سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تسلط بر حفظ ذخایر ژنتیکی، راه حل مراقبت از محیط زیست است

مهم‌ترین و بهترین قدم در حفاظت از منابع و دارایی‌های زیستی کشور کسب اطلاعات و شناخت کافی در این باره است.

کشور ایران به دلیل موقعیت خوب جغرافیایی از نظر تنوع ذخایر ژنتیکی بسیار غنی  است.

البته ناگفته نماند برخی کمبودها هم وجود دارد. هنوز آن طور که باید ‌شاید دستگاه های مختلف به خوبی در راستای حفظ این امر قدم بر نداشته اند و تمهیدات لازم را اجرایی نکرده اند.

مهم ترین و بهترین قدم  تمام اقشار جامعه در حفاظت از منابع و دارایی‌های زیستی کشور کسب اطلاعت و شناخت کافی در این باره  است.علی‌رغم تلاش‌های گسترده ای که تاکنون صورت گرفته است، هنوز شناخت کافی در راستای  حفظ ذخایر ژنتیکی کشور وجود ندارد. 

در همین بین حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره حفظ ذخایر ژنتیکی در کشور این گونه اظهار کرد: تنوع و زیاد بودن ذخایر ژنتیکی و زیستی یک کشور می‌تواند توانایی مقابله در برابر تهدیدات زیستی را سخت کند.زیرا خیلی از افراد سواستفاده‌گر می‌خواهند از این طریق درآمدزایی هنگفتی داشته باشند. در حقیقت، هر چه تنوع درون گونه‌ای و برون گونه‌ای بیشتر باشد، احتمال  قاچاق و از بین بردن ژن حیوانات مهم کشور افزایش پیدا خواهد کرد .

او بیان کرد:طبق  قوانین و اسناد بالادستی، حفاظت از محیط زیست یک امر واجب است. در این امر وظایف تفکیک شده و‌نیازمند توجه ویژه ای قرارگرفته است. از جمله؛ شناسایی، نگهداری، ثبت، پایش و احیای منابع ژنتیکی موارد مهمی تلقی می شوند که اگر این ها رعایت شود کلی از مسیر به راحتی طی خواهد شد. پیشگیری و به حداقل رساندن تهدید‌های  ذخایر ژنتیکی حیات وحش کشور از جمله وظایف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست تلقی میشود که امسال قراراست روند پیش رویی داشته باشد. 

اکبری ادامه  داد: حداقل ۴۰ درصد اقتصاد جهان و ۸۰ درصد نیاز‌های بشر وابسته به ذخایر ژنتیکی و مشتقات زیستی خواهد بود که باید توجه خاصی به این موضوع ‌داشته باشیم .

او گفت: دیدگاه ما نسبت به محیط زیست و طبیعت یعنی نگاه به آینده نزدیک است که اگر مراقبت صورت نگیرد می تواند برای ما آسیب زا و نگران کننده باشد.به همین دلیل باید نگاه آینده نگری داشت تا پشیمانی به بار نیاوریم.

اکبری در ادامه تصریح کرد: محیطبانان باید به درستی عمل کنند در شرایط خاص و با اجازه دستگاه ذی ربط بعد از انجام شکار فرم مخصوص را  برای آزمایشات تکمیل کنند. شکار را بیومتری کرده و با هدف مطالعه،از  بانک ژن نمونه برداری خواهد شد. 

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.