سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادداشت

نیم نگاهی به کارنامه مبارزات عالم زمان شناس شهيد آيت‌الله صدوقی

شهيد آيت‌الله صدوقی ازمجاهدین ثابت واستوار در عرصه‌های انقلاب اسلامی ، عالم بصیر انقلابی و زمان شناس و افتخارحوزه های علمیه و روحانیت بود.

در یادداشتی از حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا قاسمی نیا ،کارشناس مذهبی و فعال رسانه به مناسبت سالروز شهادت سومین شهید محراب  آیت الله صدوقی( ره ) آمده است:

در روز دهم ماه مبارک رمضان سال ۱۳۶۱ خورشیدی  آیت الله محمد صدوقی نماینده حضرت امام خمینی (ره) در استان و امام جمعه یزد پس از اقامه نماز جمعه درمسجد ملااسماعیل یزد توسط منافقین به شهادت رسید.

رهبرکبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در بخشی از پیامی که به مناسبت شهادت ایشان صادرشد،فرمودند: «اینجانب دوستی عزیز که بیش از سی سال با او آشنا  بودم و روحیات عظیمش را از نزدیک درک کردم از دست دادم، اسلام هم خدمتگزاری متعهدرا؛  ایران هم فقیهی فداکار و استان یزد هم سرپرستی دانشمندرا ازدست داد.» 

رهبر عزیز و حکیم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای در وصف ویژگی‌های شهید صدوقی فرموده است:
این عالم ربانی که یکی از ارکان اسلام و بانیان انقلاب اسلامی بود با مبارزات خود در دوره اختناق و مقاومتش در برابر دشمن و با ایثار و فداکاری اش پس از انقلاب و حضورش در همه صحنه‌های حساس و سازنده،سند افتخاری برای جامعه روحانیت و نمونه‌ای از یک عالم مبارز و مجاهداسلام بود.

محور انقلاب،خدمتگزاری متعهد برای اسلام،فقیهی فداکار، سرپرستی دانشمند، در صف مقدم برای دستگیری خلق خدا، حاضر درتمام صحنه‌های انقلاب؛ یار و مددکار گرفتاران و مستمندان و محرومان؛ پیشقدم در خدمات بهداشتی درمانی وعمرانی، رسیدگی و کمک به بیماران، یاری رسانی به حادثه دیدگان سیل و زلزله زدگان را نمونه‌هایی ازخصوصیات این شهید عزیز و بزرگوار نام برده اند.

شخصیت اخلاقی، دینی، انقلابی، مردمی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و علمی ایشان برای همگان بارزبود. صداقت، سادگی، مردمی، اخلاص، پاکی، حُسن خُلق، شجاعت و شهامت، هوش و درایت، ایثار و جاذبه شهید آیت الله صدوقی زبانزد همگان می‌باشد.

سومین شهید محراب حضرت آیت الله صدوقی از خواص و یاران با بصیرت صراط مستقیم انقلاب اسلامی بنیان گذار کبیر جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی( ره )است که در زمان مظلومیت و غربت انقلاب اسلامی و شروع نهضت امام (ره) درخط مقدم پشتیبانی از ولایت فقیه فداکاری می‌کرد و تا آخر عمر بابرکتش همگام و همراه با بنیان گذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی( ره )لحظه‌ای آرام نداشت و حقیقتا سراز پا نمی‌شناخت.

روحیه انقلابی، جهادی، پیشگامی در اقدام به موقع و آتش به اختیار، تواضع و متانت شهید آیت الله صدوقی الگویی همیشگی است. و بازخوانی و تبیین ابعاد زندگی آن مردصالح دراین زمان بیش‌تر احساس می‌شود.

خانه اش مأمن و ملجأ و مرجع انقلابیون وجوانان و محرومین بود.

حضور فعال شخصیت ایشان در دوران ابتدایی شکل گیری و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی وپس از آن درصحنه‌ها و میدان‌های خطر و باحضور در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل هشت سال دفاع مقدس برای همیشه مثال زدنی و ماندگار است. 

او از یاران صدیق و وفادار به حضرت امام و انقلاب اسلامی بود و در این مسیر نورانی با رفتار و گفتارش جهاد مالی و جانی را باور عملی ورفتاری داشت و محور اتحاد و همدلی در اجتماع بود. و می توانیم اظهار کنیم که از مومنین و مخلصین درگاه الهی قرار گرفته بود.

در نگاه بلند معنوی و انسان ساز شهید آیت الله صدوقی، توفیق شهادت را آرزو و عاشق بود و از مرگ در راه خدا استقبال می‌کرد و به دشمنان و منافقین فرمود: مرغابی را از آب می‌ترسانید؟!

باید بگوییم ایشان از مجاهدین ثابت واستوار در عرصه‌های انقلاب اسلامی بود و از مصادیق آیه ۲۳ سوره احزاب شمرده می‌شود: که در میان مومنان مردانی هستند که بر عهدی که با خدابسته اند صادقانه ایستاده اند؛ و البته معتقد هستیم که فوز عظیم شهادت پاداش صدقشان است.

نمونه‌ای از بصیرت و زمان شناسی آن شهید عزیز؛ رهبری مردم یزد و بخش جنوب و مرکز کشور است که در جریانات گوناگون حضور فعال دارند و پرچمدار انقلاب اسلامی هستند و در چهلم شهیدان قیام ۱۹دی سال ۱۳۵۶ قم و روز۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶مردم تبریز با دعوت ایشان در روز دهم فروردین ماه سال ۱۳۵۷ بر علیه رژیم طاغوت مردم واقشار یزد به اجتماع در مسجدروضه محمدیه (حظیره) دعوت شدند که با گزارش ساواک و حمله وحشیانه نیرو‌های نظامی رژیم شاهنشاهی به مردم انقلابی تعداد زیادی مجروح و تعداد چهار نفر ازجوانان هم به شهادت رسیدند. واین قیام نقطه عطفی درماندگاری و تاریخ شکوهمندانقلاب اسلامی شمرده شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.