سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رشد تولید با ارتقای بهره‌وری محقق خواهد شد؟

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: اگر بخواهیم شرایط معیشت عمومی را بهبود دهیم چاره‌ای به جز رشد اقتصادی پایدار نداریم.

در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع رشد تولید با ارتقای بهره‌وری با حضور رئیس سازمان بهره‌وری و معاون نهاد ریاست جمهوری در حوزه دانش‌بنیان‌ها نکاتی مطرح شد.

میرسان پیشوائی رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: رشد اقتصادی یا همان رشد تولید یک موضوع کلیدی است اگر بخواهیم شرایط معیشت عمومی را بهبود دهیم چاره‌ای به جز رشد اقتصادی پایدار نداریم رشد اقتصادی از سه محل مبتنی بر سرمایه‌گذاری، بهبود نیروی کار و رشد بهره‌وری رقم‌ می‌خورد. مهم‌ترین شاخص بهره وری شاخص بهره‌وری تولید است در سه سال گذشته حدود ۴.۵ درصد رشد اقتصادی داشتیم که بهره‌وری سهم ۷۰ درصدی در این درصد داشته است.

او افزود: از سال ۹۶ تا ۹۹ رشد بهره‌وری کل عوامل تولید منفی بوده است. مشکل اصلی بهره‌وری در کشور ما حرکت نوسانی آن است.

فرج‌الهی در ادامه اظهار کرد: بهره‌وری به دغدغه اصلی دولت تبدیل شده که این خیلی مهم است شرکت دانش بنیان در سه حوزه می‌توانند نقش آفرینی کنند که اولین آن توسعه فناوری و نوآوری، مورد بعدی بحث مطالبه‌گری بهره‌وری و مورد سوم ارائه مدل‌های حکمرانی است در زمینه مطالبه‌گری و ارائه حکمرانی هنوز شرکت‌ها اقداماتی را انجام نداده‌اند، اما در بحث اول اقدامات خوب پیش رفته است نگاه ما باید با شکلی باشد که شرکت‌های ما چاره‌ای به جز بهره‌وری نداشته باشند اگر انگیزه مالی برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد کنیم به این سمت حرکت خواهند کرد. یکی از چالش‌های ما بحث تامین است.

پیشوائی در ادامه اظهار کرد: بر اساس آمار برخی از بخش‌ها رشد‌های خوبی در حوزه بهره‌وری داشته‌اند حوزه نفت، ارتباطات، استخراج معدن، خدمات از جمله این بخش‌ها هستند اما در حوزه کشاورزی و ساختمان  رشد بهره‌وری دلچسب و مطلوب نیست. 

او می‌گوید: در کشور ۲۰ میلیون کولر آبی داریم موتور‌های این کولرها منسوخ شده است در کشور شرکت‌هایی را داریم که موتور‌هایی با کارایی بسیار بالا تولید می‌کنند، اما چرا این موضوع به بازار گره نمی‌خورد به سبب این که قیمت انرژی در ایران پایین است ترجیح نمی‌دهیم که موتور گران قیمت را خریداری کنیم.

فرج الهی می‌گوید: به دنبال افزایش کیفیت شرکت‌های دانش بنیان هستیم اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه بهره‌وری آن طور که در حوزه‌های دیگر وارد شدند در این‌حوزه ورود پیدا نکردند. 

در ادامه پیشوائی گفت: مجموع تحرکات سه سال نشان داده ما شروع کردیم و در حوزه بهره‌وری رشد داشتیم نکته مهم این قضیه پایداری این آمار است انگیزه و مدل‌های آن همچنین ثبات و پیش بینی پذیری مولفه‌های لازم برای تداوم این حرکت است.

فرج‌الهی می‌گوید: در معاونت علمی تمام مدل‌های طراحی شده مبتنی بر حضور مردم است هر زمان که مدل ما جذاب بوده سرعت هم بیشتر است به طور مثال در حوزه انرژی اقدامات خوبی صورت گرفته است.

پیشوائی همچینن گفت: در آسیا کشوری را داریم که حدود ۱۵ سال رشد پایدار بهره‌وری داشته است. باید تمام اجزا در بهره‌وری نقش داشته باشند و برای مهم نیازمند یکسری اقدامات از جمله آموزش هستیم. با افزایش مشارکت مردم در حرکت ملی بهره‌وری می‌توانیم قطعا به نتایج مطلوبی برسیم.

فرج الهی بیان کرد: از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان ثبت شده حدود ۷۰ درصد شرکت نوپا هستند در این زمینه اگر بتوانیم بازار ایجاد کنیم اصلا دیگر نیازی به حمایت حاکمیت نخواهیم داشت.

پیشوائی در ادامه عنوان کرد: در بند اول سیاست‌های کلی برنامه هفتم تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد با افزایش بهره‌وری تعیین شده است اکنون در چند جا بهره‌وری را به شکل جدی داریم یکی بحث دانش‌بنیان‌ها است.

او افزود: در نهایت کلیدی ترین مداخله برای حوزه بهره‌وری پیاده سازی نظام بهره‌وری است و آرمان آن افزایش مشارکت مردمی است اکنون طراحی کار انجام شده و امیدواریم روند‌ها تسریع شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
منصور
۰۶:۴۵ ۱۲ فروردين ۱۴۰۳
مشخصه که موقعیی که سود بانکی ۳۰ درصد باشه سرمایه گذاری در تولید مقرون به صرفه نمیباشد
هیچکارشناسی به این موضوع اشاره نمیکنه میخوان بالا بودن سود بانکی را با کم کردن حقوق کارگر جبران کنن
ناشناس
۰۳:۱۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۳
این موضوعات رو همه مسئولین می دونن ولی چرا کسی کاری نمیکنه؟ چرا کسی به داد جوانان مملکت نمی رسه با جیب خالی و مجرد پیر شدیم رفت.
ناشناس
۰۰:۴۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۳
و برای رشد اقتصادی ، چاره ایی مگر جاانداختن فرهنگ کار نداریم
کسی سربلندست که کار میکند و کسی که بی رنج به گنجی رسیده بایست خوار شمرده شود (بزبان ساده)