بورس از جمله ابزارها یا بازارهایی است که میتواند تولید را رونق داده و به رشد نقدینگی در اقتصاد کشور کمک کند، اما اینکه جذب سرمایه توسط شرکتهای بورسی و سرمایهگذار چگونه به رونق به تولید و هدایت نقدینگی کمک میکند، موضوعی است که از یک کارشناس بازار سرمایه پرسیدهایم.
علی صادقی کارشناس بورس با اشاره به اینکه قاعدتا بورس از شرکتهایی تشکیل شده که از بسیاری از تولیدیهای بزرگ هستند و نیاز به جذب سرمایه دارند، اظهار کرد: وقتی در بورس عرضهای صورت میگیرد قاعدتا آن مقداری که خود شرکت نیاز به نقدینگی و جذب سرمایه دارد میتواند این کار را با تمهیداتی اگر باشد انجام دهد.
وی ادامه داد: اما به طور کلی، یک شرکت چه تولیدی باشد چه سرمایهگذاری چه مدلهای دیگر، میتواند به واسطه بورس عملا جذب نقدینگی کند، وقتی این جذب نقدینگی انجام میشود منجر به رشد تولید شده، رشد تولید اگر اتفاق بیفتد میتواند هم باعث رشد موارد صادراتی شود و هم در اقتصاد تاثیر مهم و بسزایی داشته باشد.
صادقی با تاکید بر اینکه دید مردم هم برای سرمایهگذاری باید این باشد که آنها در شرکتی سرمایهگذاری میکنند که شرکت مذکور از نظر تولید و خدمات میخواهد به کشور نفع برساند، یادآور شد: سرمایه گذار باید بداند کسب نتیجه زمان بر است تا هم سود نقدی به سرمایه گذار اختصاص یابد هم قیمت سهام سرمایه گذار تغییر میکند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، در این مرحله شرکتهایی که سودآور هستند بهتر میتوانند عمل کنند، زیرا با جذب سرمایهای که انجام میدهند سرمایه را افزایش داده، مستقیم و سریع سرمایهشان را به سود تبدیل میکنند، اما شرکتهای زیان ده نیاز به زمان زیادی دارند که بخواهند شرایط را برگردانند.
منبع: ایسنا