سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز کوچ عشایر و ممنوعیت ورود دام به مناطق ییلاقی

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه در حالی به آغاز کوچ عشایر این استان از ۱۵ فروردین اشاره کرده که ورود دام به مناطق ییلاقی تا قبل از ۱۵ اردیبهشت ماه آینده طبق تقویم رسمی کوچ به خاطر جلوگیری از آسیب به پوشش گیاهی مراتع ممنوع است.

ماشالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و امور آبخیزداری استان کرمانشاه دام اضافه‌تر از ظرفیت مراتع، خشکسالی، ورود زود هنگام و کوچ دیر هنگام عشایر از مراتع را از جمله موارد آسیب زا به پوشش گیاهی عنوان کرد.

ماشالله کولانی مراتع استان کرمانشاه را یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار با ۶۰۰ هزار هکتار پوشش جنگلی اعلام کرد و افزود: ۶۰ هزار بهره‌بردار در استان کرمانشاه از مراتع استفاده می‌کنند.

وی ظرفیت چرا در مراتع استان کرمانشاه را یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام عنوان کرد و افزود: این در حالی است در حال حاضر ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار راس دام اضافه بر این تعداد از مراتع استان استفاده می‌کنند و این فشار مضاعفی به مراتع کرمانشاه وارد می‌نماید، زیرا چرای بیش از حد ظرفیت باعث از بین رفتن پوشش گیاهی می‌شود.

کولانی ورود زود هنگام به مراتع در زمانی که گیاهان در مرحله اولیه رشد است را از دیگر موارد مهم تخریب و آسیب به پوشش گیاهی مراتع دانست و توضیح داد: چرای زود هنگام دام در زمانی که گیاه هنوز به حد رشد نرسیده و ضعیف است باعث بیرون آمدن بذر آن از خاک می‌شود و این کار، ذخایر ژنتیکی گیاهان مراتع را از بین می‌رود و پوشش گیاهان آنجا از بین می‌رود و دیگر گیاهی سبز نمی‌شود و این خسارت جبران ناپذیری است.

وی با اشاره به آغاز کوچ بهاره عشایر استان؛ از آنان خواست از تعلیف دام در مراتع خودداری کنند و به آنها توصیه کرد تا ۱۵ اردیبهشت کوچ میان بند داشته باشند و یا علوفه به دام‌های خود بدهند.

گرمی هوا عامل کوچ بهاره عشایر استان کرمانشاه است

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه تقویم رسمی کوچ بهاره عشایر کرمانشاه در سال جاری را از ۱۵ فرودین تا ۱۵ اردیبهشت اعلام کرد و گرم شدن هوا در مناطق گرمسیری بویژه در استان ایلام را عامل کوچ زود هنگام عشایر عنوان کرد.

علی‌جعفر رضایی اما تاکید کرد: عشایر تا ۱۵ اردیبهشت ماه حق ورود به مراتع ییلاق استان را ندارند، زیرا پوشش گیاهی مراتع اکنون ضعیف است و استفاده از آن آسیب جدی به مراتع وارد می‌کند بنابراین ورود زود هنگام ممنوع است و اگر کسی تخلف کند به ازای هر راس ۷۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود.

وی تعداد جمعیت عشایر کرمانشاه را ۷۶ هزار نفر در قالب ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار در ۱۴ ایل اعلام کرد و گفت: از این تعداد حدود چهار هزار خانوار ۲ سر کوچ می‌کنند که بیشتر آنها از ایل زنگنه و ایل زوله هستند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.