سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احداث مسجد در بوستان قیطریه منطبق بر قوانین و مقررات است

دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهر تهران با تاکید بر قانونی بودن احداث مسجد در بوستان قیطریه گفت: ساخت این مسجد، منطبق بر قوانین و مقررات موجود از جمله مصوبه هیات وزیران و بدون قطع حتی یک درخت صورت می‌گیرد.

مجید غفوری روزبهانی دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهر تهران درخصوص برخی اظهار نظر‌ها مبنی‌بر اینکه شهرداری تهران اجازه ساخت مسجد در بوستان قیطریه را ندارد؛ گفت: براساس قوانین و مقررات موجود، احداث مسجد در شهر، یکی از وظایف شهرداری محسوب می‌شود و از مهم‌ترین قوانین پایه در این خصوص می‌توان به مفاد ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها اشاره کردکه شهرداری را ملکف‌به تامین خدمات شهری و فضای فرهنگی کرده و ساخت مسجد نیز مصداق بارز فضای فرهنگی است. علاوه‌بر آن الزام به ساخت مساجد در بوستان‌ها، سوابق قانون‌گذاری دیگری هم دارد؛ من‌جمله، به‌موجب مفاد بند (پ) ماده ۹۵ قانون ششم توسعه، شهرداری‌ها مکلف به احداث یا اختصاص فضای کافی و مناسب برای مسجد یا نمازخانه در بوستان‌های شهری بوده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به مصوبه سال ۱۳۷۶ هیات وزیران، بیان کرد: تبصره (یک) ماده سه آیین‌نامه ساماندهی، بهسازی و عمران مساجد کشور، مصوبه هیأت وزیران نیز اجازه واگذاری رایگان زمین برای احداث مساجد را به شهرداری‌ها داده است و افزون‌بر مصوبه سال ۱۳۹۱ شورای اسلامی شهر تهران درخصوص ممنوعیت احداث هرگونه ابنیه در عرصه بوستان‌ها و فضای سبز تهران و حریم آن، به‌استثنای نمازخانه و مسجد، هرگونه شائبه غیرقانونی بودن ساخت مسجد توسط شهرداری در بوستان قیطریه را به طور کامل مرتفع می‌سازد.

  غفوری روزبهانی ضمن ردّ هرگونه ادعای قطع درخت در بوستان قیطریه، بیان کرد: مساحت بوستان قیطریه صد و بیست و دو هزار مترمربع است و مسجد مذکور قرار است با سطح اشغال حدود هشتصد مترمربع در ضلع شمال‌شرقی پارک که از قبل مسطّح بوده است، احداث شود و در جریان ساخت بنای مسجد، هیچ درختی قطع نمی‌شود.

دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهر تهران با تاکید بر اینکه تامین هزینه ساخت مسجد در این بوستان به هیچ عنوان از جیب مردم نخواهد بود، گفت: کلیه هزینه‌های ساخت مسجد در این بوستان توسط بانی و خیّر پرداخت می‌شود، ضمن اینکه طراحی و معماری ساختمان مسجد نیز توسط یکی از مشهورترین معماران کشور و بدون پرداخت هزینه از سوی شهرداری انجام خواهد شد.

وی اضافه کرد: علی رغم اینکه مطابق قانون برنامه هفتم توسعه، شهرداری مجاز است، به‌منظور خودکفایی و اداره مسجد، حداکثر ۵۰۰ مترمربع کاربری فرهنگی، اداری و تجاری بدون دریافت هزینه به مسجد اختصاص دهد، در پروانه آتی ساختمان مسجد بوستان قیطریه، حتی یک مترمربع جهت استفاده تجاری و یا هر نوع کاربری انتفاعی پیش‌بینی نشده است.

