سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سردرگمی رای دهنده آمریکایی در سال ۲۰۲۴: انتخاب بین دو «شر»

رای دهنده آمریکایی به هر سمتی که رأی دهد، باید بداند که «دموکراسی» آمریکا شکست خورده است و باید در مورد نحوه عملکرد آن کاری انجام داد.

اکنون که مشخص شده رقابت دیگری بین جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا و  دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور خواهد بود، رای دهندگان آمریکایی خود را در وضعیتی مشابه با مسئله «الاغ یا الاغ بوریدان» می‌بینند. طبق مسئله الاغ بوریدان، الاغ بین یک علوفه از یک طرف و یک سطل آب از طرف دیگر قرار داده شد. او فقط می‌توانست یکی از اینها را انتخاب کند. به گفته فیلسوف ژان بوریدان که این مسئله را مطرح می‌کند، الاغ با انتخاب خود، یا از گرسنگی می‌مرد یا از تشنگی. در مواجهه با این وضعیت، الاغ هیچکدام را انجام نداد، بنابراین هم از گرسنگی و هم از تشنگی مرد.

رای دهندگان آمریکایی در سال جاری با وضعیت مشابهی مواجه است. انتخاب در برابر رای دهندگان امسال بیشتر شبیه انتخاب بین وبا و طاعون است. از رای دهندگان پرسیده شد ترجیح می‌دهید کدام یک را داشته باشید؟ شاید بسیاری از رای دهندگان سرنوشت پارادوکس الاغ بوریدان را انتخاب کنند و به سادگی انتخاب نکنند و این انتخاب سرنوشت ساز را به دیگران بسپارند.

ادامه حضور بایدن در کاخ سفید به احتمال زیاد منجر به درگیری هسته‌ای با روسیه خواهد شد. هدف اکثر مجتمع‌های نظامی-صنعتی ایالات متحده، که بایدن کورکورانه از سیاست‌های آن پیروی می‌کند، تحمیل شکست روسیه در اوکراین، حتی تا حد رساندن جنگ به داخل روسیه است. سخنرانی جنگ گونه بایدن در سخنرانی سالانه باید نشان می‌داد که او در این آخرین «جنگ صلیبی» خود به کجا می‌خواهد برود.

اما با نگاهی به سوی دیگر، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، را می‌بینیم که تمام نشانه‌های ادامه جنجال علیه چین را دارد، اقدامی که ترامپ در دوره خود مرتکب شد و منجر به تحریم‌های تجاری فاجعه باری شد که به فلج شدن اقتصاد ایالات متحده انجامید. سیاست جنگ اقتصادی آشکار نیز به سرعت منجر به درگیری خواهد شد.

این یک تصویر بسیار روشن نیست، اما یک تصویر واقعی است. مطمئناً در بحبوحه تراژدی، ما می‌توانیم «معجزه‌ای» داشته باشیم که در آن یک تغییر ناگهانی از طرف هر یک از نامزد‌ها رخ دهد. بایدن می‌تواند ناگهان متوجه شود که آمریکا در مسیر جنگ هسته‌ای قرار دارد و سعی می‌کند راهی برای حل مسئله اوکراین بدون شکست کامل روسیه بیابد. یا ترامپ می‌تواند ناگهان متوجه شود که چین تهدیدی برای اقتصاد ایالات متحده نیست، بلکه یک رقیب تجاری است. متأسفانه، در زندگی واقعی، بیشتر تراژدی‌ها پایان بدی دارند.

واکنش آمریکایی ها چه خواهد شد؟

در مواجهه با این نوع معضل، یک آمریکایی خوش نیت چه می‌کند؟ او به هر سمتی که رأی دهد یا رأی نیاورد، باید بداند که «دموکراسی» آمریکا شکست خورده است و باید در مورد نحوه عملکرد آن کاری انجام داد. نتیجه نهایی در نوامبر هر چه باشد، مردم آمریکا باید بسیج شوند تا بر مسائل واقعی پیش روی این کشور تأثیر بگذارند. واکنش شدید به کشتار جمعی فلسطینیان در غزه چنین بود، جایی که مردم از جمله بسیاری از گروه‌های یهودی به خیابان‌ها رفتند و در نهایت بایدن را وادار کردند از نتانیاهو برای تحویل غذا به مردم غزه درخواست کند. آمریکا هنوز چنین تظاهرات بزرگی را در مورد درگیری در اوکراین ندیده است، زیرا مردم آمریکا با روایتی  متفاوت از اوکراین مواجه هستند. همانطور که اوضاع بدتر می‌شود و مشخص می‌شود که جنگ به کجا می‌رود، مردم ممکن است کم کم شروع به بیدار شدن از واقعیت خطر درگیری هسته‌ای و همچنین شروع به اعتراض کنند.

از سوی دیگر، در حال حاضر درک روشنی در میان اکثر مصرف کنندگان آمریکایی  وجود دارد که جنگ تجاری - یا بدتر از آن - با چین ویرانگر خواهد بود، و همه صحبت‌های ساده در مورد شعار «اول آمریکایی» اثر خود را از دست خواهد داد، زیرا افزایش قیمت مواد غذایی و سایر نیاز‌ها به اوج می‌رسد که تعداد کمی از مردم قادر به پرداخت آن هستند.


