سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن و چاقی بوده و نیازمند ورزش، تحرک و اصلاح تغذیه هستند.

عطیه رزازی مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مشکل اصلی جامعه ما افزایش روند چاقی در گروه سنی کودک و نوجوان است که طبق بررسی‌های به عمل آمده، ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان استان دچار چاقی شکمی هستند.

وی با بیان اینکه استان قزوین هم‌پای شاخص‌های کشوری پیش می‌رود، اما جزو استان‌هایی است که چاقی در آن یک زنگ خطر محسوب می‌شود، اضافه کرد: برای این معضل باید مداخلاتی از خانه و توسط والدین شروع شود و کل خانواده باید طبخ مواد غذایی را اصلاح کنند تا به کاهش اضافه وزن، تناسب اندام و شرایط اغذیه سالم برسیم.

رزازی با بیان اینکه دریافت مواد غذایی باید متناسب با شرایط هر انسانی در نظر گرفته شود و تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی نیز با توجه به سن وی باید تعریف شود، افزود: دانش آموزان در برنامه ریزی‌های کشوری، باید روزی یک ساعت فعالیت بدنی و میانسالان روزی نیم ساعت تحرک فیزیکی مناسبی داشته باشند.

این مسئول چاقی را تجمع بیش از اندازه چربی در بدن به نسبت قد انسان تعریف کرد و گفت: در یک فرد بزرگسال با ۱۶۰ سانتی متر قد، ۶۰ کیلوگرم وزن طبیعی محسوب می‌شود و اگر این وزن به ۷۰ کیلوگرم برسد، دچار چاقی می‌شود، اما کودک و نوجوان به این دلیل که در سن رشد قرار دارند، تغییرات قد با توجه به سن آنها اتفاق می‌افتد و نمی‌توان یک وزن مشخصی تعیین کرد، بلکه چاقی کودکان و نوجونان با نمودار‌های استاندارد رشد مشخص می‌شود که وزن و قد آن‌ها در چه وضعیتی قرار دارد.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: وضعیت اقتصادی در کشور و سواد مردم در مصرف کیک، شیرینی، شکلات و فست فود دست به دست هم داده تا شاهد افزایش اضافه وزن در کودکان و نوجوانان باشیم.

رزازی به عوامل موثر در چاقی و اضافه وزن اشاره کرد و افزود: برخلاف باور عموم که ژنتیک را علت اصلی چاقی می‌دانند، اما تغییر الگوی زندگی از جمله شیوه زندگی ماشینی در عصر شهرنشینی، نوع رژیم غذایی و نداشتن تحرک بدنی از دلایل اصلی افزایش روند چاقی محسوب می‌شوند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: تحقیقات نشان داد که به علت افزایش قیمت مواد غذایی همانند گوشت و میوه و سبزیجات، مردم غذا‌هایی با قیمت ارزان همانند نان، برنج، ماکارانی که دارای کربوهدیرات ها، روغن هستند را مصرف می‌کنند که ارزش سیرکنندگی بیشتری دارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.