غفوری با اشاره به برخی اخبار منتشره درمورد وجود مساجد دیگر در نزدیکی بوستان قیطریه و عدم نیاز به ساخت مسجد در این محل، گفت: باید توجه داشت که صرفنظر از الزامات قانونی فرادستی که شهرداری را مکلّف به ایجاد و احداث نمازخانه و مسجد در بوستان‌ها می‌نماید، براساس قانون، شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهر تهران به عنوان عالی‌ترین مرجع رسیدگی به امور مساجد و توسعه آنها، مرجع تشخیص ضرورت احداث مسجد در مکان مذکور بوده و ضرورت این امر را شناسایی و تصویب کرده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۳۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۳
همه میگن کارای ما با قانون منطبقه
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۲ فروردين ۱۴۰۳
شهرداری = دشمن شماره یک محیط زیست
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۲ فروردين ۱۴۰۳
همه میگن حق با ماست
ناشناس
۲۳:۳۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
مقامات دولتی که بر خلاف خواست مردم به دنبال ساخت مسجد داخل پارک هستند باید تیرچراغ هم بسازند داخل پارک برای روزی که ورق برمیگرده و از همین چراغ برق ها آویزان خواهند شد
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
پارک و بوستان محل ساخت مسجد نیست . این قدر با اعتقادات مردم بازی نکنید .
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
عجب !!!
اخبار از این مهمتر نبود ؟
ناشناس
۱۳:۲۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
وقتی بالای 90درصد مساجد خالی از جماعت هست، ساخت این مسجد فقط جنبه نمایشی و سودرساندن مادی به افراد خاص هست.
ناشناس
۲۳:۳۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
دولت بلژیک به دلیل دعوت از زاکانی شهردار تهران باید پاسخگو باشد
ناشناس
۲۳:۳۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
علت دشمنی این دولت با محیط زیست و منابع طبیعی و فرهنگ و رسوم باستانی ایران چیست ؟
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهر تهران احتمالا خبری از بیش از هزار مساجد خالی و بلااستفاده شهر تهران نداره؟!!!!
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
قربون پیامبر برم که فرمودند،«روزگارى بر مردم بیاید که از قرآن جز نشان یا نوشته‌اى بجاى نماند، و از اسلام جز نامى نماند. مردم خود را مسلمان نامند در صورتى که دورتر از همه‌کس بدان باشند. مسجدهاى آنان در ظاهر آباد است، ولى در باطن از هدایت و حقیقت ویران. فقهاى آنان بدترین فقهاى زیر آسمان‏ هستند، و فتنه از نزد آنها بیرون آید و به همان‌ها نیز باز گردد»
ناشناس
۱۳:۱۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
در شهر ما چند بوستان کوچک و داغون وجود دارد که فاقد سرویس بهداشتی وحتی آب برای شتشوی است . شهرداری تهران اینقدر پول داره نمیدونه با این پولها چکار کنه اونوقت شهرداری شهر ما پول نداره حقوق گارگران رو بدهد
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
والله ما هم از خیلی ها شنیدیم مسجد بهانه است و به خاطر زیرخاکی و چیزهای باارزش که آنجا کشف شده و ...
حقیقت
۱۳:۰۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
به به چه نمازی میشه توی این مسجد برگزار کرد
نیما
۱۲:۵۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
مگه این پارک وقف نشده برای پارک تو ملک وقفی که نباید کاربری دیگه ای غیر مورد وقف ایجاد کرد
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
صدها متر یعنی چی ؟ دقیقا چند متر فاصله است؟ 200 متر ؟ 300 متر؟ و این فاصله کم چه نیازی به احداث مسجد در این پار ک است. شما نمازخون تربیت کن. مسجد به مقدار بیشتراز نیاز هست. همه را از دین و خدا و نماز و.. فراری دادین.
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
افتابه لگن صد دست شام و ناهار هیچ چی !!!!
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
اینهمه دنبال ساخت مسجدهستید، آیا نماز خان هم پیدا میشود؟
نمیدونم دنبال چی هستید.
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
چ اصراری دارید ب لجبازی با مردم و درختان بخاطر احداث مسجدی که تو شعاع اون پارک وجود داره؟
اینکارا باعث زدگی بیشتر مردم از دین و نظام میشه
نکنید
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
قانون کجا بود شما هرکاری دلتون می خواد انجام می دید الانم که با مخالفت هایی مواجه شدید دیگه مصمم تراز قبل حتما می خواید انجامش بدید
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
لجبازی با مردم از جیب مردم؛
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
وقتی حکومت احمق به جای ساخت مدرسه ، بیمارستان و ساماندهی راههای مناطق محروم کشور میاد در پارک قیطریه برای دزدی زیر خاکی مسجد می سازه دیگه به چی باید دل خوش کرد
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
بفهم چی میگی نفهم