بیشتر بخوانید:

جنگ اوکراین قبل از انتخابات آمریکا و با تجزیه اوکراین پایان می‌یابد


در چنین شرایطی، ممکن است افراد جوان‌تری ظهور کنند، افرادی که هم «وطن‌پرست» و هم «شهروند جهانی» هستند، و برای احیای دموکراسی که به نفع مردم شروع به کار می‌کند، گام برمی‌دارند تا نامزد انتخابات شوند. به عبارت دیگر، این نسل جدید خواهد بود که مردم آمریکا را نجات خواهد داد نه این «قدیمی‌ها» که در ماه نوامبر با آنها روبرو خواهند شد. تنها امید ما این است که برنده آن مسابقه با هیچ هدف کوتاه مدت فاجعه باری که ممکن است در ذهن داشته باشد، «راه حل بلندمدت» را از بین نبرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۳۳ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
دلم به حال مردم آمریکا میسوزه بیچاره ها باید دلار شصت هزار تومنی بخرن هر روز هم داره گرون تر میشه
عمار .
۰۰:۴۵ ۰۳ فروردين ۱۴۰۳
منظورت مردم آمریکایی دوستان ایرانیان هست که افکار رفتار گفتار کردارشون کپی آمریکایی‌هاست که دلار می خرند ۶۰ هزارتومان اگه دلار شده در داخل ایران اسلامی ۶۰ هزارتومان فقط بخاطر مافیایی وابسته به آمریکایی‌هاست اگر نه می توانند دلار رو همین امشب بکننش ۵ هزارتومان این مافیای داخلی دستشون با مافیای آمریکایی انگلیسی توی یه کاسست تمامی گرانبها تورمها بی ارزشی تومان ریال ایرانیان زیر سر همین مافیای داخلی آمریکایی‌هاست که در تمامی سطوح داخلی ایران اسلامی نفوذ کرده اند و با افراد مختلف فاسد برخی از مسولان دستشون توی یه کاسست که بخاطر منافع کثیف حرام خودشان مملکت ایران اسلامی را به این روز حال وخیم بد اقتصادی مریضی سخت کشاندند .
ناشناس
۱۶:۰۱ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
جانمی جان پیروز مردم ایران که بین چند خیر تو انتخابات ریاست‌جمهوری خیر رو انتخاب کردن و الان ثمره انتخابشون رو دارن میبینن.
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
خخخخخخخخخخخخخخخ
J.p
۱۲:۵۰ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
خخخخ
گر طبیبی سر کل خویش دوا فرما
محمد
۱۲:۰۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
دروغ نوشتن هزینه ندارد و یا حرف
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
شما كه ميگيد چين خوبه چرا سيستم حمل و نقل عموميتون رو از چين تقليد نميكنيد؟! چرا سيستم حمل و نقل عمومي ايران از نيويورك امريكا هم قديمى تر و افتضاح تره؟ يه سر بريد چين ببينيد تمام شهرهاش پر از قطارهاى سريع السير تميز و جديد با جديدترين تكنولوژى هست! و پر از خط و لاين هاى مختلف مترو س تتاثر چين الان ما سر قطار هشتگرد و كرج هنوز ساعت هاش انقد كمه بيشتر اوقات وسط جاده بايد همينطورى بشينيم منتظر.. قطارهاى تهران كه هيچى انقد كم و شلوغه تو اين ماه رمضون بايد بيچارگى بكشيم الان چين كمونيست تاكسى هاى تمام اتوماتيك بدون راننده داره اين سيستم كه واسه ايران يك روياست حالا امريكارو ول كنيد لطفا يكم مثل چين امكانات بذاريد
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
این مشکل در کشور ما هم بوده و هست.
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
شما حواستون به امار رای دهنده های خودتون باشه !
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
داستان پوتین و رقباش داستان الاغ و خر نبود فقط مال امریکا جنگله، عاقلان دانند که........
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
هرکدوم رای بیارن آمریکا به چوخ میره.یکی عقل نداره یکی هم که اصلا تواین دنیا نیست وبا خرزوخان سرگرمه.درهرحال به چوخ رفتن آمریکا مبارک باشه
ناشناس
۱۲:۰۸ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
پس همینه دلار روز به روز گرون میشه
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
صبر کنید تا ترامپ بیا
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
کجاش شره زرمفت میزنین شربیان ایران نشونشونشون بدیم گوشت 1میلیونی بهره 45درصدی
منصور
۱۰:۳۵ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
مردم امریکا باید اصلح را انتخاب کنن
من اگه تو امریکا بودم به ترامپ رای میدادم // یخورده دیونه سفت هست // ولی شدیدا با مخالفان اریکا برخورد میکنه
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
اینا بلاد کفرن ولی خداروشکر توی کشور ما مردم با هرسلیقه ای کاندید مناسب خودشون رو دارن و احزاب منافع مردم رو به منافع خودشون ترجیح میدن
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
خواهش شما دیگه حرف از دموکراسی نزنین
عباس
۰۸:۴۴ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
خدایا نکند روزی برسد که ما یا نسلهای آینده ما برای رای دادن در کشورم عزیزم که ما جانمان را فدای آن میکنم بخاطر بی تدبیری بین دو شر گرفتار شود
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
در ایران بیشتر از دو نفر و معمولا حداقل ۴ نفر برای ریاست جمهوری رقابت میکنند
ناشناس
۱۱:۲۱ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
گرفتار شدیم دو دورست
ناشناس
۱۶:۰۵ ۰۲ فروردين ۱۴۰۳
خدا ایران را از وجود پروفسورهایی مثل ایشون پاک کن. آمین