سید عادل مولا معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت : بخش عمده بارندگیهای در بالادست تالابها بوده و درصد آبگیری تالابهای شمالی استان از جمله تالاب شیمبار، میانگران و بندون قابل توجه و افزایشی گزارش شده و البته تالابهای جنوبی استان نیز از بارندگیهای اخیر بی تاثیر نبوده است.
او میگوید: براساس آخرین تصاویر ماهوارهای تالاب هورالعظیم ۶۰ درصد، تالاب شادگان ۹۱ درصد، تالاب بامدژ ۸۲ درصد، تالاب میانگران، ۸۷ درصد، تالاب شیمبار ۸۸ درصد و تالاب بندون ۸۵ درصد آبگیری داشتهاند.
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، بخش عمده آبگیری تالاب هورالعظیم را ناشی از روان آبها خواند و توضیح داد: از دوم فروردین ماه جاری لایروبی دریچههای تبادل آب، رفع انسدادهای احتمالی درتالاب هورالعظیم و برنامهریزی برای کنترل خروجی آب در حال انجام است تا آبگیری در تالاب بهتر و با سهولت انجام شود.
او به برنامهریزی برای حفظ ۶۰ درصد آبگیری تالاب هورالعظیم با هماهنگی وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: برنامههایی پیگیری شده تا میزان آبگیری این تالاب بهویژه در تنش آبی از طریق رهاسازی از سد کرخه حفظ شود.
مولا اتفاقات طبیعت را غیرقابل پیشبینی عنوان کرد و افزود: با وجود اینکه بارندگیها تاکنون آثار مثبتی بر تالابها داشته است اما گرم شدن هوا، افزایش دما، افزایش میزان تبخیر آب و هدر روی آب از جمله عواملی است که در ماههای گرم سال اثرات خود را بر تالاب میگذارد با این حال امیدواریم با برنامه ریزیهای صورت گرفته روند نگهداشت آب در تالابها را افزایش دهیم تا زیست مندان تالابها آسیب نبینند.