سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نظر پیامبر (ص) درباره نوروز چه بود؟

خسرو معتضد گفت: کشور ما ایران آیین و سنن تاریخی بسیار زیبایی دارد که در کتاب آثارباقیه عن القرون خالیه ابوریحان بیرونی بسیار مفصل بیان شده است.

خسرو معتضد تاریخ‌نگار و مورخ، در سخنانی در باره شادی، و نو روز گفت: «نوروز جشنی است که اگر شما در زمان داریوش هخامنشی هم بودید، احساس می‌کردید که داریوش این جشن را مربوط به ۲۰۰۰ سال پیش از خودش می‌داند.»

 این مورخ در ادامه گفت: «به عبارت دیگر این اسطوره که به آن میتیولوژی می‌گویند. باید در تاریخ غور کنیم ببینیم آیا واقعی اند؟ مانند این که شهر سوخته سیستان چیست؟ کیکاووس، طهمورث یا جمشید جم چه کسانی بوده اند؟ ایتالیایی‌ها در این موضوعات دارند کار می‌کنند و در این باره به چیز‌های عجیبی دست یافته اند.»

او افزود: «بنابراین این نوروز از قدیم الایام باما ملت ایران، همراه بوده است. تمام اقوام ایرانی به زبان‌های مختلف، به گویش‌های مختلف، در مجموع ملت ایران را تشکیل می‌دهند؛ و این جشن جشن بسیار جالب یکی از شگفتی‌ها است. زیرا زمان رخداد این جشن، در بهترین زمان سال یعنی درست زمان رخداد اعتدال طبیعی، و برابر شدن زمان شب و روز است.»

معتضد در ادامه با اشاره به این که «از زمان هخامنشیان، جشن‌های نوروز در تخت جمشید برگذار می‌شد» گفت: «تخت جمشید شهر مسکونی نبود. فقط به خاطر عید نوروز در تخت جمشید جمع می‌شدندو در این روز از ایرانیان و انیران، ایرانیان همان ساکنان فلات ایران هستند، انیرانی‌ها هم شامل مصری ها، لیبیایی ها، یونانی ها، و آسیای صغیر هدایا می‌آوردند، در ادوار بعد هم این جشن همواره بوده است.»

او سپس به دلایل ماندگاری عید نوروز اشاره کرد و گفت: «بعد از اسلام شانسی که آوردیم این بود که مهبد بدخشان مرسلدان بهبدان، سلمان فارسی بوده است. او در عید نوروز به نزدپیامبر اسلام یک جام برد، و گفت در این جام حلوایی است که ایرانیان اول سال می‌خورند. پیامبر اسلام فرمودند این حلوا چیست؟ و سلمان گفت سمنو. پیامبر میل فرمودند و خیلی خوششان آمد، فرمودند ایرانیان چقدر باذوق هستند.»

معتضد در ادامه به منابع سخنانش اشاره کرد و گفت: «ابوریحان بیرونی، در "آثار الباقیه عن القرون الخالیه" صفحه حدود ۳۵۰ به این مسایل اشاره کرده است. ابوریحان بیرونی شخصی است که کرویت زمین را ۴۷۰ سال قبل از گالیله کشف کرد. ابوریحان بیرونی در کتاب خود به نام " التَّفهیم لِأَوائلِ صناعة التَّنجیم" مطرح کرده است که جهان کروی است و آن سوی جهان هم باید یک قاره باشد.»

او از قول پیامبر بزرگ نقل می‌کند که ایشان فرمودند‌ای کاش هر روز نوروز بود. این فرموده پیامبر دیگر دهان‌ها را بست. آنانی که شوونیسم و ضد ایران بودند، با این نظر پیامبر همگی ساکت شدند، و عید نوروز به صورت یک عید رسمی مطرح شد.

