سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حضوری برای تعیین سرنوشت چهار ساله «خانه یک ملت» / همه آمدند اما بسیاری این حضور را ندیدند

انتخابات ۱۱ اسفندماه با حضور بسیاری از مردم برگزار شد؛ در این میان، اما آن‌ها که نخواستند ببینند بازهم «ندیدند».

از مدتها قبل گفتند و نوشتند که مردم نمی آیند ؛ که دیگر این نظام را قبول ندارند و در این راه از هیچ تلاشی نیز فروگذار نکردند ؛ نه شبها خواب داشتند و نه روزها خوراک! 

عده ای هم در داخل به کمکشان آمدند ؛ یا با آهنگ تفرقه و یا با آهنگ نا امیدی . هرچه بود روزهای منتهی به انتخابات گذشت و زمان به روز موعود رسید. روزی که مثل همیشه معادلات را تغییر داد.

چرا می‌گوییم همه آمدند؟

از صبح  روز رای گیری یعنی یازدهم اسفند شاهد حضور همه بودیم ؛ همه که می‌گوییم یعنی از هر قشری آمدند چه سیاسی ، چه هنری و چه مردمی که همیشه پای کار نظامشان بودند ...

برای مثال بهروز افخمی، مسعود اطیابی، فرهاد قائمیان، جهانگیر الماسی، احمد نجفی، محسن علی‌اکبری، جعفر دهقان و مجتبی امینی دبیر چهل‌و‌دومین جشنواره فیلم فجر، ازجمله چهره‌های آشنای سینمای ایران بودند که در تالار وحدت حضور یافتند.

علی مطهری، محمدرضا عارف، محمود واعظی ، حسن روحانی ، عبدالناصر همتی و... نیز از چهره های شاخص سیاسی بودند که در انتخابات حاضر شدند.

در نهایت وزیر کشور آمار حضور مردم در انتخابات را بیان کرد.

به گفته وی علی‌رغم فضاسازی‌های رسانه‌های بیگانه برای تحریم انتخابات و تلاش برای عدم حضور مردم پای صندوق‌های رأی، حدود ۲۵ میلیون نفر از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند و رقم قطعی مشارکت در انتخابات بیش از ۴۰ درصد اعلام شد. این آمار در برخی مناطق غربی کشور به بالای ۷۰ درصد رسید. در حالی که در انتخابات مجلس یازدهم ۲۴ میلیون نفر از واجدین شرایط رأی دادند.

همچنین علی رغم شرایطی که ضد انقلاب‌ها در شهرستانی نظیر سمیرم ایجاد کرده بودند اما شاهد این بودیم که  نزدیک ۸۰ درصد از مردم سمیرم در انتخابات شرکت کرده بودند.

وقتی نمی‌خواهند حقیقت را ببینند!

با این حال، اما رسانه‌های غربی همچنان از تلاش خود برای تخریب مشارکت مردم فروگذاری نکردند؛ برای مثال نشریه گاردین در گزارشی، پیش‌بینی کرده بود که مشارکت حدودا ۳۸.۵ درصدی یا حتی کمتر در جریان انتخابات یازدهم اسفندماه رقم بخورد. این نشریه به طور خاص این ادعا را مطرح کرده بود که نارضایتی‌های مردم ایران از وضعیت اقتصادی این کشور و البته تنش‌های مرتبط با اغتشاشات سال گذشته ایران، زمینه‌های مساعدی را برای کاهش مشارت عمومی مردم در انتخابات یازدهم اسفند ماه فراهم کرده اند.  

نیویورک تایمز نیز در تحلیل خود از انتخابات ایران بار دیگر ادعا‌های همیشگی غربی‌ها علیه کشورمان مبنی بر اینکه انتخابات آزاد و عادلانه نیست را هم تکرار کرد.

