سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا

بر اساس تحقیقات صندوق جهانی حیات وحش (WWF)، تولید زباله‌های پلاستیکی در جهان از ۳۸۰ میلیون تن در سال فراتر رفته است. مقدار قابل توجهی از این میزان زباله به محل‌های دفن زباله، اقیانوس‌ها و آبراه‌ها راه پیدا می‌کند.

۲۲ آوریل را «روز جهانی زمین» یا «روز جهانی مادر زمین» می‌نامند. این روز یادآور اهمیت زمین، آگاهی بخشی و مسئولیت همگان در برابر مادرمان، زمین است.

مفهوم «روز زمین» را می‌توان در اواخر دهه ۱۹۶۰ با کتاب تاثیرگذار Rachel Carson با عنوان «بهار خاموش» (۱۹۶۲) و «نشت نفت» Santa Barbara در سال ۱۹۶۹، درباره آگاهی بخشی در خصوص تخریب محیط زیست، جستجو کرد. با این حال، نخستین بار، پس از اینکه John McConnell، فعال صلح، ایده گرامی داشتن روزی به افتخار زمین و صلح را در کنفرانس یونسکو در سال ۱۹۶۹ مطرح کرد، سازمان ملل در ایالات متحده آن را در سال ۱۹۷۲ به‌طور رسمی تأیید کرد.

با گرامی داشتن چنین روزی، هر ساله حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان با انجام فعالیت‌هایی برای تغییر بحران آب و هوا و ایجاد تغییرات رفتاری در جهت حفاظت از زمین و محیط زیست تلاش می‌کنند.

شرکت در چنین رویداد‌ها و فعالیت‌هایی، فرصتی عالی برای مشارکت در فعالیت‌های زیست‌محیطی و کمک به داشتن سیاره‌ای پایدارتر است. هرساله، روز زمین با مضامین متفاوتی عنوان می‌شود و بر جنبه‌های مختلفی از پایداری و حفاظت از محیط زیست متمرکز می‌شوند.

در این خصوص، اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) که شامل فعالیت‌های اقلیمی و زندگی بر روی زمین می‌شود، نیاز مبرم به فعالیت‌هایی اقلیمی و حفظ اکوسیستم‌های زمینی را برجسته می‌کند.

طبق تحقیقات صندوق جهانی حیات وحش (WWF)، تولید زباله‌های پلاستیکی در جهان از ۳۸۰ میلیون تن در سال فراتر رفته است. مقدار قابل توجهی از این میزان زباله به محل‌های دفن زباله، اقیانوس‌ها و آبراه‌ها راه پیدا می‌کند. از این‌رو، با هدف داشتن آینده‌ای بدون پلاستیک برای نسل‌های آینده، موضوع و شعار روز جهانی زمین امسال، «سیاره در برابر پلاستیک» اعلام شده است.

موضوع «سیاره در برابر پلاستیک»، این نکته را که پلاستیک برای کره زمین و سلامت انسان تهدیدی جدی به شمار می‌رود را برجسته می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که با کاهش ۶۰ درصدی تولید پلاستیک تا سال ۲۰۴۰، می‌توان به تمام زباله‌های پلاستیکی پایان داد.

- اهداف روز جهانی امسال با موضوع «سیاره در برابر پلاستیک» عبارت است از: 

- ارتقاء آگاهی عمومی در مورد آسیب‌های وارد شده توسط پلاستیک به سلامت انسان‌ها، حیوانات و تنوع زیستی 

- حذف تمام پلاستیک‌های یکبار مصرف تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به عهدنامه حذف تدریجی در پیمان سازمان ملل متحد در مورد آلودگی پلاستیک تا سال ۲۰۲۴

- درخواست سیاست‌هایی برای پایان دادن به حجم عظیم پلاستیکی که تولید و استفاده می‌شود و سرمایه گذاری در فناوری‌ها و مواد نوآورانه برای ساختن دنیایی بدون پلاستیک

در واقع، «روز جهانی زمین» در عصری که نگرانی‌های زیادی در مورد محیط زیست، کاهش منابع طبیعی و تغییرات شدید آب‌وهوایی وجود دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. این روز یادآور این نکته است که همه ما در قبال سلامت کره زمین مسئولیت مشترکی داریم و تمام افراد، دولت‌ها، نهاد‌ها و جوامع باید برای رسیدن به این هدف مشترک با یکدیگر همکاری کنند.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.