معتضد در ادامه گفت: «عیدنوروز اخیرا نیز سازمان ملل متحد ثبت جهانی شد. غیر از ایران، تمام کشور‌های دیگری که در فلات ایران قرار دارند، نوروز را جشن می‌گیرند. تاجیکستانی ها، اکنون در حال تدارک جشن نوروز هستند. نصف ازبکستانی‌ها فارس زبان هستند، آن‌ها به همراه ایرانیان دیگر در سراسر جهان سفره هفت سین را پهن کرده اند و عید نوروز را جشن می‌گیرند.»

او سپس به رسم بازدید از اقوام و نزدیکان در نوروز اشاره کرد و گفت: نوروز جشنی بوده که همواره ما را دور یکدیگر جمع کرده است. در تاریخ آمده در آذربایجان، خوی، مراغه، و اردبیل، مردم یک محله به دیدار محله دیگر و عید دیدنی می‌رفتند. روز بعد مردمی که به دیدنشان رفته بودند، به دیدار آنان می‌رفتند، این موضوع تا اندازه زیادی موجب انس، علاقه و همبستگی اجتماعی و ملی در ایران می‌شد.»

منبع: خبرآنلاین

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۱ فروردين ۱۴۰۳
در واقع می توان گفت که تخت جمشید در زمان هخامنشیان پایتخت جهانی و یا سازمان ملل امپراتوری هخامنشی بوده است و چه بسا جلسات شورایی هم برای اداره بهتر امور امپراتوری برگزار می شده و کسب نظر و تصمیم گیری جمعی بعمل می آمده است و فقط عرض تبریک و اهدای هدایا نبوده است.
نمایندگان کشورهای مختلف جهان برای ادای احترام بحضور شاهنشاهان هخامنشی مفتخر می شدند و به انها اجازه شرفیابی داده می شد.
می توان گفت که ایده ایجاد سازمان ملل متحد از این گردهمایی ملل مختلف تحت حاکمیت و دمکراسی امپراتوری هخامنشی که بصورت سالیانه و‌ در ایام عید نوروز در تخت جمشید ، جمع می شده اند، گرفته شده است .حال یا بصورت مستقیم یا بصورت غیرمستقیم.
که احتمالا از روی حسادت این ایده گرفتن را بیان نکرده اند.
عمار .
۰۸:۴۳ ۰۱ فروردين ۱۴۰۳
به نام خداوند جان و خرد :بسم الله الرّحمن الرّحیم یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبّر اللّیل و النّهار یا محوّل الحول و الاحوال حوّل حالنا الی احسن الحال ، سالی که نکوست از بهارش پیداست بهار امثال با وفور بارندگی همراه شد و نشان سال بسیار خوبی است از هر لحاظ و درود خداقوت عرض ادب احترام فراوان تبریک تهنیت سال نو ۱۴۰۳ هجری شمسی به حضرت آقا رهبر معظم ولی امر مومنین مسلمین حزب الله ایران اسلامی جهان اسلام ناب محمدی ص و با آرزوی بهترینها در همین امورات زندگی برای جمیع مومنین همراه با عزت سلامتی جسم جان رزق روزی حلال فراوان امنیت ایمنی آرامش آسایش عشق صلح دوستی تقوای الهی شفای جمیع بیماران مومنین رفع مفاسد مختلف و رفع هم غم فقر فلاکت زدگی رفع حل فصل طلاقهای منفورانه و اتحاد بیش از پیش مومنین ایرانیان و جهان اسلام را از درگاه خداوند جل جلاله آرزومند بوده هستیم خواهیم بود دعا گوی خیر جمیع مومنین بوده هستیم خواهیم بود سال پیروزی جمیع مومنین مسلمین حزب الله بر دشمنان و سال ظهور طلوع نورانیت منجی عالم بشریت عادل خردمند سخاوتمند حکیم یاوران صدیق ایشان را از درگاه خداوند جل جلاله آرزومندیم و برای مومنین آسمانی شده بفرستیم رحم الله من یقرا الفاتحه مع اخلاص و صلوات . التماس دعای خیر از شما خوبان پاکان پارسایان مومنین داریم طاعات عبادات همه در این ماه مبارک رمضان کریم قبول درگاه خداوند جل جلاله باشد . و من الله التوفیق .‌