سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز کار گرده افشانی در نخلستان‌های بم

کشاورزان از گرده افشانی مکانیزه و صنعتی استقبال نمی‌کنند.

فصل گرده افشانی نخل خرما در سطح ۱۰ هزار هکتار از نخلستان‌های بم شروع شده و این در حالی است که کار گرده افشانی به صورت سنتی انجام می‌شود. 

گرده افشانی در سطح ۱۰ هزار هکتار از نخیلات  بم آغاز شد

محمد علی معقول مدیر جهاد کشاورزی بم گفت: فصل گرده افشانی درختان نخل خرما یکی از مهم ترین و حساس‌ترین عملیات های باغی نخلداران است که به مدت دو ماه ادامه دارد. 

وی افزود: کار گرده افشانی در سطح ۱۰ هزار هکتار از نخیلات شهرستان بم شروع شده و این در حالی است کار گرده افشانی همچنان به صورت سنتی از سوی کارگران با تجربه انجام می‌شود. 

کشاورزان از شیوه گرده افشانی مکانیزه و صنعتی استفاده کنند

مدیر جهاد کشاورزی بم تاکید کرد: به همه کشاورزان، باغداران و نخلداران توصیه می‌کنیم از شیوه گرده افشانی مکانیزه و صنعتی استفاده کنند.

معقول با اعلام اینکه مزایای گرده افشانی مکانیزه بر سنتی بیشتر است، تصریح کرد: در گرده افشانی مکانیزه و صنعتی راندمان بیشتر و هزینه کمتر و از همه مهمتر خطرات احتمالی برای فرد گرده افشان که سقوط از درخت نخل  است را نداریم، در نتیجه توصیه می‌کنیم از گرده افشانی مکانیزه و صنعتی و گرده‌های بومی شهرستان استفاده کنند.

مزایای گرده افشانی مکانیزه نسبت به سنتی

وی بیان داشت: در این روش عملیات گرده افشانی با دستگاه مکانیزه از روی زمین انجام می‌شود در صورتی که در روش سنتی با چندین مرتبه حتی تا ۵ مرتبه کار گرده افشانی در بالای درخت و در ارتفاع انجام‌می‌شود. 

 مدیر جهاد کشاوری بم چرایی استفاده  نکردن کشاورزان و باغداران از روش مکانیزه و صنعتی را اینگونه بیان کرد: گرده افشانی سنتی در منطقه سال‌های سال انجام می‌شده و در سال‌های اخیر گرایش به سمت گرده افشانی صنعتی بیشتر می‌شود و خود کشاورزان باید استقبال کنند.

وی افزود: کشاورزان نیاز به ترویج و آموزش دارند و جهاد کشاورزی هم کمک‌های لازم را برای استفاده از گرده افشانی مکانیزه و صنعتی به کشاورزان ارائه می‌کند.

معقول تصریح کرد: در گرده افشانی مکانیزه و صنعتی هزینه‌های گرده افشانی و کارگری سرعت و راندمان بالاتر ایمنی کامل کشاورز را داراست که توصیه می‌کنیم روش مکانیکی جایگزین روش سنتی گرده افشانی شود.

 از گرده مرغوب بومی استفاده کنید

مدیر جهاد کشاورزی بم گفت: امسال میزان گرده مورد نیاز در شهرستان تولید شده و توصیه ما برای کشاورزان این است از گرده مرغوب بومی استفاده کنند.

 رضا پور همت کشاورز بمی می‌گوید: کار گرده افشانی بسیار سخت است، بخصوص برای ما کشاورزان که پیرمرد هستیم و سن زیادی از ما گذشته و رفتن بالای درخت نخل برای ما خیلی مشکل است.

وی افزود: من تا قسمتی از درخت با نردبان با زحمت زیاد بالا می روم. بسیار کار سختی است و مجبورم ۳ تا ۵ مرتبه این کار گرده فشانی را برای هر درخت نخل تکرار کنم.

مسئولان برای خرید دستگاه مکانیزه و ترویج گرده افشانی مکانیزه کمک کنند

پور همت تصریح کرد: خیلی سخت است، خواهشی از مسئولان جهاد کشاورزی داریم، برای خرید دستگاه مکانیزه و آموزشی و ترویج گرده افشانی مکانیزه کمک کنند.

وی بیان داشت: ما کشاورزان هیچ اطلاعی از نحوه گرده افشانی مکانیزه نداریم و فقط به صورت سنتی این کار را انجام می‌دهیم.

دهقان یکی دیگر از کشاورزان بمی است که چند سالی است از دستگاه گرده افشانی مکانیزه و صنعتی استفاده می‌کند.

وی با اعلام اینکه کار گرده افشانی با دستگاه مکانیزه خیلی راحت است، می‌گوید:  در گرده افشانی  با این دستگاه در روز می‌توان ۵۰۰ درخت را چند مرتبه گرده افشانی کرد؛  این درحالیست که اگر به صورت سنتی باشد ۲۵ درخت در روز گرده افشانی می‌شود و خطر سقوط از درخت نخل را هم نداریم.

دهقان افزود: من ۳ سال است از دستگاه مکانیزه استفاده می کنم و خیلی هم راضی هستم؛ لذا توصیه می کنم، کشاورزان از روش گرده افشانی مکانیزه و صنعتی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این روش مزایایی زیادی دارد، تصریح کرد: هزینه‌های گرده افشانی، کارگری و تهیه گرده نر در این روش نصف می‌شود. 

کار گرده افشانی تا ۲۰ روز دیگر ادامه دارد. حاصل کار گرده افشانی نخلداران شهرستان بم، تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن خرمای معروف جهان (مضافتی بم) است که سالانه به بیش از ۷۰ کشور جهان صادر می‌شود.

گزارش از: علیرضا عزیزآبادی

برچسب ها: گردافشانی ، کشاورزان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.