مرتضی داوودی،معاون فنی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم طی نشستی با اصحاب رسانه که در آستانه هفته منابع طبیعی در سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: از حدود یک میلیون هکتار اراضی جنگلی و مرتعی استان قم، حدود ۷۳۰ هزار هکتار را مراتع تشکیل می دهد که تحت کنترل و مدیریت است و تمام تلاش ما این است که از ظرفیت های مراتع به خوبی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ما در سال جاری در بحث گیاهان دارویی از گیاه باریجه شروع کردیم که از حدود ۳۰۰ هکتار زمین ۲ تن باریجه برداشت کردیم که توسط بهره بردار محلی، این امر تحقق یافته و همزمان با آن ۳۰۰ هکتار عملیات بذر پاشی در همان محدوده انجام گرفته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: در سال جاری حدود ۷۰۰ هکتار عملیات بذر پاشی در سطح استان بایستی صورت گیرد که حدود ۱۰۰ هکتار انجام شده و مابقی در دست اقدام است و تا آخر سال این امر محقق می شود.
وی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی را برای مقابله با ریزگرد ها و گرد و غبار انجام داده اند، گفت:ما اقدامات لازم را در خصوص مدیریت بحران شهر در رابطه با ریزگرد و گرد و غبار هایی که از سمت شرق قم می آید را انجام دادیم تا آسیب جدی به منابع طبیعی محتمل نشود.
داوودی تصریح کرد:عملیات های کاشت نهال همزمان با کمک بسیج سازندگی در حال انجام شدن است و ما هر مقدار که توان داشته باشیم به این امر تسریع میبخشیم تا تمامی مناطق قم پوشش گیاهی داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: با هدف مهار ریزگردها در منطقه حسین آباد میش مست حدود ۲۲ کیلومتر کانال رسوب گیر ایجاد شد و ۱۰۰ هکتار عملیات نهال کاری در جنت آباد را صورت گرفته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در خاتمه با اشاره مدیریت هرز آب در منطقه طایقان در سطح ۵۰۰ هکتار، تصریح کرد: با هدف کنترل گردو غبار آزاد راه قم-گرمسار و با پیگیری دستگاه های مرتبط، حدود ۴۰۰ هکتار عملیات نهال کاری با کاشت حدود ۴۵ هزار گونه های بیابانی در حال انجام است.