سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گروه‌های جهادی، بازوی فعال محرومیت زدایی در استان زنجان

هزار و ۳۹۰ گروه جهادی در استان زنجان فعالیت دارند که حضورشان در عرصه‌های مختلف نقش موثری در شتاب بخشی به اقدمات محرومیت زدایی در استان زنجان ایفا می‌کند.

 گروه‌های جهادی و جهادگران به واسطه فعالیت‌های مستمر و ارتباط با مردم، بخشی اثرگذار و مهم از بدنه بسیج هستند.

گروه های جهادی معمولا وابسته به مساجد و پایگاه های بسیج و بسیج دانشجویی هستند، یعنی یک یا چند نفر با محوریت این نهادها برای تشکیل گروه های جهادی در زمینه های مختلف عمرانی، فرهنگی و اجتماعی اقدام می کنند.

طی چند سال اخیر به واسطه عملکرد درخور تحسین این گروه‌ها در اجرای طرح های مختلف، تعداد کمی و وضعیت کیفی آنها در استان زنجان رو به رشد بوده است و تقریبا در همه این سال این گروه‌ها فعالیت متنوعی را در خدمات رسانی به جامعه هدف خود انجام می دهند.

خبرنگار برای کسب اطلاع از فعالیت این گروه‌ها با سرهنگ پاسدار اقبال جهانبخشی، مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالمهدی (ع) استان زنجان گفت و گو کرده است.

چند گروه جهادی در استان داریم و در چه زمینه هایی فعالیت دارند؟

هزار و ۳۹۰ گروه جهادی در استان فعال هستند. این گروه ها در عرصه های مختلف محرومیت زدایی و خدمات رسانی نقش آفرینی می کنند.

ما در مجموعه بسیج سازندگی چهار قرارگاه شامل اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی، جهادی و خدمات رسانی داریم و تقریبا در همه این قرارگاه‌ها عمده کارها توسط گروه های جهادی انجام می شود.

فعالیت عمده در زمینه محرومیت زدایی شامل چه اقداماتی است؟

در قرارگاه محرومیت زدایی با اینکه موضوعات و مسائل زیادی را دنبال می کنیم ولی تمرکز عمده ما شامل فعالیت هایی مثل جهاد آبرسانی به روستاهاست. دومین مورد جهاد ساخت مسکن برای محرومان است، سومین موضوع هم طرحی به نام از آبخیز تا جالیز است که در قالب آن اقداماتی مثل احیای قنات ها، آبخیزداری و لوله گذاری برای انتقال آب به مزارع انجام می شود.

ما جزو اولین استانهایی بودیم که با بهره گیری از ظرفیت قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی(ع) عملیات آبرسانی به ۵۷ روستا را در استان انجام دادیم و در ادامه هم عملیات آبرسانی به ۱۵۷ روستای دیگر در حال اجراست که در سال آینده پروژه های آبرسانی در ۹۰ روستا تکمیل می شود.

در حوزه مسکن چه برنامه‌ ای را دنبال می کنید؟

با تفاهم نامه ای که با کمیته امداد و بنیاد مسکن داریم، به افراد دارای مشکل مسکن در مناطق محروم کمک می کنیم و خوشبختانه زنجان جزو استان های پیشرو در این زمینه است.

امسال در هفته بسیج ۱۰۰ واحد از این مسکن ها را در استان افتتاح کردیم.

گروه های جهادی در زمینه مرمت خانه ها و تعمیر منازل هم کمک می کنند، در این خصوص جامعه هدف فقط افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نیست بلکه این نوع خدمات به همه افرادی که به نوعی جزو نیازمندان هستند، انجام می شود.

چه اهدافی را با ایجاد صندوق های قرض الحسنه در مناطق محروم دنبال می کنید؟

اکنون موفق به راه اندازی و ایجاد ۶۴۰ صندوق قرض الحسنه در پایگاه های بسیج استان شدیم.

این طرح از سال ۱۳۹۷ آغاز شده و اکنون اعتبار این صندوق ها در استان بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال است.

این صندوق ها در امور خرد نقش و تاثیر قابل توجهی در ایجاد و حمایت از اشتغال های کوچک دارند و فعالیتشان با استقبال مردم مواجه شده است.

تلاش داریم که این صندوق های قرض الحسنه در سطح پایگاه‌های مقاومت بسیج استان توسعه پیدا کند.

در خصوص اجرای طرح جهاد روشنایی هم توضیح دهید.

این طرح در قالب نیروگاه خورشیدی بوده و دو تفاهم نامه‌ بین بسیج سازندگی و برخی دستگاه های اجرایی بسته شده است.

هدف از این طرح حمایت از افراد محروم، کمک به تولید برق کشور و جلوگیری از قطعی برق در زمان بحران است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.