سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

«مسابقه قرآنی‌ها»؛ محفلی برای حافظان قرآن کریم

مدیر تولیدات تلویزیونی مرکز هنری رسانه‌ای نهضت گفت: دغدغه اصلی «مسابقه قرآنی‌ها» حفظ قرآن و به چالش کشیدن حافظان قرآن است.

روح‌الله رحیمی، مدیر تولیدات تلویزیونی مرکز هنری رسانه‌ای نهضت درباره «مسابقه قرآنی‌ها» که این روز‌ها با هدف به چالش کشیدن حافظه حافظان قرآن کریم از شبکه قرآن پخش می‌شود، گفت: در سطح کشور مسابقات زیادی برای کسانی که همنشین و مانوس با قرآن هستند، برگزار می‌شود. ما در تلویزیون مسابقه قرآنی که فضای جذابی داشته باشد و اختصاص به حافظان قرآن داشته باشد، نداشتیم. آقای کشکولی، مدیر شبکه قرآن هم دغدغه تولید برنامه «مسابقه قرآنی‌ها» داشت. اگرچه دغدغه اصلی برنامه حفظ قرآن و به چالش کشیدن حافظان قرآن است، ولی سعی شد جذابیت و نوآوری هم وارد برنامه شود.

رحیمی ادامه داد: ما از سراسر کشور و از استان‌های مختلف نظیر استان مازندران، گیلان، گلستان، تهران، سمنان، قم، یزد، قزوین، البرز، یزد، اصفهان، خراسان رضوی، زنجان، همدان و ... دعوت کردیم و حافظان در قالب گروه‌های چهار نفره شرکت کردند. «مسابقه قرآنی‌ها» در ۲۵ قسمت ۳۵ دقیقه‌ای تولید شد. از ویژگی‌های مهم برنامه می‌توان به مجری و تیم سردبیری اشاره کرد. اتاق فکر از نویسنده تا تیم سردبیری از حافظان قرآن کریم بودند. در واقع حافظان قرآن در تمام ارکان تولید «مسابقه قرآنی‌ها» نقش داشتند.

مدیر تولیدات تلویزیونی مرکز هنری رسانه‌ای نهضت در پاسخ به این سوال که آیا ذهنیت مدیر شبکه قرآن به سمت تولیداتی مثل «محفل» نبوده؟ گفت: ماجرای «محفل» با «مسابقه قرآنی‌ها» متفاوت است. «محفل» روایت فعالین و قاریان قرآنی است، اما در «مسابقه قرآنی‌ها» دو گروه چهار نفره مقابل هم قرار می‌گرفتند، که قدرت حافظه‌ و میزان حفظ قرآن را با سوالات طراحی شده به چالش می‌کشند. در نهایت یک گروه برنده می‌شود و کمک هزینه مشهد به گروه برگزیده اهدا می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که از آنجایی که تولید برنامه‌های قرآنی حساسیت خاص خود را دارد، آیا تدارک مسابقه قرآنی که با هدف به چالش کشیدن حافظه قرآنی حافظان ترتیب داده شود، در تعارض با ماهیت حفظ قرآن برای مانوس شدن با پیام قرآنی نیست؟ تصریح کرد: این همه مسابقه ملی و بین‌المللی در حال برگزاری است، که تحت نظارت مراجع و فعالین قرآنی است. ما در «مسابقه قرآنی‌ها» از کسانی که در حوزه قرآن کریم سرشناس هستند، استفاده کردیم. یعنی قبل از اینکه وارد مرحله تولید بشویم، برنامه را با اعضای اتاق فکر برنامه چک کردیم. بعضاً مسابقاتی وجود داشت که دوستان گفتند شاید صلاح نباشد و ما آن را حذف کردیم.

رحیمی در پاسخ به این سوال که چقدر دستتان در انتخاب سوژه‌های قرآنی در هر شهر باز بوده؟ گفت: در «مسابقه قرآنی‌ها» ۲۰۰ حافظ قرآن کریم از سراسر ایران شرکت کرده بودند. حتی برخی از شرکت‌کنندگان با هم هم محله‌ای یا هم کلاسی بودند. مواردی هم بوده که خانوادگی شرکت کردند. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.