سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه­‌های مرتبط با مصرف ایمن دارو‌ها در ماه مبارک رمضان

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف ایمن دارو‌ها در ماه مبارک رمضان توصیه‌هایی را بیان کرد.

زهرا جهانگرد مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو ضمن بیان فضائل بسیار زیاد ماه مبارک رمضان و روزه­ داری بیان داشت:  طبق توصیه قرآن و فقها از شرایط صحیح بودن روزه این است که فرد هرگونه بیماری که روزه برای آن مضر است، نداشته باشد.

وی ادامه داد:  افراد دارای بیماری زمینه‌ای و کسانی که دارو مصرف می‌کنند قبل از اقدام به روزه گرفتن حتما باید با پزشک معالج خود در خصوص نحوه مصرف دارو مشورت کنند تا بر اساس شرایط منحصر به فرد هر بیمار توصیه­ های لازم ارائه گردد.

جهانگرد در خصوص مصرف داروهایی که چندین بار در طول روز مصرف می‌شوند، اظهار داشت: استراتژی‌های توصیه‌شده  شامل انتخاب فرمولاسیون‌های طولانی اثر (به عنوان مثال، آهسته رهش) یا تغییر رژیم‌های درمانی به یک یا دو بار در روز است.

وی در خصوص بیماران مزمن اظهار داشت: این افراد برای مشورت در خصوص امکان روزه گرفتن و هرگونه تغییر در رژیم درمانی خود باید به پزشک معالج مراجعه و طبق دستورالعمل­های موجود عمل کنند.

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو در مورد بیماری­های حاد و کوتاه مدت که نیاز به درمان دارند نیز توصیه کرد: مانند آنتی‌بیوتیک‌ها برای عفونت‌ها یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای درد، باید داروهایی با دوزینگ یک‌بار در روز انتخاب شوند.

جهانگرد همچنین از  بیماران  خواست از هیدراته بودن و دریافت مایعات کافی از فاصله افطار تا سحر اطمینان حاصل کنند.

وی در پایان سخنانش نسبت به  استفاده کوتاه مدت از داروهای ضدبارداری  یا مصرف ممتد داروی ضدبارداری برای بیش از یک ماه به منظور به تعویق انداختن عادت ماهانه جهت روزه­ داری هشدار داد و  وقوع عواقب جدی مانند سکته مغزی و ترومبوز ورید مغزی به دنبال این اقدامات  را منتفی ندانست.

برچسب ها: ماه رمضان ، مصرف دارو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.