پایگاه اینترنتی روزنامه ایزوستیا روز یکشنبه در این باره نوشت: تظاهرات ضد اسرائیلی در محوطه ۲۳ دانشگاه و دانشکده مهم آمریکا ادامه دارد. چند هفته پیش اوضاع تحت کنترل به نظر میرسید، اما اکنون در برخی از دانشکدهها تجمعات با درگیری همراه است و استادان طرفدار اسرائیل از دسترسی به دانشگاهها محروم هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: برای ایالات متحده آمریکا که در آن، حمایت از دولت یهود بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز سیاست خارجی برای دههها بوده است، این یک پدیده اجتماعی کاملاً جدید است که مقیاس آن، همانطور که نظرسنجیها نشان میدهد، گسترش خواهد یافت.
ایزوستیا در ادامه نوشت: تشدید بحران فلسطین و اسرائیل و عملیات نظامی (رژیم صهیونیستی) در نوار غزه شکاف دیگری را در جامعه آمریکا ایجاد کرد، جایی که شاید کمترین انتظار از آن وجود داشت.
این رسانه روس افزود: دانشجویان چادرهایی در محوطه دانشگاههای مهم آمریکا برپا و راهپیماییها و سخنرانیهایی برگزار میکنند که در آن از رهبری دانشگاهها میخواهند تا هرگونه همکاری با اسرائیل را متوقف کنند. این تظاهراتها اغلب به درگیری با دانشجویان طرفدار اسرائیل و مداخله پلیس ختم میشود.
ایزوستیا در ادامه با اشاره به موج بازداشت دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات ضداسرائیلی افزود: دستگیری ها، اما به هیچ وجه بر اوضاع تاثیری نداشت. در مقابل، سازمان دانشجویان برای عدالت در فلسطین، چند صد دانشجو را از دانشگاههای برکلی و هاروارد به «تظاهرات همبستگی» آورد.
این رسانه روس در ادامه نوشت: در کانون این تقابل و رویارویی، ریاست دانشکدهها قرار دارند که تلاش میکنند تا یک کار غیرممکن را انجام دهند. آنها از یک سو، برای تحت کنترل نگه داشتن اعتراضات رو به رشد دانشجویی و به طور همزمان جلوگیری از جلوههای اجتنابناپذیر یهودیستیزی تلاش میکنند و همچنین برای جلوگیری از خروج حامیان مالی دانشکدهها که اکثریت قریب به اتفاق آنها حامیان سیاسی (رژیم) اسرائیل هستند.
بازداشت بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاههای آمریکا
روزنامه راسیسکایا گازتا نیز در گزارشی نوشت: از ۱۸ آوریل، زمانی که دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه فعالان حامی فلسطین را پاکسازی کند، بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاههای ایالات متحده دستگیر شده اند.
این روزنامه به نقل از ان بی سی نیوز نوشت: دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات خواستههایی همچون ممنوعیت فروش داراییها به شرکتهایی که میتوانند از جنگ غزه سود ببرند، مطرح کردهاند.
در پی این فشارها، آن کاد رئیس دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد: این دانشگاه دریافت "هدایا یا کمکهای مالی بیشتر" از شرکت بوئینگ را متوقف میکند. دانشجویان عضو جنبش همبستگی برای حقوق برابر فلسطینیها شرکت بوئینگ را به "همدستی در اشغال و نسل کشی در فلسطین" متهم کردند.
رسوایی دانشگاههای آمریکا به دنبال سرکوب اعتراضات
روزنامه کامرسانت دیگر روزنامه چاپ مسکو نیز نوشت: دانشگاههای آمریکایی در کانون رسوایی به خاطر سرکوب اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه قرار دارند.
به نوشته این روزنامه، بهرهگیری دانشگاه کلمبیا از پلیس برای متفرق کردن چادرهای حامیان فلسطین و تعلیق موقت دانشجویان عضو جنبش همبستگی با مردم غزه، تنها باعث التهاب بیشتر و تظاهراتها با قدرتی تازه آغاز شد. برخی اساتید نیز به تظاهرات پیوستند و از آزادی تجمعات حمایت و اقدامات رئیس دانشگاه را محکوم کردند.
بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفتند که برخی از تظاهرکنندگان شعار میدادند: ما خواستار آن هستیم که تلآویو به آتش کشیده شود.
در ادامه این مطلب آمده است: مرکز تظاهرات حامی فلسطین، دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود، جایی که سابقه فعالیتهایی همچون مخالفت با جنگ ویتنام و نیز اعتراض به رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را در کارنامه دارند.
کامرسانت در ادامه نوشت: اردوگاههای خیمهای در دهها محوطه دانشکدههای آمریکا از آن آربور تا بوستون ایجاد شده است. در دانشگاه ییل در ۲۲ آوریل، پلیس ۴۷ نفر را به دلیل شعارهای طرفدار فلسطین که در ایالات متحده تندروانه و ضدیهود تلقی میشوند، بازداشت کرد. به عنوان مثال، شعار «از رودخانه تا دریا» که اساساً فراخوانی برای نابودی کشور اسرائیل است، از جمله آنهاست.
