رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شروع هفته بازار تحت تاثیر اخبار سیاسی فشار فروش سنگینی را تجربه کرد، اما با حمایت حقوقیها متعادل شد و با فروکش کردن تب واکنشها بازار هم بهبود داشت. همچنان دوره شاخص سازهاست، به این دلیل که تحول اصلی اقتصادی پیش رو تغییر دلار سامانه نیما است، طول هفته نمادهای پرتراکنش و شاخص ساز با رنج مثبت مواجه شدند و شاخص بورس در مجموع صعودی شد.
او افزود: بانک مرکزی نرخ تسعیر ارز بانکها را با نرخ ۴۰ هزار تومان اعلام کرد و در اقدامی بی سابقه فاصله آن از نرخ نیما به حدود ۱ درصد رسید! در نتیجه اعلام سود ناشی از تسعیر در بانکها به تنهایی میتواند به خصوص در بانکهای بزرگ همچون ملت، تجارت و صادرات تاثیر بسزایی داشته باشد که البته این سود قابل تقسیم نبوده و صرف افزایش سرمایه خواهد گردید و از طرفی افزایش احتمال نرخ نیما با توجه به فاصله تاریخی آن از نرخ تسعیر قوت میگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت چغندر قند برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد. قیمت چغندر بهارهی ۱۶ درصد ۳۹۳۰ تومان برای هر کیلو و چغندر پاییزهی ۱۵ درصد ۳۸۰۰ تومان برای هر کیلو اعلام شد. بنظرم میرسد بی صدا سهمها راه خود را از کلیت بازار جدا میکنند و گزارش های سالیانه و بحث افزایش سرمایهها و مجوزهای افزایش قیمت در صنایع مختلف در روزهای آینده میتواند بسیار موثر باشد.
1 - چرا بانک مرکزی رانت فاصله دلار نیما 40000 تومان تا دلار آزاد 65000 تومان اصلاح نکرده و این دلار رانتی را به واردکنندگان نورچشمی داده.چرا بانک مرکزی فرزین ادامه دهنده راه بانک مرکزی دولت سابق است؟
2 - چرا هنوز ابلاغیه فرمول پالایشگاهها و نرخ خوراک پتروشیمی ها توسط وزارت نفت اعلام نشده؟
3 - چرا سران قوا و مجلس اینهمه جلسه برگزار میکنند اما دوره تجدید ارزیابی شرکتها بخصوص خودروسازان را به 2 سال کاهش نمی دهند چرا این قانون را تصویب نمیکنند؟ چرا سهام تودلی واگذار نمیشود؟
4 - چرا دکان بازارگردانهای نوسانگیر جمع نمیشود بازارگردان آوردید از مردم نوسان بگیرد؟چرا دوباره به بازارگردانها اجازه فروش داده اند؟
5 - چرا صندوق تثبیت بازار سرمایه هر روز در حال فروش و نوسانگیری در بورس هست؟ صندوق تثبیت بازار سرمایه نه تنها پول تزریق نکرده بلکه با فروش هایش سود خوبی نصیب دولت کرد.سرمایه صندوق تثبیت هم از کارمزد سهامداران و کارگزاری ها است!