دویست و بیست و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز بهریاست مهدی چمران در ساختمان تالار اجلاس این شورا برگزار شد.
مهدی چمران با اشاره به حمله رژیم غاصب صهیونیستی به کنسولگری سفارت ایران در دمشق اظهار کرد: در پی این حمله رژیم غاصب اسرائیل، تعدادی از سرداران سپاه به شهادت رسیدند که انشاءالله جمهوری اسلامی در یک زمان مشخص و معین انتقام این عزیزان را خواهد گرفت.
وی همچنین راجع به راهپیمایی روز قدس ابراز کرد: انشاءالله همانند سنوات گذشته جمعه پایانی ماه مبارک رمضان هموطنان در راهپیمایی روز قدس شرکت و حمایت خودشان را از مردم مظلوم فلسطین و غزه اعلام خواهند کرد.
چمران درباره روز ۱۳ فروردین نیز گفت: در این روز شاهد تجمعی از مدافعان حرم و خانوادهها بودیم، همچنین یک اجتماع خودجوش در میدان فلسطین و سایر شهرها در پی حمله رژیم غاصب اسرائیل به کنسولگری سفارت ایران در دمشق شکل گرفت.
حجتالاسلام محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران نیز در جریان جلسه امروز در مورد احداث مسجد در پارک قیطریه یادآور شد: در هفتههای اخیر این مسئله بهصورت ویژه در شبکههای اجتماعی بهصورت گسترده منتشر و پخش شده و حواشی ایجاد کرده است البته این حواشی اهمیتی ندارد، اما حساسیتی که برای ساخت این مسجد شکل گرفته است، جای تعجب دارد!
وی با اشاره به اینکه فضای پارک یک فضای مناسب و دارای یک سرانه خدماتی از جمله نمازخانه، وسیله بازی و... است گفت: شورای شهر تهران در سال ۱۳۸۳ مصوبهای را مبنی بر ساخت مسجد در برخی از پارکهای شهر تهران داشته است و بر اساس آن در سنوات گذشته ۴۳ مسجد در پارکهای مختلف از جمله پارک پلیس، نهجالبلاغه، لویزان، لاله و... ساخته شده است.
آقامیری با ابراز اینکه احداث مسجد در بوستانها کار جدیدی نیست، گفت: شورای ساماندهی و گسترش مساجد مصوبهای را مبنی بر ساخت مسجد در بوستان قیطریه دارد و تصاویر هوایی این بوستان نشان میدهد که نزدیکترین مسجد با این بوستان ۴۵۰ متر فاصله دارد و اگر بخواهیم مسیر را تا اولین مسجد بهصورت زمینی طی کنیم فاصله به ۶۰۰ متر میرسد.
این عضو شورای شهر ادامه داد: مساجد دیگری که در اطراف این بوستان قرار دارند فاصله آنها حدود یک کیلومتر است، همچنین بوستان قیطریه ۱۲۲ هزار مترمربع فضا دارد و نکته اینجاست که از این میزان تنها ۸۰۰ مترمربع حدود یک درصد از فضای بوستان قرار است به ساخت مسجد اختصاص پیدا کند.
وی با اظهار اینکه ذهنیتهای ایجادشده این است که شهرداری قرار است در این مکان درختان را قطع کند، تصریح کرد: شهردار تهران و اعضای شورا از این محل بازدید کردند و باید به این موضوع اشاره کنم به هیچ عنوان قرار نیست درختی در این محدوده قطع شود و تنها قرار است درختانی که با بن پایین و حدود دو الی سه ساله هستند جابهجا شوند و این اطمینان خاطر را میدهیم که هیچ درختی در این محدوده قطع نخواهد شد.
آقامیری با اعلام اینکه "طی ۳ سال گذشته ۴۷۵۰ هکتار کمربند فضای سبز و ۱۰۱ پارک محلهای و منطقهای و فرامنطقهای ایجاد شده است. " گفت: شهرداری تهران دلسوزترین نهاد برای توسعه فضای سبز است و اجازه نمیدهد کسی درختی را قطع کند.
وی در ادامه گفت: روایات متعددی در خصوص ساخت خانه خدا نقل شده است و هر کسی با یک کلمه مانع این اقدام شود مکافات آن را در دنیا و آخرت خواهد دید.
علیرضا نادعلی سخنگوی شورا نیز در جلسه امروز با اظهار اینکه "از شورای شهر تهران بنده و آقامیری در شورای ساماندهی مساجد حضور داریم"، اضافه کرد: این شورا فرادستگاهی است و برخی از سازمانها در این شورا حضور دارند و موضوعات مختلفی در این شورا مورد بررسی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: خیلی از مساجدی که در این شورا مورد بررسی قرار میگیرد مساجدی نیمهکارهاند که در مناطق محروم قرار دارند و باید به اتمام برسند. نکته حائز اهمیت این است که تعداد زیادی از مساجد توسط بانیان خیّر ساخته میشوند از جمله مسجدی که قرار است در بوستان قیطریه ساخته شود بهطوری که شهرداری تنها زمین این مسجد را در اختیار قرار میدهد و بانی مسجد اشارهشده را خواهد ساخت.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران افزود: احداث مسجد در پارک قیطریه در شمالیترین نقطه از این پارک ساخته خواهد شد و دو الی سه درخت کهنسال خشک، ۴ درخت کهنسال سبز و چند نهال و سرویس بهداشتی وجود دارد که هماینک این سرویسها به انبار تبدیل شدهاند که قرار است همه این موارد برچیده شوند و مسجد در این محدوده ساخته شود، همچنین درختان سبز بنا بر تأکید شهردار تهران از طرح خارج شده است تا آسیبی به آنها وارد نشود.
نادعلی گفت: در دورههای گذشته مساجدی در بوستانها ساخته شده است، متأسفانه با ضریبی که دشمنان در خارج از مرزها به برخی از موارد میدهند میخواهند دوقطبی در جامعه ایجاد کنند، دشمنان میخواهند با عدهای قشر خاکستری که مخالف مسجد هستند عده دیگری را تحت عنوان دوستداران محیط زیست جلوه دهند و دوقطبی ایجاد کنند.
وی در پایان تصریح کرد: نباید اموری که در دوره ششم شهری بهدرستی انجام میشود به چالش کشیده شود، ساخت یک مسجد کوچک در بوستانی بزرگ چرا باید به این موضوع تبدیل شود که میخواهند کل بوستان را به مسجد تبدیل کنند؟
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه با اشاره به تذکرات اعضای شورا اظهار کرد: در سال ۸۲، برای مساجد تهران و ساخت آنها بودجهای تعیین شده بود و این از افتخارات ما در شورا بهشمار میرود و باید برای مردم روشن شود که این اقدامات دنباله همان راه است و قرار نیست درختی قطع و فضایی اشغال شود.
رئیس شورای شهر با بیان اینکه مصوبه شورا در خصوص ساخت مساجد در سهشنبه اول دی ماه سال ۸۳ تصویب شده است گفت: تهران شهری است که مسجد کم دارد و باید ۴۰۰ مسجد در پایتخت ساخته شود.
هزینه ساخت مسجد به کنار بعد ساخت هزینه های جانبی بسیاری از جمله متولی سیستم صوتی تصویری فرش و...... الا ماشاله تموم نمیشه
چه نیازیه قدم به قدم مسجد توی یک شهر ساخته بشه
یک سوالی که برام پیش اومده، اینه که آیا توی تمام کشورهای اسلامی هم مثل ایران، این همه مسجد وجود داره؟!