سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعال سیاسی انگلیس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان: 

جنگ اسرائیل علیه غزه، به بی‌تفاوتی غرب نسبت به رنج فلسطین پایان داد

فعال سیاسی انگلیس می گوید برای مدت بسیار طولانی، بسیاری در غرب اصلاً با مسائل فلسطین درگیر نشده بودند ولی جنگ اخیر در غزه این رویه را تغییر داد.

جنگ در غزه در ماه هفتم خود است و رعب و وحشت مردم آواره غزه در رفح دوچندان شده است، چرا که خبر‌هایی مبنی بر حمله قریب‌الوقوع ارتش اسرائیل به این منطقه بیش از پیش به گوش می‌رسد. در همین رابطه و هزاران کیلومتر آن سو‌تر از منطقه، در پردیس‌های عالی دانشگاه‌های ایالات متحده از جمله دانشگاه ییل، دانشگاه نیویورک (NYU) و دانشگاه کلمبیا، در بحبوحه بازداشت تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین از هفته پیش و افزایش تنش‌ها میان تظاهرکنندگان حامیان فلسطین و گارد ملی و پلیس ایالتی در قبال جنگ در غزه به شدت بحرانی گزارش می‌شود.

در همین حال، به گزارش نیویورک‌تایمز، آنتونی بلینکن قرار است روز سه‌شنبه این هفته برای بار چندم به منطقه سفر کند. وزیر امور خارجه امریکا در جریان این سفر ابتدا به سرزمین‌های اشغالی می‌رود سپس راهی کشورهایی چون عربستان سعودی خواهد شد. تاکنون تمامی تلاش‌ها برای رسیدن به آتش‌بس، ولو موقت و چند هفته‌ای، به بن‌بست رسیده است و به نظر می‌رسد تنش‌ها در منطقه رو به افزایش است. 

از این رو خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پای صحبت‌های عثمان مقبل، فعال رسانه‌ای از انگلیس نشسته که در ذیل مشروح آن از نظرتان می‌گذرد.

-شما اعتراضات جهانی به جنگ اسرائیل علیه غزه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

عثمان مقبل: موضوع اشغال فلسطین هر سال یکی دو روز در اخبار بود و بعد دوباره می‌رفت. خیلی "پیچیده" بود، آنهایی که در مورد این زمینه می‌دانستند - از هر دو طرف - خیلی پرشور بودند و با هیجان از آن صحبت می‌کردند؛ بنابراین بسیاری ترجیح دادند بی طرف بمانند. بسیاری دیگر به طرفداری جزئی از مردم فلسطین اعتقاد داشتند.

با این حال، گستردگی و شدت وحشیگری که در شش ماه گذشته حملات اسرائیل آنرا مشخص کرده، به بی تفاوتی گسترده نسبت به رنج مردم فلسطین پایان داده است. پوشش رسانه‌ای دیوار به دیوار، به لطف گزارش‌های بی‌باکانه سازمان‌ها، خبرگزاری‌ها و روزنامه‌نگاران فلسطینی، چشمان مردم را به واقعیتی باز کرده است که مردم غزه و بقیه فلسطین باید نسل‌ها تحمل کنند.

در Action For Humanity، یکی از سازمان‌های غیردولتی پیشرو که در غزه کار می‌کند و بر سیاست‌گذاران در انگلیس تأثیر می‌گذارد، نظرسنجی توسط YouGov را سفارش داده‌ایم و دریافتیم که اکنون ۵۶ درصد مردم انگلیس موافق توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل هستند. فقط ۱۷ درصد مخالف هستند و بقیه مطمئن نیستند.

این واکنش ها به جنگ غزه مسئله بزرگی است. ما سال‌ها است که از مردم درباره درگیری‌هایی مانند سوریه و یمن نظرسنجی می‌کنیم و هرگز مردم انگلیس نه تنها از یک درگیری آگاه نبوده‌اند، بلکه هرگز نسبت به آن احساس شور و اشتیاق هم نداشته اند.

علاوه بر این، زمانی که از آنها پرسیده شد، ۵۹ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که احساس می‌کنند اسرائیل مرتکب نقض حقوق بشر در غزه شده است - تقریباً از هر پنج نفر سه نفر و فقط ۱۲ درصد احساس می‌کنند که اینطور نیست؛ و شایان ذکر است که این نظرسنجی قبل از قتل ۱ آوریل امدادگران World Central Kitchen انجام شده است - جنایتی که جهان، حتی دولت‌های انگلیس و آمریکا را وحشت زده کرده است. اکنون با توجه به محکومیت گسترده این رویداد، پیش‌بینی می‌کنیم که تعداد افرادی که متوجه می‌شوند چه جنایاتی انجام می‌شود و هیچ بخشی از آن را نمی‌خواهند بیشتر باشد.

