سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فائو:

ذخایر غلات ایران بیشتر از همه دنیا به‌جز ۶ کشور شد

فائو از تولید ۲۱ میلیون تنی غلات ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد: ذخایر غلات ایران بیشتر از همه دنیا به‌جز ۶ کشور است.

سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در نخستین گزارش خود از سلسله گزارش‌های موسوم به «دورنمای محصولات و وضعیت غذایی» در سال ۲۰۲۴ از رشد حدود ۲ درصدی تولید غلات ایران در سال میلادی گذشته خبر داد.

تولید غلات ایران در این سال با افزایش ۴۰۰ هزار تنی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۲۱.۱ میلیون تن رسیده است. ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۰.۷ میلیون تن غله تولید کرده بود.

بر اساس این گزارش تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۵۰۰ هزار تنی معادل ۴ درصد نسبت به سال قبل از آن به ۱۳.۵ میلیون تن رسیده است. رشد ۴ درصدی تولید گندم ایران در حالی است که کل تولید گندم دنیا در این سال ۲ درصد کاهش داشته و به ۷۸۸ میلیون تن رسیده است.

آمار فائو نشان می‌دهد ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا در سال ۲۰۲۳ بوده است. چین با تولید ۱۳۶ میلیون تنی بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در دنیا بوده است.

تولید شلتوک برنج در ایران نیز طی سال میلادی گذشته ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن اعلام شده که نسبت به سال قبل از آن ۱۰۰ هزار تن کاهش داشته است.

تولید سایر غلات ایران در سال ۲۰۲۳ بدون تغییر نسبت به سال قبل در سطح ۴.۱ میلیون تن باقی مانده است. فائو پیش‌بینی کرده است تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۴ به ۱۳ میلیون تن برسد.

این گزارش همچنین از افزایش ۱۰۰ هزار تنی ذخیره غلات ایران خبر داده و اعلام کرده است ذخایر غلات ایران در پایان سال ۲۰۲۳ به ۱۲.۱ میلیون تن رسیده است.

ایران با این حجم ذخایر غلات در رتبه هفتم جهان قرار گرفته است. چین با ذخایر غلات ۴۰۰ میلیون تنی در رتبه اول قرار داشته است. کل ذخایر غلات دنیا ۸۷۲ میلیون تن برآورد شده است. هند با ۶۵ میلیون تن، آمریکا با ۵۳ میلیون تن، اتحادیه اروپا با ۴۵ میلیون تن، روسیه با ۴۰ میلیون تن، ترکیه با ۱۲.۸ میلیون تن به ترتیب رتبه‌های دوم تا ششم را از این نظر به خود اختصاص داده‌اند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۱۸:۰۸ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
حق آب ازطالبان چی شد؟!
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
غلات مهم نیست روغن و قند مهمه
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
(اتحادیه اروپا رو یک کشور حساب کرده) به راستی که حرف مفت مالیات ندارد
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
. ایران با این وضعیت آبی بهتر است غلات را وارد کند یا کشت فرا سرزمینی انجام دهد. کشت برنج غیر از شمال و کشت صیفی و ذرت و محصولات پر آب فقط زیان برای کشور است.ایران منابع و ظرفیت هایی دارد که بهتر است از آنها استفاده کند و در مقابل گندم و ذرت و ... وارد کند. کشت گلخانه ای را افزایش داده و مصرف آب را به حداقل ممکن برساند. ایران کشور کشت گندم و ذرت و خیار و گوجه و هندوانه نیست. این را کی مسئولان بیسواد ما می خواهند بفهمند؟؟
ناشناس
۰۹:۰۶ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
خدارو شکر که افزایش داشته الحمدللله
ناشناس
۰۲:۳۹ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
بااین اوصاف مافقط از افغانستان جلو هستیم تمام کشورهای مهم جهان از ما جلو هستند مونده افریقا وچند کشور فقیر جهان اونهایی هم که دستشون به دهنشون می رسه یا کشاورزی ندارند ویا فقط وارد کننده هستند.
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
پس چرا قیمت‌ها بالاست؟ دروغ نگویید
ناشناس
۲۲:۴۲ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
اولش نوشتین ایران 21 میلیون تن بعدش نوشتین بعد از ترکیه .باز ترکیه نوشتین 12 میلیون تن