سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«یهودستیزی»؛ برچسبی که اعتراضات دانشجویی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه جنبش دانشجویی اخیر در آمریکا توانسته به ایجاد آگاهی در اقشار مختلف جامعه این کشور در ارتباط با موضوع فلسطین و کشتار رژیم صهیونیستی در غزه دست پیدا کند، گفت: برخی رسانه‌های اصلی وابسته به رژیم اسرائیل تلاش دارند با برچسب‌زنی و زدن اتهاماتی به دانشجویان کارکرد حرکت اعتراضی دانشجویان را زیر سوال ببرند.

 در طول ۶ ماه نسل‌کشی در غزه که دولتمردان آمریکایی در کاخ سفید شریک اصلی آن بوده و از آن حمایت می‌کنند، خیابان‌های آمریکا و دانشگاه‌هایش صحنه حضور حامیان مردم غزه و معترضان به این نسل‌کشی بوده است، دانشجویان آمریکایی علی‌رغم تهدید به تعلیق و دستگیری و از دست دادن فرصت‌های شغلی، علیه نسل‌کشی در غزه، فریاد حمایت از فلسطین را سر داده‌اند.

این تجمعات با تحصن در دانشگاه کلمبیا آغاز شد و حالا به تعدادی دیگر از دانشگاه‌های بزرگ و مهم آمریکا از جمله هاروارد، ییل، تافتس، نورث وسترن، تگزاس، مینه‌سوتا، میشیگان و... رسیده است.

دانشجویان کلمبیا که جرقه اعتراضات را در جامعه دانشگاهی آمریکا زده‌اند، خواستار قطع رابطه مالی و معنی دانشگاه با حامیان صهیونیست‌ها هستند. دانشجویان دانشگاه کلمبیا می‌گویند آنها با این اعتراضات در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند. آنها می‌گویند به خودشان و این حرکت‌های اعتراضی افتخار می‌کنند.

به‌نظر می‌رسد تصمیم برخی از این دانشگاه‌ها برای تعلیق دانشجویان معترض نتیجه معکوس داشته است چنان که برخی از اعضای هیات‌علمی در دانشگاه کلمبیا با در دست داشتن بنر‌هایی که روی آن نوشته شده بود "دانشجویان را تعلیق نمی‌کنیم"، دست از کار کشیدند.

چند روز پیش انجمن اساتید دانشگاه آمریکا بیانیه‌ای صادر و تعلیق دانشجویان و دستگیری آنها را محکوم کردند. در این بیانیه آمده ما اعتماد خود را به رئیس‌جمهور و دولت خود از دست داده‌ایم و متعهد می‌شویم که دانشگاه را پس بگیریم. در صحنه‌ای دیگر برخی از اعضای هیات‌علمی حامی دانشجویان، در دروازه‌های دانشگاه گردهم آمدند و از خبرنگارانی که از ورود آنها به‌دلیل تلاش دولت برای محدود کردن پوشش خبری منع شده‌اند، حمایت می‌کردند. هنگامی که دانشگاه کلمبیا از اقدامات خود با استناد به ناراحتی برخی از دانشجویان یهودی دفاع کرد، ۲۳ عضو هیات‌علمی یهودی از کالج بارنارد و دانشگاه کلمبیا نامه‌ای به رئیس دانشگاه نوشتند و اعتراض خود را به سلاح‌سازی از یهودی‌ستیزی اعلام کردند.

«حمیدرضا غلامزاده» کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با ایسنا، در ارتباط با اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا و تاثیر احتمالی آن بر عملکرد دولتمردان این کشور در حمایت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: از نیمه دوم قرن ۲۰ تاکنون ۲ جنبش دانشجویی در آمریکا در اعتراض و واکنش به سیاست خارجی این کشور شکل گرفته است که منشاء هر ۲ این اعتراضات از دانشگاه کلمبیا بوده است.

او با بیان این‌که در سال ۱۹۶۸ شاهد فعالیت‌های ضد جنگ دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا بودیم و این موضوع از دانشگاه کلمبیا آغاز شد، اضافه کرد: ۳۰ آوریل، سالگرد برخورد با دانشجویان معترض دانشگاه‌های آمریکا در ارتباط با موضوع ویتنام در سال ۱۹۶۸ هستیم، در آن جریان، پلیس تعداد زیادی از دانشجویان را بازداشت کرد و تعدادی از آنها نیز زخمی شدند و ما اکنون در سالگرد آن اعتراضات، شاهد موج جدیدی از فعالیت‌های جنبش دانشجویی در آمریکا در ارتباط با عملکرد سیاست خارجی این کشور هستیم.

