دو باشگاه استقلال و پرسپولیس پس از سالها به بخش خصوصی واگذار شدند. به دنبال تایید صلاحیت متقاضیان دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در روز یکم اردیبهشت، دوشنبه سوم اردیبهشت در فرابورس ایران مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه برگزار و در نهایت به صورت رسمی این مقدار از سهام این دو باشگاه به متقاضیان واگذار شد.
بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکتهای تابعه آن شامل شرکتهای پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانکهای شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵درصد) انتقال پیدا کرد.
در همین راستا آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی از دقایقی پیش در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی آغاز شد.
این آیین با حضور وزیر ورزش و جوانان و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال و پرسپولیس و همچنین شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکتهای تابعه آن و اعضای هیات مدیره بانکهای شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین برگزار شد.
ابراهیم بازیان، سرپرست سازمان خصوصیسازی با بیان این که پس از برگزاری ۸ مزایده در کمتر از دو ماه این واگذاری انجام شده، بیان کرد: در گام اول پذیرش این دو باشگاه در بازار فرابورس ایران ۱۰ درصد این دو باشگاه به مردم واگذار شده بود که اگر این اقدام نبود امروز شاید توفیق واگذاری سهام این دو باشگاه را به این زودی نداشتیم.
مصطفی زارعی، مدیر دپارتمان صدور مجوز حرفهای در آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی اعلام کرد: با کنفدراسیون فوتبال آسیا مسائل را چک کردهایم و مشکلی وجود ندارد و باید سراغ سایر اشکالات برویم و آنها را نیز حل کنیم. امیدوار هستیم هر دو باشگاه مجوز حرفهای بگیرند و سایر مشکلات خود را حل کنند؛ اگر یکی از این دو باشگاه واگذار میشد از نظر AFC مشکل حل میشد، اما خوشبختانه سهام دو باشگاه به یک اندازه واگذار شد.
کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان با بیان این که امروز بهترین روز ۳۵ سال فعالیت او در ورزش ایران بوده است، بیان کرد: کار وزارت ورزش و جوانان تیمداری نیست بلکه وظیفه نظارتی داریم و دولت کمک کرد تا این اتفاق رخ دهد و بعضا به ما نقد میکردند که نباید این اتفاق رخ دهد، اما امروز خوشحال هستیم که اراده دولت محقق شد و از همه پیشکسوتان نیز تشکر میکنم و باید بگویم ۵ درصد هم برای پیشکسوتان پیش بینی شده که در اختیار وزارت ورزش و جوانان است و واگذاری آن ۵ درصد هم انجام میشود تا وزارت ورزش کاملا خود را از تیمداری دور کند و آرزوی دیرینه ورزش کشور محقق شود و بدون دغدغه در رقابتهای بینالمللی حضور یابند.
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات بحث مالکیت مشترک بود و مسائل دیگری داشتند که باید حل میشد، اظهار کرد: جلسات مختلفی با حضور مسئولان دو باشگاه و فدراسیون فوتبال برگزار و این مشکلات حل شد تا بتوانند به بهترین شکل در لیگ قهرمانان آسیا حضور یابند.
وزارت ورزش نقشی در مورد اینکه چه کسی به این دو باشگاه بیاید نداشته است، گفت: امیدوار هستیم بخش خصوصی در مورد این دو باشگاه به خوبی تصمیمگیری کند و خروجی تصمیمات بنابر تاکید رییس جمهور، خوشحالی مردم باشد و با روند خوب مدیریت امیدواریم این هدف محقق شود.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد درباره حق پخش تلویزیونی سرخابیها گفت: امیداریم این موضوع و مواردی که میتواند منجر به درآمدهای پایدار دو باشگاه شود را به سرانجام برسانیم و دغدغه میلیونها هوادار این دو باشگاه برطرف شود.
رضا درویش، مدیرعامل پرسپولیس همچنین در نشست خبری مشترک با علی خطیر، مدیرعامل باشگاه استقلال و رییس سازمان خصوصی سازی در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی، اظهار کرد: امروز وارد وزارت اقتصاد شدم به وزیر ورزش و جوانان گفتم شاید یک منع قانونی یا اشکال سیستمی باشد که محقق نشود. وزارتخانههای ورزش و اقتصاد یک کار ملی انجام دادند و امیدواریم دیگر دغدغه هواداران کسب صدور مجوز حرفهای نباشد و بتوانیم در مسیر قهرمانی آسیا گام برداریم.
علی خطیر، مدیرعامل استقلال هم بیان کرد: بعد از قهرمانی در باشگاههای آسیا این بزرگترین اتفاق باشگاه استقلال است و امیدواریم قهرمانی سوم در آسیا را با حمایت هلدینگ خلیج فارس رقم بزنیم و از همه تشکر میکنیم که یک آرزو و امر محال با حمایت رییس جمهور، معاون اول، وزرای ورزش و اقتصاد و سازمان خصوصیسازی محقق شد. این اتفاق بعد از ۲۰ سال توسط چند دولت که صرفا صحبت شد و انجام نشد، رقم خورد و امروز روز بزرگی در تاریخ فوتبال کشور است.
در پایان این آیین، واگذاری استقلال و پرسپولیس به صورت رسمی انجام شد.