سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه می‌توان به طور ایمن در هوای بد رانندگی کنیم؟

برای اینکه بتوانید راحت‌تر و با امنیت بیشتر در هوای طوفانی رانندگی کنید، لازم است با نکات ایمنی آن آشنا شوید.

دانستن قوانین راهنمایی و رانندگی لازمه‌ی خوب رانندگی کردن در شرایط مختلف است. همچنین رعایت نکات ایمنی در هنگام تردد در زمان بروز طوفان و مه می تواند باعث جلوگیری از تصادفات شود.

۱- مجهز بودن خودرو
قبل از سفر و یا تردد در شهر و یا خارج از شهر حتما از مجهز بودن خودرو خود مطمئن شوید. ممکن است در جاده هوا مه آلود، طوفانی و یخ بندان باشد، بنا براین شما قبل از سفر باید تمام احتمالات را در نظر بگیرید و امکانات مورد نیاز را تهیه کنید تا در هنگام بروز این احتمالات دچار مشکل نشوید. 

۲- اخبار هواشناسی را پیگیری کنید
اگر سفر شما ضروری است و در صورت بروز هر رخدادی شما نمی توانید سفر را کنسل کنید، حتما خبر‌های هوا شناسی را دنبال کنید تا از وضعیت آب و هوایی مسیر پیش رو مطلع شوید.

۳- برنامه ریزی داشته باشید
مسیری که قرار است در آن رانندگی کنید را مشخص کنید. سعی کنید مسیری که انتخاب میکنید یکی مسیر امن و مطمئنی باشد همچنین برای اینکه در جاده، مسیر را گم نکنید، برنامه مسیریاب را در تلفن همراه خود نصب کنید. به نزدیکان خود آدرس مسیر پیش رو اطلاع دهید که تا در صورت بروز مشکل در جاده و خاموش شدن تلفن همراه، بتوانند به شما کمک کنند. 

۴- با احتیاط برانید
در اثر وزش باد شدید ممکن است کنترل کردن خودرو برایتان مشکل شود. به دلیل اینکه وزش باد به طور ناگهانی رخ میدهد ممکن است شما را در هنگام رانندگی غافلگیر کند و این امر منجر به صدمه دیدن شما گردد. اگر در طول مسیر به طور آهسته و با احتیاط رانندگی کنید. در صورت وزش باد هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید.

۵- انتخاب مسیری امن برای رانندگی
اکثر حوادثی که رخ میدهد در فضای بیابانی و بدون هیچ گونه موانعی صورت میگیرد. مسیر‌هایی که در اطراف ساختمان‌های بلند قرار گرفته است گزینه‌ی خوبی برای رانندگی است چرا که قرار گیری این ساختمان‌ها مانع خوبی برای وزش باد شدید است. 

ترفند رانندگی در هوای طوفانی، قوانین رانندگی در هوای طوفانی، اصول رانندگی در هوای طوفانی
در هنگام رانندگی در هوای طوفانی با سرعت بالا سبقت نگیرید

۶- به هنگام سبقت گرفتن مراقب باشید
سبقت گرفتن با سرعت بالا ممکن است باعث شود کنترل خودرو از دست شما خارج شود و منجر به بروز حادثه گردد. بنابر این سعی کنید سرعت خود را کنترل کنید.

۷- فرمان خودرو را محکم بگیرید
فرمان را محکم نگه دارید به طوری که به راحتی خود به خود به سمت راس و چپ حرکت نکند. فرمان نوعی گارد محافظتی محسوب شده و نحوه‌ی گرفتن آن اهمیت دارد. دقت کنید که نباید فرمان را خیلی محکم بگیرید چرا که باعث می شود لاستیک‌ها تکان نخورد یا حرکت خودرو را محدود کند.