غلامزاده با بیان این‌که اعتراضات دانشجویان در سال ۱۹۶۸ تا حدود زیادی به نتیجه رسید و پافشاری آنها بر عرصه تصمیم‌گیری مقامات آمریکایی در مورد موضوع جنگ ویتنام تاثیرگذار بود و آگاهی خوبی در بین اقشار مختلف مردم آمریکا در ارتباط با جنگ ویتنام ایجاد کرد، اظهار کرد: در حال حاضر می‌بینیم که اعتراضات دانشجویی در ارتباط با موضوع فلسطین از دانشگاه کلمبیا آغاز شده و در واقع این دانشجویان می‌خواستند همان طور که در آوریل سال ۱۹۶۸ اعتراضات‌شان به نتیجه رسید در سال ۲۰۲۴ نیز این اعتراضات به نتیجه برسد، در واقع آنها اعتراضاتی هدفدار و با پشتوانه‌ای را آغاز کرده‌اند.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان این‌که در جریان اعتراضات ۱۹۶۸ دانشگاه یک هفته، اعتراض دانشجویان را تحمل کرد و پس از آن به نیروی پلیس متوسل شد، گفت: ولی در اعتراضات اخیر از روز دوم اعتراضات، بازداشت‌ها و برخورد‌ها با دانشجویان از سوی نیروی پلیس آغاز شد.

غلامزاده با بیان این‌که ما می‌بینیم که در همراهی با دانشجویان دانشگاه کلمبیا، اعتراضات در دیگر دانشگاه‌های آمریکا نیز فراگیر شده و حتی در برخی از کشور‌های غربی نیز اعتراضات دانشجویی نسبت به عملکرد دولت‌هایشان در حمایت از رژیم صهیونیستی تشدید شده است، اظهار کرد: در جریان این اعتراضات، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها نیز همراه با دانشجویان وارد میدان شده است و نقش‌آفرینی می‌کنند.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان این‌که اعتراض دانشجویان در دستیابی به هدف خود یعنی ایجاد آگاهی در اقشار مختلف آمریکا در مورد جنایت‌های رژیم صهیونیستی موفقیت‌آمیز بوده و آنها توانستند اقشار مختلف جامعه را همراه خود کنند، تصریح کرد: دولت فدرال آمریکا نیز تاکنون سعی کرده واکنش مستقیمی به این اعتراضات نداشته باشد ولی با ادامه این اعتراضات می‌توان امید داشت که دولت مجبور به واکنش به این اعتراضات و ایجاد تغییرات احتمالی در نوع سیاست‌های خود شود.

 او همچنین در مورد برچسب‌هایی که از سوی برخی رسانه‌ها و لابی صهیونیستی به دانشجویان معترض زده می‌شود و این دانشجویان را ضد یهود، کمونیست و ... می‌نامند، اظهار کرد: برچسب زدن به جامعه اعتراضی آمریکا، سابقه طولانی دارد چنانکه ما در برهه‌ای شاهد دوران مک‌کارتیسم در این کشور بودیم و به مخالفان دولت آمریکا برچسب کمونیست زده می‌شد.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان این‌که اکنون دانشجویان نسبت به این موضوعات آگاهی دارند، تصریح کرد: در همین چارچوب آنها سعی می‌کنند در اعتراضات خود شعار‌های تند ندهند، اجازه بروز تنش را نمی‌دهند و سعی می‌کنند فضا تند نشود تا با چنین برچسب‌هایی آنها را منفعل نکنند.

 او در همین ارتباط اظهار کرد: برخی از افراد مدعی هستند که به واسطه این اعتراضات، جان دانشجویان یهودی در خطر است و در واقع با این گزینه می‌خواهند دانشجویان معترض را یهودی‌ستیز معرفی کنند؛ در حالی که در بین دانشجویان معترض، دانشجویان یهودی نیز حضور داشته و در این جنبش نقش‌آفرینی می‌کنند.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.