سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبشار کمردوغ قلعه رئیسی هفتمین آبشار بلند ایران

آبشار کمردوغ قلعه رئیسی به ارتفاع ۱۰۰ و عرض ۶۰ متر به عنوان یک جاذبه طبیعی کشور در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

تصاویر بی نظیر این آبشار نشان دهنده شکوه و عظمت آن است.

آب آبشار در عرضی وسیع از روی صخره‌ها پایین می‌ریزد، قطرات آب در نور خورشید رنگین کمانی زیبا درست می‌کنند و اگر باد نسیمی بوزد می‌توان ریزش قطرات آب را روی صورت خود احساس کرد.

کمردوغ از دو واژه کمر که در اصطلاح معنی به دیوار سخت و صاف گفته می‌شود و دوغ به جهت شباهت آب این آبشار به دوغ تشکیل شده است.

برای رسیدن به این آبشار باید اندکی از بین تنگه‌ای زیبا پیاده روی کنید و مطمئن باشید که این پیاده روی برای شما جذاب و مفرح است.

در طول مسیر سوژه‌ها و مناظر فوق العاده‌ای برای عکاسی از طبیعت و یا از خود پیدا خواهید کرد.

جالب است بدانید که در اطراف این آبشار پرستو‌هایی نیز در حال پرواز مشاهده می‌کنید. این پرستو‌ها در میان سنگ‌های اطراف آبشار کمردوغ لانه دارند.

در بین سنگ‌های پایین آبشار، آب حوضچه‌های کوچک و بزرگی ایجاد کرده که بهترین مکان برای آب بازی و شیطنت کودکان و حتی بزرگسالان است. دقت کنید حتما قبل از شیرجه زدن از عمق آب آگاهی پیدا کنید. برخی از این حوضچه‌ها عمیق هستند و ممکن است برای کودکان خطرناک باشد.

اگر کوهنورد و یا صخره نورد هستید مکان‌های مناسبی برای این کار در اطراف آبشار پیدا خواهید کرد. لطفاً در صورت تمایل تجهیزات خود را به همراه ببرید و در صورتی که با اصول صخره نوردی آشنایی ندارید برای جلوگیری از خطرات احتمالی هرگز صخره نوردی نکنید.

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این آبشار شور بودن آب آن است. بر خلاف بقیه چشمه‌های این استان که شیرین هستند. زیرا چشمه‌های نمکی کمتر در مناطق کوهستانی به چشم می‌خورند.

در مسیرآبشار بر روی سنگ‌های مسیر جلبک‌هایی روییده اند که حضور آنها در کنار آبشار تصویری زیباتر به چشمان ما هدیه می‌دهد.

بهترین فصل سفر به این آبشار بهار و تابستان است. زیرا در نیمه اول سال این منطقه از آب و هوایی معتدل و طبیعتی بسیار زیبا برخوردار است. در فصول سرد سال به علت بازندگی‌های متعدد دسترسی به این آبشار دشوار خواهد شد.

این آبشار که در سال ۱۳۹۱ ثبت ملی شد با دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه حدود ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد.

دسترسی به این آبشار از مسیر جاده جدید دهدشت - پاتاوه نیز میسر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
بلندترین آبشارهای ایران و غرب آسیا در استان های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد و لرستان و خوزستان می‌باشند