۸- فضای بیشتری فراهم کنید
دوچرخه سواران، موتور سواران و وسایل نقلیه سنگین پس از وزش باید به راحتی مسیرشان منحرف می شود؛ بنابراین باید در هنگام رانندگی از آنان تا حد معمول فاصله بگیریم و نزدیک نشویم.

۹- حفظ فاصله با خودروی جلو 
فاصله با خودروی جلو باید حفظ شود و به گونه‌ای باشد که پس از ترمز گرفتن به آن برخورد نکنیم. همچنین حد فاصله‌ی بین خودروی جلویی در زمان وزش باد یا لغزنده بودن جاده باید بیشتر از حد فاصله در هنگام شرایط آب و هوایی مناسب باشد. به علت وزش باد و شرایط جوی نا مناسب ممکن است با ترمز گرفتن خودرو دیر‌تر متوقف شود. بنابر این فاصله‌ی اضافی بین خودرو خود و ماشین جلو در نظر بگیرید. 

۱۰- خودرو را در محلی امن پارک کنید
توجه کنید که نباید خودروی خود را در زیر ستون برق و یا زیر درخت و ساختمان‌های در حال ساخت پارک کنید. در هنگام وزش باد ممکن است این سازه‌ها خطر آفرین باشد.

۱۱- فضای زیادی به کامیون‌ها و وسایل نقلیه بزرگ اختصاص بدهید
شرایط رانندگی برای رانندگان وسایل نقلیه بسیار سخت‌تر از خودرو‌های سواری است. کامیون‌های بزرگ دید کم تری نسبت به اطراف مسیر خود دارند و همچنین در شرایط وزش باد، زمان کمی برای حفظ کردن کنترل کامیون دارند. به همین دلیل باید فضای بیشتری به آن‌ها اختصاص دهیم تا در زمان وزش باد دچار مشکل نشوند.

۱۲- یدک کش و ماشین‌های سنگین را دنبال نکنید
در اثر وزش باد ممکن است خودرو‌های سنگین دچار لغزش شوند و نتوانند خودرو را کنترل کنند. فاصله‌ی خود را نسبت به وسایل نقلیه حفظ کنید و تا حد امکان آز آن‌ها فاصله بگیرید. برخی از خودرو سواران گمان میکنند در هنگام وزش باد اگر ماشین سنگین را دنبال کنند و یا در امتداد آن قرار بگیرند از وزش باد در امان خواهند ماند. اما این کار بسیار اشتباه بوده و نه تنها شمارا از وزش باد حفظ نمیکند بلکه از وسط جاده دور میکند و از مسیر جاده منحرف میشوید. 

۱۳- به میان چاله‌های آب نروید
هنگام وزش باد ممکن است رگبار صورت بگیرد. هنگام رگبار ممکن است چاله‌های ایجاد شده در جاده از آب پر شود. تا حد امکان به میان آب نروید، اما اگر به ناچار و از روی غفلت روی آن بروید، پدال گاز را فشار ندهید.

بهترین کاری که می توان در این مواقع انجام داد، متوقف کردن خودرو در کنار جاده است. تا اتمام وزش باد در کنار جاده بمانید. اگر به مسیر ادامه بدهید ممکن است اصطکاک ماشین با سطح زمین توسط آب کم شود و باد خودروی شما را به طور شدید تکان میدهد.

۱۴- جدا کردن خودرو از یدک کش
امکان دارد به هر دلیلی خودروی شما در جاده به یدک کش متصل باشد اگر دراین هنگام وزش باد صورت گرفت حتما خودرو را از یدک کش جدا کنید. به این دلیل که امکان دارد طوفان یا وزش باد، خودروی شما ازیدک کش جدا شده و یا با باد شدید خودرو واژگون شود. حتما سعی کنید که از یدک کش جدا شوید و در کنار جاده پارک کنید و منتظر بمانید تا وزش باد کم شود.

۱۵- بستن دریچه‌های هوا
به طور کامل دریچه‌های هوای خودرو را ببندید. اگر دریچه‌ها باز باشد ممکن است گرد و غبار وارد خودرو شود و مانع دید شما گردد. 