نظرسنجی دیگر توسط YouGov نشان می‌دهد که هرچه این جنگ در غزه طولانی‌تر شود، احتمال بیشتری وجود دارد که مردم از آتش‌بس حمایت کنند (از ۵۹ درصد در نوامبر به ۶۶ درصد در فوریه) و احتمال بیشتری وجود دارد که فکر کنند حمله به غزه اینطور نیست که قابل توجیه باشد (از ۴۴ درصد در نوامبر به ۴۵ درصد در فوریه) و به احتمال زیاد افراد زیادی خواهان مذاکرات صلح هستند (۶۱ درصد در نوامبر به ۶۶ درصد در فوریه) افزایش داشته و این الگویی است که ما در سراسر جهان غرب شاهد آن هستیم. در آمریکا، بزرگترین حامی اسرائیل در صحنه جهانی، این تنها دولت در کاخ سفید نیست که در تلاش برای توجیه تسریع تلفات غیرنظامیان است، مردم نیز ناراضی هستند. یک نظرسنجی CBS/YouGov نشان داد که در اکتبر ۴۷ درصد - تقریبا نیمی از ایالات متحده از ارسال تسلیحات به اسرائیل حمایت کردند، در این ماه این تعداد به ۳۲ درصد کاهش یافته است - کمتر از یک سوم، و در مقابل حمایت از آتش بس در حال افزایش است.

ما معتقدیم که افزایش حمایت مردمی از برقراری آتش بس در غزه در سراسر غرب جریان دارد و اکنون که اکثریت قریب به اتفاق مردم غرب هر روز بیشتر و بیشتر از جنایات علیه بشریت که در غزه، کرانه باختری و قدس انجام می‌شود آگاه می‌شوند، وحشتشان از جنایات اسرائیل و تنفرشان افزایش می‌یابد و حتی کسانی که روزگاری تلفات عظیم غیرنظامیان در غزه را احساس نمی‌کردند،  امروز به تعداد فزاینده‌ای دریافتند که هیچ چیز روی این زمین نمی‌تواند آنچه را که اتفاق می‌افتد، توجیه کند.

-آیا دولت‌های غربی قصد تغییر سیاست خود در قبال اسرائیل را دارند؟

عقمان مقبل: متأسفانه، سیاستمداران دولت‌های غربی کاملاً با خلق و خوی عمومی خود سازگار نیستند. این نه تنها از نظر اخلاقی مذموم است، بلکه از نظر سیاسی نیز کوته بینانه است. سال ۲۰۲۴ "سال انتخابات" نامیده شده است، در حالی که حداقل ۴۹ درصد از مردم جهان در مقطعی در این سال رای خواهند داد، سیاستمدارانی که متوجه نمی‌شوند مردم از آنها می‌خواهند از تسهیل و حمایت از نقض حقوق بشر در غزه دست بردارند، با شکست در انتخابات روبرو می‌شوند. - حتی اگر از رویارویی با وجدان خود امتناع کنند.

در اینجا در انگلیس، حزب کارگر، که بسیاری معتقدند دولت بعدی را تشکیل خواهد داد، همچنین پشت تقاضای فزاینده مردم برای توقف تسلیح اسرائیل بوده است - حتی اگر نظرسنجی ما نشان داد که ۷۱ درصد از کسانی که قصد رای دادن به حزب کارگر را داشتند. مردم در انتخابات بعدی بر این باورند که دولت انگلیس باید کمک مالی به اسرائیل را متوقف کند.

برای دهه‌ها، دولت‌های غربی به دلیل ناآگاهی عمومی در مورد این موضوع - به دلیل توجه نکردن مردم به آنچه اتفاق می‌افتد و دروغ‌پردازی، می‌توانستند بدون مجازات از سوء استفاده علیه فلسطینی‌ها حمایت کنند. این اکنون به پایان رسیده است و شیوه وحشتناکی که اسرائیل در جنگ خود علیه غزه انجام داد دلیل آن است. انسانیت، در همه اشکالش، در همه جا، اساساً خوب است. بیشتر انسان‌ها در هسته خود به صلح و عدالت اعتقاد دارند. آنها می‌دانند که کشتن بی گناهان اشتباه است. اکنون جهان به غزه توجه کرده است، همه می‌توانند ببینند که فلسطینیان چه واقعیت غیرطبیعی و وحشتناکی را مجبور به تحمل هستند و دیگر از آن نمی‌خواهند.

عثمان مقبل، مدیر عامل Action For Humanity، موسسه خیریه والدین سوریه Relief، بزرگترین سازمان غیردولتی متمرکز بر سوریه در انگلیس است. او یک رهبر غیردولتی انگلیسی-فلسطینی است که سابقه کاری طولانی مدت و رهبری اخلاقی در بخش بشردوستانه را دارد. او در سال ۲۰۱۵ به عنوان یکی از بهترین مدیران عامل بورسیه ACEVO را دریافت کرد. در سال ۲۰۱۷، او نامزد جایزه بشردوستانه BOND شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
آمریکا جنایتکار و هم اروپایی‌ها جنایتکار فروش تسلیحات به رژیم اسرائیل را متوقف کنند.
۲۱:۵۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
آمریکا جنایتکار و هم اروپایی‌ها جنایتکار فروش تسلیحات به رژیم اسرائیل را متوقف کنند.
انگلیس جنایتکار شریک جرم جنایت های اسرائیل جنایتکار و آمریکا جنایتکار در جنگ غزه بوده است.
۲۰:۰۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
حمله آمریکا جنایتکار به یمن، اجرای قانون جنگل بود.
حمله انگلیس جنایتکار به یمن، اجرای قانون جنگل بود.
حمله اسرائیل جنایتکار به سوریه، لنبا و غزه، اجرای قانون جنگل بود.