گلمحمد نام ارسالکننده معروفترین و تکراریترین پیامک کلاهبرداری است. کسیکه با ارسال پیامک ادعا میکرد سکه و زیرخاکی پیدا کرده و آماده است تا آن را در ازای مبلغ کمی بفروشد. برخی از روشهای کلاهبرداری مثل ماجرای گلمحمد قدیمی هستند و در مواردی هم شیادان روشهای تازهای را امتحان میکنند که در کمال تعجب جواب میدهد. در یکی از آخرین موارد، فردی توانسته ۸۰۰ میلیون تومان از چند نفر کلاهبرداری کند.
دیروز سرهنگ داود معظمی، رئیس پلیس فتای پایتخت اعلام کرد شخصی به پلیس فتا مراجعه کرد و مدعی شد افرادی ناشناس از طریق یک صفحه اینستاگرامی مربوط به شستوشوی حرفهای انواع قالی، از بنده کلاهبرداری کردهاند. رئیس پلیس فتای پایتخت ادامه داد: «شاکی در ادامه اظهار کرد قصد شستوشوی فرشهای خود را داشتم که در یک صفحه اینستاگرامی تبلیغی از شستوشوی فرش با قیمتهای مناسب و درکمترین زمان مشاهده کردم و بدون بررسی هویت گردانندگان صفحه مذکور مبلغی برای رزرو برای آنها واریز کردم، اما بلافاصله پس از واریز وجه من را بلاک کردند و دیگر پاسخی از آنها دریافت نکردم». وی با اشاره به اینکه متهم بیش از هشت میلیارد ریال از مردم کلاهبرداری کرده بود، افزود: «فریب ظاهر زیبا و پر رنگ و لعاب صفحات اینستاگرامی را نخورید و قبل از دریافت کالا و یا گرفتن خدمات وجهی را به عنوان تسویه یا بیعانه پرداخت نکنید». به بهانه این کلاهبرداری سراغ چند روش دیگر رفتیم تا بتوانیم از بروز این اتفاقات پیشگیری کنیم.
تقلید صدای زنان توسط مردان برای اخاذی!
یکی از شگردهای تقلید صدا، استفاده از صدای زنانه برای اخاذی از مردان است. در یکی از این موارد، دو برادر با تقلید صدای زنانه، مردانی را در استانهای تهران، فارس و خراسان فریب دادند و میلیونها تومان از آنها کلاهبرداری کردند. این افراد با رد و بدل کردن پیام در شبکههای اجتماعی پیشنهاد رابطه میدادند و طلب پول میکردند. بعد که پول واریز میشد و فریب خوردگان به نشانی مدنظر میرفتند، متوجه میشدند که نشانی غلط بوده است و در دام یک اخاذی گرفتار شدهاند. با تحقیق کارآگاهان پلیس فتا مشخص شد که افراد زیادی به این شیوه در دام افراد فریبکار گرفتار شده، اما به دلیل حفظ آبرو شکایت نکردهاند.
تحویل گرفتن هزار پتو از کارخانه با تقلید صدای رئیس!
چند سال قبل شخصی با مراجعه به پلیس آگاهی و معرفی خود به عنوان مالک یک کارخانه تولید پتو، گفت: چندی قبل فردی با تقلید صدای اینجانب با کارخانه تماس گرفته و خواسته است تعداد ۴۵۰ تخته پتو را به وی تحویل دهند. همکاران من هم به گمان اینکه من تماس گرفتهام، پتوها را تحویل دادهاند. جالبتر اینکه چند روز بعد شاکی طی تماس تلفنی به پلیس اعلام میکند که فرد کلاهبردار بار دیگر تماس گرفته و ۴۵۰ تخته پتوی دیگر را درخواست کرده است که بلافاصله با آموزشهای لازم به شاکی مقرر شد پتوها با یک دستگاه وانت نیسان تحویل کلاهبردار شود. به این ترتیب ماموران با تعقیب خودرو، هنگام تخلیه محموله و تحویل آن به یک راننده وانت، وی را دستگیر کردند.
واریزهایی که سراب است!
در این شیوه از کلاهبرداری، پیامکی از واریز پول برایتان ارسال میشود که در لحظه اول احتمالا شما را هیجانزده میکند. بعد از دریافت این پیامک، با شما تماس گرفته میشود که مبلغ، اشتباهی به حساب شما واریز شده و پول را به شماره کارتی که اعلام میشود، برگردانید. این درحالی است که پیامک واریز وجه اصلا از سامانه پیامکی بانک ارسال نشده و از شماره تلفنی متفرقه ارسال شده است که البته ظاهرا کلاهبرداران برای فریب بیشتر از شماره تلفنهای نسبتاً رند و با تکرار چند صفر پشت سر هم استفاده میکنند تا به خیالشان اختلافی میان این پیامک با پیامکهای بانک به نظر نرسد.
قطع نشدن یارانه و خالی شدن حساب!
در روشی دیگر پیامکی به دست بعضی از افراد رسیده که یارانهتان قطع شد و برای اعتراض باید، اطلاعاتتان را در یک لینک ثبت کنید تا بررسی شود. در این روش از کلاهبرداری مجرمان سایبری با ارسال پیامک قطعی یارانه و درخواست ثبت اطلاعات بانکی، این اطلاعات را به سرقت میبرند و به برداشت غیرمجاز از حساب آنها اقدام میکنند.
کلاهبرداری به بهانه سهام عدالت
مجرمان سایبری با ارسال پیامک یا پیام در شبکههای اجتماعی با نام واریز سود سهام عدالت مترصد کلاهبرداری از مردم هستند. پیامهای جعلی که به تازگی هم منتشر شده، از مخاطبان درخواست میکند که برای دریافت سود سهام خود از طریق لینک آلوده اقدام کنند که سهامداران باید از این اقدام کلاهبردارانه آگاه باشند. در متن وسوسهکننده این پیامک برای کلیک روی لینک جعلی نوشته شده که برای دریافت سود ۲۲ میلیون ریالی سهام عدالت خود از طرف هیئت وزیران کشور، ۲۴ ساعت فرصت دارید تا روی لینک، کلیک کنید!
نصب بدافزار برای پیگیری شکایت پلیس از شما!
چند وقت پیش، یک پیامک جعلی با عنوان شکایت پلیس راهور برای برخی از رانندگان ارسال شد که در آن از شهروندان درخواست میکرد برای پیگیری موضوع وارد یک لینک جعلی شوند. این پیامکها از شمارههای ناشناس ارسال میشد، کاربر را به یک سایت مشکوک و جعلی هدایت و در انتها از کاربر درخواست میکرد یک اپلیکیشن ناشناس را نصب کند. سپس در این نرم افزار، اطلاعات وسیله نقلیه فرد و حسابش هدف سوء استفاده مجرمان سایبری قرار میگرفت.
منبع: روزنامه خراسان
ممنون
تو این وضعیت بد اقتصادی مردم رو اگاه میکنید