههای فنی و مهندسی نیز با شتاب بیشتری پیگیری شود و این نوید به داوطلبین میدهیم که علاوه بر رشتههای موجود بهزودی رشتههای دیگر را به برنامهها ملحق میکنیم.
فرهاد ذوالفقاری مسئول معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی مجتمع آموزش عالی سراوان نیز در این نشست بیان کرد: در مجتمع آموزش عالی سه دانشکده مصوب دانشکده کشاورزی، فنی مهندسی و علوم محیطی برنامهریزی توسعه پایدار است و در حال حاضر ۶۰ عضو هیئتعلمی داریم که چهار نفر به درجه دانشیاری نائل شدند، هشت نفر در حال ادامه تحصیل هستند و بقیه استادیار هستند و تا پایان ۱۴۰۴، صددرصد اعضای هیئتعلمی مجتمع آموزش عالی سراوان استادیار و دانشیار خواهند شد.
وی افزود: باتوجهبه بررسیهای انجام شده و آمار داوطلبین سطح شهرستان؛ در مرحله اول آزمون سراسری کل داوطلبان ۳ هزار ۸۷۴ نفر بود که دو هزار ۱۵۲ در گروه علومانسانی، ۱۱۳ نفر در گروه علوم ریاضی، هزار و ۴۱ نفر در شاخه علومتجربی، ۳۰۷ در گروه هنر و ۳۰۱ نفر زبان خارجه بودهاند و باتوجهبه اخذ مجوز از هیئتامنا در رشتههای علوم تربیتی، مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی و آموزش ابتدای در مقطع کارشناسی فراخوان اعلام نیاز و جذب هیئتعلمی صورتگرفته است.
مسئول معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی مجتمع آموزش عالی سراوان با اشاره به کادر مجرب و اعضای هیئتعلمی این مجموعه اعلام کرد در سطح شهرستان و در هر زمینه نیاز به همکاری باشد همکاری لازم را خواهند داشت.
ذوالفقاری تصریح کرد: برای دانشجویان در رشتههای مختلف برنامههای مختلفی داریم تا از طریق مرکز رشد و پارک علم و فناوری شهرستان دورههای متفاوت مهارتی صورت گیرد تا علاوه بر اینکه نیاز جامعه رفع شود برای دانشجویان نیز بهعنوان کمک برای یادگیری مهارت متناسب با نیاز جامعه باشد.
محمد ادیبیان مدیر طرح و برنامه مجتمع آموزش عالی سراوان گفت: مجموعه سایت دانشگاهی به مساحت ۹۴ و نیم هکتار در سال ۱۳۸۳ عملیات اجرایی آن شروع و تحویل دانشگاه سیستان و بلوچستان دانشگاه مادر شد تا سال ۱۳۹۲ زیرمجموعه دانشگاه سیستان و بلوچستان بود که دو پروژه خوابگاه و ساختمان مرکزی عملیات اجرایی آن توسط دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز شد. ه بود.
وی افزود: از سال ۱۳۹۲ که این مجموعه مستقل و تبدیل به مجتمع شد عملیات اجرایی چند پروژه دیگر آغاز شد و در حال حاضر جمعاً ۱۵ پروژه به بهرهبرداری رسیده و یا فعال است .
مدیر طرح و برنامه مجتمع آموزش عالی سراوان با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در مجموع هزینه شده و یا در حال هزینه است، ادامه داد: خوابگاه دختران به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع اولین مجموعهای بود که عملیات اجرایی آن به اتمام و مورد بهرهبرداری رسیده است و همچنین ساختمان خوابگاه پسران به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع که عملیات اجرایی و احداث آن از سال ۹۵ آغاز شده اکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ادیبیان ادامه اضافه کرد: باتوجهبه اینکه مساحت سایت، جامع است، مقرر شد در راستای تسریع در روند بهرهبرداری؛ راهاندازی سایت بهصورت فازبندی صورت گیرد که فاز اول در بیست هکتار برنامهریزیشده و آذر ۱۴۰۲ عملیات اجرایی آن آغاز و برنامهریزیشده راهاندازی کامل فاز اول پروژه تا مهرماه سال ۱۴۰۳ انجام شود که شامل خوابگاه دختران، خوابگاه پسران، سلفسرویس، ساختمان مرکزی، ساختمان اداری چندمنظوره، ساختمان کلاسها و آسفالت خیابانهای مرتبط زیرساختها و تأسیسات است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ساختمان دبیرستان دانشآموزی تقریباً با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد به اتمام رسیده و آزمایشگاه مرکزی به مساحت ۱۵۰۰ مترمربع، سوله ورزشی به مساحت هزار و ۲۰۰ مترمربع، زیرساختها و تأسیسات شامل آب برق و فاضلاب کل مجموعه نیمهتمام است.
مدیر طرح و برنامه مجتمع آموزش عالی سراوان با اشاره به اتمام پروژه مخزن زیرزمینی ۴۰۰ مترمکعبی آب شرب برای آبرسانی به سایت ۱۰۰ هکتاری، اذعان کرد: از ابتدای مهرماه عملیات اجرایی فاز دوم با مساحت ۲۰ هکتار نیز آغاز خواهد شد.
حسین مرادی بیدختی مدیر امور فرهنگی و اجتماعی مجتمع آموزش عالی سراوان نیز در این نشست با اشاره به نگاه امامین انقلاب در باب فرهنگ، بیان کرد: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی دانشجویان با رشادتهای رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰ درصد دانشجویان مجتمع آموزش عالی سراوان به اردوهای راهیان نور اعزام شدهاند.
وی باتوجهبه برگزاری اردوهای سیاحتی دانشجویان ادامه داد: دانشجویان مجتمع آموزش عالی شهرستان در چندین مرحله عازم حرم مطهر امام رضا (ع) اعزام شدند.
مدیر امور فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی سراوان به اهدای جهیزیه به نوعروسانی شهرستانی با مشارکت این مرکز اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری اردوهای دانشجویی به مناسب روز دانشجو، برگزاری شبشعر و همچنین برنامههای مختلف فرهنگی باتوجهبه مناسبتهای ملی و مذهبی از دیگر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مجتمع آموزش عالی سراوان بوده است.
مرادی باتوجهبه نمود فعالیتهای دانشگاه در رسانهها از اختصاص بودجه جداگانه فرهنگی برای مجتمع آموزش عالی سراوان برای اولینبار در دو سال پیاپی در قالب برنامههای فرهنگی خبر داد که این بودجه فقط به ۱۹ دانشگاه در کشور پرداخت شده است.