دانشگاه پیشرو آمریکا به کانون ضداسرائیل تبدیل شد
پایگاه خبری لنتا نیز در گزارشی نوشت: دانشگاه کلمبیا به عنوان یکی از دانشگاههای پیشرو آمریکا به کانون تجمعات ضداسرائیلی تبدیل شده است.
این رسانه روس افزود: ۱۸ آوریل تظاهرات در محوطه دانشگاه کلمبیا آغاز شد که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد. معترضان خواستار آتش بس در نوار غزه و توقف حمایت از اسرائیل توسط دانشگاه کلمبیا هستند. تعدادی از معترضان در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند.
زلزله در دانشگاههای آمریکا
پایگاه خبری بلتا روسیه نیز نوشت: همزمان با گسترش اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، ایالات متحده دستگیریهای گستردهای را در دستور کار قرار داده است.
این رسانه روس نوشت: مسئولان آمریکا در تلاش هستند تا اوضاع را آرام کنند. جنبش اعتراضی دانشجویی هفته گذشته پس از ورود پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجو در کانون توجه قرار گرفت. جنبش دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای عدالت در فلسطین بیانیهای را در ۲۱ آوریل منتشر کرد که در آن آمده بود که آنها به شدت هر شکلی از نفرت یا تعصب را رد میکنند.
در ادامه گزارش بلتا آمده است: پس از وقایع اخیر در فلسطین، تظاهرات و بحثهای داغ در مورد درگیری اسرائیل و غزه و آزادی بیان، دانشگاههای آمریکا را تکان داده است. علاوه بر این، اعتراضات گسترده تری در ایالات متحده در رابطه با رویدادهای خاورمیانه صورت گرفت. فعالان طرفدار فلسطین راهها را مسدود کردند و دسترسی به فرودگاهها از جمله فرودگاه بین المللی اوهار در شیکاگو و فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما و همچنین پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو و پل بروکلین در نیویورک را محدود کردند.
بایدن گیج شده است
پایگاه خبری شبکه تلویزیونی ان تی وی روسیه نیز با اشاره به گسترش یافتن اعتراضات دانشجویان در دانشگاههای سراسر آمریکا نوشت: معترضان، دولت بایدن را به حمایت از اسرائیل متهم میکنند.
این رسانه روس در ادامه نوشت: هم اینک پرچمهای فلسطین در همه دانشگاههای برجسته آمریکا به اهتزاز درآمده و شعارهای ضد اسرائیلی به گوشی میرسد. در این میان، پلیس از گاز اشک آور و گلولههای پلاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده و دهها نفر از جمله رئیس دانشکده فلسفه و استاد اقتصاد دانشگاه آتلانتا را بازداشت کرد.
در ادامه گزارش شبکه تلویزیونی انتیوی آمده است:به نظر میرسد کاخ سفید اصلاً نمیداند که چگونه به این همه واکنش نشان دهد. این کشور از یک سو با ارسال تسلیحات به اسرائیل کمک میکند و از سوی دیگر دانشگاههای آن به پایگاه احساسات ضد اسرائیلی تبدیل شده است. بایدن گیج شده است.
انتیوی در ادامه اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته است: من اعتراضات ضد یهود را محکوم میکنم، به همین دلیل برنامهای برای مقابله با آن ایجاد کردم. من همچنین کسانی را که نمیدانند چه بر سر فلسطینیها میآید، محکوم میکنم.
بمب ساعتی در دفتر حزب دموکرات
این رسانه روس در ادامه نوشت:، اما آیا رئیس جمهور آمریکا میتواند همزمان این دو ادعا را مطرح کند؟ جناح راست بر این باور است که دموکراتها با چشم پوشی از جنبش حامیان فلسطین، بمب ساعتی را در دفتر حزب خود کار گذاشته اند. معترضان طرفدار فلسطین، جو بایدن را چیزی جز "جو نسل کشی" نمینامند و در انتخابات آتی ریاستجمهوری آمریکا، به او رای نمیدهند.
خبرگزاری آر ب کا نیز در گزارشی نوشت: موجی از اعتراضات طرفدار فلسطین پس از متفرق کردن یک اردوگاه چادری در محوطه دانشگاه کلمبیا توسط پلیس در ۱۹ آوریل، ایالات متحده را فرا گرفته است.
این رسانه روس افزود: بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین و نیز آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا»، تعداد کودکان کشته شده در نوار غزه در ۶ ماه گذشته از تعداد کودکان کشته شده در درگیریها در سراسر جهان در چهار سال گذشته بیشتر شده است.
در ادامه گزارش آر ب کا آمده است: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که مدتها از نتانیاهو حمایت میکند، در اوایل آوریل از اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه به شدت انتقاد کرد و رویکرد کنونی نخست وزیر اسرائیل در قبال درگیری را اشتباه خواند.
منبع: ایرنا