سی ان بی سی نیوز در گزارشی با محوریت انتخابات ایران با طرح ادعا‌های مختلف در مورد سرخوردگی مردم از حضور در انتخابات کشورشان، به طور خاص به سخنان چهره‌های جریان‌های مخالف و اپوزیسیون ایران اشاره داشته که مدعی بوده اند شرکت نکردن در انتخابات نه یک الزام بلکه یک وظیفه اخلاقی است.  

فرانسه ۲۴ نیز در گزارشی اختصاصی از انتخابات ایران، این انتخابات را به مثابه رویدادی تفسیر کرده که می‌تواند تسلط چهره‌های محافظه کار در عرصه سیاست داخلی ایران بر قدرت را افزایش دهد. این خط خبری در دیگر رسانه‌های غربی نظیر واشینگتن پست، دویچه ووله، و اسکای نیوز هم دنبال شده است.  

در عرصه منطقه‌ای نیز شبکه‌های خبری المیادین، المنار، و الجزیره، ضمن پوشش لحظه به لحظه انتخابات ایران، توضیحات مختلفی را با محوریت آشنایی مخاطبان با ابعاد مختلف انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ ارائه می‌کردند. دیگر رسانه‌های منطقه‌ای به ویژه در جهان عرب نیز در قیاس با همتایان غربی خود، غرض ورزی آشکار کمتری را در رابطه با انتخابات ۱۱ اسفندماه ایران به نمایش گذاشتند. 

تیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اعلام مشارکت ۴۱ درصدی مردم ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرنگاران با تکرار ادعا‌های هفته گذشته خود مدعی شد: «ما معتقدیم این انتخابات آزاد و عادلانه و منصفانه نیست. بسیاری رای دهندگان ایرانی نیز این ارزیابی را دارند. اینکه بسیاری در ایران تصمیم گرفتند در آن شرکت نکنند، جای تعجب نیست.»

صحبت هایی که البته به سرعت توسط سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داده شد و وی در این باره گفت: آمریکا در جایگاهی نیست و از وجاهتی برخوردار نیست که در ارتباط با انتخابات در ایران موضع گیری کرده و مداخله کند. اگر مقامات دولت آمریکا نگاه دموکراسی‌ها و آرای ملت‌ها هستند بهتر است ابتدا فکری به حال کشور خود و سلامت نظام انتخابات در خود آمریکا بکنند. در هر دوره انتخاباتی شاهد ماجرا‌های عجیب و غریبی در خود آمریکا هستیم. آمریکایی‌ها بروند مسائل داخلی کشور خودشان را حل کنند.

حضوری که یک «جهاد» بود

و حالا پاسخ مردمی که آمدند در رضایت رهبرشان تجلی کرده است ؛ مقام معظم رهبری صبح دیروز بعد از کاشت ۳ اصله درخت که همزمان با روز درختکاری انجام شد، از حضور ملت ایران در پای صندوق‌های رأی در ۱۱ اسفند تشکر کردند و گفتند: حضور ملت ایران در انتخابات انجام وظیفه اجتماعی و تمدنی و یک جهاد بود.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: دشمنان حدود یکسال با تبلیغات خود تلاش کردند تا مردم را از حضور در انتخابات منصرف کنند و انتخابات از رونق بیفتد، اما مردم با حرکت بزرگ و حماسه‌آمیز خود در ۱۱ اسفند، به مواجهه با تلاش دشمنان رفتند، بنابراین این حرکت یک جهاد بود.

و در پایان باید به دو نکته اشاره کرد؛ ابتدا اینکه همانگونه که سخنگوی دولت هم به آن اشاره کرد : حضور مردم در انتخابات بار مسوولیت را سنگین‌تر می‌کند و دوم اینکه حدود دو ماه دیگر دور تازه ای از مشارکت و بخش دیگری از ترکیب مجلس تعیین خواهد شد بازهم این مردم هستند که باید تاریخ چهارساله «خانه یک ملت» را تعیین کنند.

فاطمه تورانلو

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
لعنت بر رسانه های غربی ومعاند