۱۶- حدالامکان از زیر گذر‌ها و روگذر‌ها عبور نکنید
در هنگام وزش باد سعی کنید از روگذر و زیر گذر عبور نکنید عبور از این دو مکان نوعی ریسک محسوب می شود. 

۱۷- استفاده از دنده سنگین
گفتیم که با وزش باد اصطکاک خودرو در سطح زمین کم می شود. اگر دنده سبک باشد منجر به منحرف شدن خودرو می شود؛ بنابراین برای منحرف نشدن خودرو در این شرایط از دنده سنگین استفاده کنید.

۱۸- هنگام رانندگی در هوای طوفانی از فلاشر استفاده نکنید
بهترین کاری که می توانید در زمان وقوع طوفان در جاده انجام بدهید، متوقف کردن خودرو است. سعی کنید خودرو را در محلی امن در کنار جاده پارک کنید. اگر امکان پارک کردن خودرو برای شما مقدور ناست، بهترین کار می تواند رعایت نکات ایمنی باشد. سعی کنید با احتیاط و با آهسته رانندگی کنید. 

اما یکی از خطرناک‌ترین و بدترین کاری که می توانید در هنگام وزش باد انجام دهید، روشن کردن فلاشر است. برخی از افراد گمان میکنند در صورت بروز مشکلاتی همچون طوفان باید فلاشر را روشن کنند، اما این کار کاملا غلط است.

هر یک از علامت‌های راهنما معنای خاص خود را دارند. معمولا خرابی هنگام خودرو، مخصوصا در مسیر‌هایی مانند اتوبان، یا توقف ناگهانی خودرو‌ها در اتوبان استفاده می‌کنیم تا توجه خودرو‌های طراف و پشت سر را به خود جلب کنیم.

در زمان طوفانی بودن هوا، همه‌ی راننده‌ها متوجه این مشکل هستند و نیازی به زدن راهنما نیست. تنها کاری که باید انجام داد روشن کردن چراغ‌های جلو و مه شکن است. همچنین ممکن است اگر چراغ راهنمای ((به من توجه کنید)) را روشن کنیم، حواس رانندگان را پرت کنیم و موجب بروز تصادف شویم. هیچ گاه در شرایط هوای برفی، بارانی، طوفانی و دیگر شرایط جوی نا مناسب، از این علامت راهنما استفاده نکنیم.

 استفاده بی دلیل از فلاشر در برخی از شهر‌های جهان ممنوع و در صورت دیده شدن توسط پلیس جریمه به همراه دارد.

۱۹.استفاده از عینک آفتابی در هنگام رانندگی در هوای طوفانی
هنگام وقوع طوفان و وزش باد، میزان دید راننده کاهش میابد. علت بروز برخی تصافات جاده‌ای نیز به دلیل کاهش دید راننده در اثر شرایط جوی هوای نامناسب است.

در تحقیقات نشان داده، استفاده از عینک آفتابی می تواند میزان دید راننده را افزایش داده و در شرایط آب و هوایی نامناسب مانند، مه گرفتگی و طوفانی میزان قابل توجهی دید را افزایش دهد. عینک مناسب در زمان رانندگی، عینک پولاریزه است.

ذرات باران و دیگر ذراتی که منجر به کاهش دید می شود را می توان با استفاده از این عینک به طور کامل از بین برد. به این صورت که لنز‌های پولاریزه به دلیل ماهیتی که دارند، می‌توانند رفلکس نور را کاهش دهند که این امر در هوای طوفانی کمک بسیاری به رانندگان می‌کند.

 به یاد داشته باشیم که همیشه و در همه جا باید نکات و قوانین رانندگی را رعایت کنیم تا سفری امن و بی خطری داشته باشیم و همچنین با رعایت این نکات هم حافظ جان خود باشیم و هم دیگران.

منبع: بیتوته

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.