دکتر ابراهیم خالقی گفت: رتبه بندی و آمار اهدای عضو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، براساس شاخص اهدای عضو به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت تحت پوشش دانشگاه(PMP) است.
وی با بیان این که در این ارزیابی که در پایان سال ۱۴۰۲ انجام شده است ۶ دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان رضوی موفق به کسب رتبه برتر شده اند ادامه داد: در بین این دانشگاهها، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور رتبه نخست اهدای عضو در سال گذشته را به خود اختصاص داده و دانشگاههای علوم پزشکی تربتجام رتبه پنج کشور، گناباد رتبه شش کشور، تربت حیدریه رتبه هشت کشور، سبزوار رتبه دهم و مشهد رتبه دوازدهم را به خود اختصاص دادهاند.
مسوول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین دانشگاههای علوم پزشکی شهر فسا رتبه دوم، شهر شیراز رتبه سوم و شهر یزد نیز در این ارزیابی رتبه چهارم را کسب کرده اند.
ابراهیم خالقی با بیان این که استان خراسان رضوی در سال گذشته پیشرو در شناسایی و اهدای عضو در کشور بوده است افزود: مهمترین علت افزایش شناسایی و اهدای عضو در شهرهای استان، اطلاعرسانی مداوم و آموزشهای دورهای برای تیمهای پزشکی در آی.سی.یوها و بیمارستانهای این شهرها بود.
وی با اشاره به این که طی سال گذشته ۱۷۴ فرد مرگ مغزی از مشهد و شهرهای مختلف این استان به بیمارستان منتصریه مشهد معرفی شدهاند ادامه داد: این افراد پس از رضایت و عمل اهدای عضو،موجب نجات و ادامه زندگی ۷۳۳ بیمار نیازمند به عضو شد.
این مسوول بیان کرد: مردم ایثارگرخراسان رضوی به لحاظ شاخص رضایت برای اهدای عضودر کشور نیز در جایگاه برتر کشوری قرار دارند بطوریکه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۰ درصد خانواده های مرگ مغزی رضایت خود را برای اهدای اعضای عزیزانشان اعلام کرده اند و موجب نجات جان بیماران نیازمند شده اند.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمالشرق کشور را زیر پوشش دارد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.